Resident Evil 3: Nemesis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Resident Evil 3: Nemesis
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
DistributørPlayStation Store
ProdusentShinji Mikami
Hiroshi Shibata
PlattformPlayStation 3
Microsoft Windows[1]
PlayStation[1]
Nintendo GameCube[1]
Dreamcast[1]
Utgivelse22. september 1999
SjangerOverlevelsesskrekk
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.capcom.co.jp/bio_series/biohazard3.html
Del av serien Resident Evil

Resident Evil 3,(Biohazard 3: Last Escape)(japansk: バイオハザード3 ラストエスケープ, Baiohazādo Surī: Rasuto Esukēpu), er et skrekkspill og det tredje kapittelet i Resident Evil sagaen. Spillet ble lansert 18. november 2000 i Europa for PlayStation og var det siste spillet som kom til konsollen.

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Første del av spillet skjer 24 timer før hendelsene i Resident Evil 2 og andre del tar plass to dager etterpå. Hendelsene i treeren utvider historien i toeren og mange ganger går den parallelt med den.

Man spiller som tidligere S.T.A.R.S medlem Jill Valentine i hennes forsøk på å komme seg unna byen Raccoon City, som er i ruiner og full av zombier. I løpet av spillet møter hun tre andre overlevende fra Umbrellas spesialstyrker: Carlos Oliveira, Mikhail Victor, og Nicholai Ginovaef. Mikhail ofrer seg for å redde Jill fra spillets antagonist Nemesis. Et bio-organisk våpen som har gått beserk, og Jill rømmer med Carlos.

I spillets siste fase oppdager man at USAs regjering har bestemt seg for å bruke en atombombe for å løse krisen og herfra har spilleren 15 minutter til å komme seg unna byen. På den tiden må man komme seg til evakusjonssonen og møtte Nemesis en siste gang før man har klart spillet.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet møtte blandede kritikker, men mest positive. Mange kritiserte ensformning spillestil, men roste plottet. Spillet har totalt solgt 3.5 millioner eksemplarer[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Capcom.co.jp Arkivert 16. januar 2008 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]