Hopp til innhold

Resident Evil 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Resident Evil 2
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
RegissørHideki Kamiya
ProdusentShinji Mikami
DesignerHideki Kamiya
Siste versjon1.04
PlattformPlayStation, PC, GameCube, Game.com, Dreamcast og Nintendo 64.
UtgivelsePlayStation:

JA 29. januar 1998
NA 21. januar 1998
EU 8. mai 1998

PC:
JA 19. februar 1999
NA 28. februar 1999
EU Juni 1999

Nintendo 64:
JA 29. januar 2000
NA 19. november 1999
EU Februar 2000

GameCube:
JA 23. januar 2003
NA 14. januar, 2003

EU 30. mai, 2003
SjangerTredjepersonsskytespill
Action-eventyr
Survival horror
ModusEnkelt spiller
AldersgrenseESRB: M
BBFC: 15+
Format2 CD-ROM(PSX, PC] , 512-megabit kassett (N64), 1.5 gigabyte optisk disk (GameCube)
Nettstedwww.capcom.co.jp/bio_series/biohazard2.html
Del av serien Resident Evil

Resident Evil 2 (kjent som Biohazard 2 i Japan) er et tredjepersons survival horror-spill laget og utgitt av Capcom. Spillet ble først gitt ut til PlayStation i 1998, og er det andre spillet i deres Resident Evil-serie. Resident Evil 2 ble senere overført til PC, Nintendo 64 og Nintendo GameCube.

Historie[rediger | rediger kilde]

Historien begynner 29. september 1998, to måneder og en dag etter det første spillet. Menneskene i Racoon City har nå blitt til zombier ved hjelp av T-viruset som har blitt spredt via rottene i kloakken. To folk dukker opp i Racoon city den ene en uerfaren politimann på sin første dag, den andre en college student som leter etter hennes forsvunne bror, Chris Redfield, en av hovedpersonene fra Resident Evil. Leon og Claire finner ut at de må sloss mot horder av zombier for å overleve og finne en vei ut av byen. Men det er noe farligere enn zombier der ute.

Figurer[rediger | rediger kilde]

Spillbare personer[rediger | rediger kilde]

 • Leon S Kennedy – Den mannlige hovedpersonen. En politimann som har blitt valgt for Raccoon City Politiavdeling sin nyetablerte «Select» politistyrke. Han ankommer noen få dager før planlagt på grunn av personlige problemer. Selv om han har stor lidenskap for sikkerheten til andre og vil hjelpe så mye som mulig, så finner han seg selv forvirret mye av tiden grunnet manglende erfaring. Mesteparten av personene han møter hører ikke på rådene han gir, selv om han er en politimann. Trass dette eller snarere på grunn av dette så er Leon en tolerant og tålmodig person. Han faller for Ada, ei kvinne med usikre allianser. Våpnene han kan finne gjennom spillet inkluderer en Desert Eagle (her kalt bare «Magnum»), ei hagle, en flammekaster, et maskingevær og en pistol. Han er også i stand til å oppgradere våpnene sine ved hjelp av deler han finner. Hans personlige ting er en lighter med «Racoon Police Department»-logo. Han er også hovedperson i Resident Evil 4, der har han blitt Secret Service-agent. En av de mest åpenbare forandringene, foruten utseende, er at han har fått mye høyere livserfaring og ekspertise.
 • Claire Redfield – Den kvinnelige hovedrollen. En student og motorsyklist som reiser til Raccoon city i leting etter broren hennes. Hun er veldig optimistisk, utegående, har høy selvtillit, er tapper og er en slags morsfigur for Sherry Birkin som hun treffer på. Hennes forhold til Sherry Birkin inkludert måten hun møter på henne kan sammenlignes med forholdet Ellen Ripley har med Newt i Aliens.) Claires personlige ting er en låsedirker, en slags ting som hun kan bruke til å dirke opp små låser. Claire har ett bredt våpenarsenal og noen av våpnene hun kan finne er en M79 granatkaster, en pistol, ett maskingevær, ett armbrøst og en strømstav. Ulikt Leon så kan hun ikke oppgradere våpnene. Hun tåler også mye mindre enn Leon. Claire var egentlig planlagt å hete Eliza Walker og å ikke være i slekt med Chris, men denne ideen var fjernet da Capcom la til «to-scenario» systemet og måtte lage spillet på nytt. På vesten hennes står det «Made in Heaven», en referanse til ett album (og en sang) rocke-bandet Queen lagde. Claire Redfield har også en hovedrolle i Resident Evil Code: Veronica, der hun fremdeles leter etter broren sin, Chris.

Biroller[rediger | rediger kilde]

 • Ada Wong – ei mystisk dame som hevder at hun søker etter hennes forsvunne forlovede, i virkeligheten er hun en spion sendt fra Umbrella med ett oppdrag i å lokalisere og å stjele G-viruset. Hun dukker også opp i Resident Evil 4 der hun har en lignende rolle. Det blir aldri nevnt hvilken side hun står på gjennom Resident Evil serien.
 • Marvin – den døende politioffiseren. Han gir Claire eller Leon (alt etter) et nøkkelkort som blir brukt til å åpne gangdørerne. På grunn av en infeksjon så blir han til en zombie. (Det er forøvrig ingen forskjell på han og vanlige zombier, bortsett ifra utseende). Det var opprinnelig planlagt at han skulle ha en mye større rolle i spillet, men den ideen var dempet når Capcom måtte lage spillet på ny og få spillet ferdig fort. Han dukker også opp i Resident Evil 3, men der er det en slags «cameo». Han ser ut som rapperen\skuespilleren Will Smith og det var ikke uvanlig for fansen av spillene å referere til figuren som «Will Smith-politimannen»
 • Annette Birkin – Moren til Sherry Birkin og kona til William Birkin. Hun leter etter datteren hennes og prøver å hindre Leon og Ada i å flykte fordi hun mistenker dem for å være spioner sendt fra Umbrella. Ifølge spilldesignerne så modellerte de utseende hennes etter skuespillerinnen Jodie Foster.
 • William Birkin – Mannen som står bak det nye viruset, G-viruset. Umbrella Corporation sendte et SWAT-team for å stjele viruset hans og truet med å skyte ham om han ikke overga viruset. De drepte ham nesten, men med sine siste åndedrag satte han en sprøyte med G-virus i seg. Deretter undergikk han en horribel transformasjon og drepte SWAT-teamet. Sett bort i fra en dataanimert filmsekvens så ser man han bare i monsterform gjennom spillet. Han har 5 forskjellige stadier hvor hver form er mer og mer grotesk enn den forrige. Han dukker også opp i Resident Evil Zero, men der er han ikke en mutant.
 • Brian Irons – Den korrupte politimesteren. Han har en enorm fascinasjon for kunst (kunsten kan til en viss grad bli kalt for «avant-garde») noe Umbrella tok fordel av ved å bruke kunst som bestikkelse. Ifølge notatene man finner så lider han trolig av paranoid, mest sannsynlig på grunn av hans tro på at noen skal avsløre hans tette samarbeid med William Birkin, for å holde på hemmeligheten så dreper han politioffiserer han tror fatter mistanke, legger ned S.T.A.R.S. og han tar å dreper borgermesteren sin datter. I tillegg til dette så tar han å benekter historiene til de overlevende fra resident evil spillene. Han er veldig sadistisk og skal ha nytt uttrykket i en politioffiser han drepte. Det er aldri forklart om han blir drept av William Birkin direkte eller på grunn av at han får i seg g-virus. Måten han dør på ligner på den berømte scenen ved frokostbordet i Alien. Det var planlagt at han skulle ha en større rolle, men på grunn av tidspress så Capcom fikk gjort om rollen hans. Det var også planlagt at han skulle være en god politimann og det var planlagt at han skulle hjelpe Eliza Walker, prototypen av Claire gjennom spillet. (trolig noe alà Barry i det første spillet)
 • Ben – en journalist i en lokal avis. Han gjemmer seg i en fengselscelle fordi han mener det er tryggere enn å gå rundt. Han gir Leon og Ada informasjon om korrupsjonen som pågikk mellom William Birkin og politimesteren, før han blir brutalt myrdet av William Birkin. Det var planlagt at han skulle ha en større rolle i spillet, men på grunn av tidspress så ble rollen hans mye mindre.
 • Robert Kendo – Eieren av Kendos våpenbutikk. Han blir drept veldig tidlig i spillet av zombier. Når han dør etterlater han et våpen som eventuelt karakteren kan plukke opp. Om du har valgt Claire så holder han et armbrøst, men om du har valgt Leon så holder han en hagle. Det var planlagt at han skulle ha en større rolle, men på grunn av tidspress så ble rollen hans mye mindre og drepte han tidlig. Han er angivelig god venn med Barry Burton fra det tidligere spillet i serien, Resident Evil. Det var planlagt at han skulle hjelpe Eliza Walker (prototypen av Claire) igjennom spillet.

Fiender[rediger | rediger kilde]

 • Zombier – De vanligste fiendene gjennom spillet. Enten spyr de syre på deg, eller så holder de rundt deg og biter. I likhet med tradisjonelle zombier er disse trege, dumme og kjenner ikke smerte.
 • Licker – Disse skapningene har fått navnet (norsk: Slikker) på grunn av deres lange tunge. De lager karakteristiske puste-lyder de går med raske skritt. De kan ikke se, men de hører eller «føler» seg fram. Kan bli sett på som Resident Evil 2 sitt svar på Resident Evil sine Hunters.
 • Cerberus (Hunder) – Cerberus dukker oftest opp utendørs.
 • Planter – Disse plantene kan gjøre deg forgiftet, noe som kan resultere i at karakteren må finne motgift.

Bosser (kjemper)[rediger | rediger kilde]

 • «Insekt Boss» – Denne fienden er en skapning som kravler ut av Ben/politimesterens lik (avhengig hva slags person du spiller som). På scenario B dukker William Birkin sin første form opp istedenfor denne.
 • Tyrant – Sterk, men treg. Umbrella-laget sender denne ned til «Raccoon City» for å kunne lete etter g-viruset (trolig sendt etter William Birkin for å «forhandle» med ham). Ikke overraskende så angriper den alle den tror har «G-virus-prøvene» i sin besittelse. Denne humanoide kjempen stormer ofte inn vegger eller dører, noe som tilsier at den følger sine orde helt slavisk. Senere, nærmere slutten av spillet så gjennomgår han en forvandling slik at han får to «bladhender.»
 • William Birkin i mutantform – Resultatet av at forskeren William Birkin har sprøytet inn G-viruset i sin egen kropp. Han har fem forskjellige former. Han prøver å drepe alle han tror er fra umbrella-laget. Møter sin skjebne i en tunnel når karakterene flykter fra byen, det blir antatt at han blir drept enten av dette eller av en atombombe.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]