Hopp til innhold

Resident Evil 2 (2019)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Resident Evil 2
UtviklerCapcom R&D Division 1
UtgiverCapcom
Distributør
Basert påResident Evil 2
SpillmotorRE Engine
Siste versjon1.05 (12. desember 2019)
PlattformMicrosoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
UtgivelseINT 25. januar 2019
SjangerSurvival horror
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.residentevil2.com
Del av serien Resident Evil
Resident Evil
Resident Evil 3

Resident Evil 2, kjent i Japan som Biohazard RE:2, er et survival horrorspell utvikla og utgitt av Capcom. Det er en remake av 1998-spillet Resident Evil 2, og ble utgitt internasjonalt til PlayStation 4, Xbox One og Microsoft Windows den 25. januar 2019.

Spelleren kontrollerer politibetjenten Leon S. Kennedy og studenten Claire Redfield i det de prøver å unnslippe Racoon City under en zombieapokalypse. Spellet fikk god kritikk, blant annet for presentasjonen, spill-mekanikkene og for å være tro mot originalen.[4]

er en nyinnspilling av spillet fra 1998 med samme navn. I motsetning til originalen, som bruker tankkontroller og faste kameravinkler, har nyinnspillingen "over-skulderen" tredjepersons skytespill som ligner på Resident Evil 4 og nyere spill i serien som lar spillere muligheten til å bevege seg mens de bruker deres våpen som ligner på Resident Evil 6.[1]

I løpet av spillet kan spilleren oppdage og plukke opp forskjellige gjenstander som kan hjelpe spilleren til å overleve, eller komme seg unna ulike problemer. Visse gjenstander, som urter eller skytevåpen, kan kombineres for å produsere helbredende gjenstander eller ammunisjon. Gjenstander kan også inspiseres for eventuelle ledetråder som får tilgang til visse områder eller gjenstander som ligger skjult i løpet av hele spillet. Karakterene begynner med håndvåpen i begynnelsen av de forskjellige scenariene, men kan også skaffe ulike våpen som kan finnes gjennom hele spillet.

Våpen kan også tilpasses ved å oppdage og utstyre forskjellige våpen-deler som kan forbedre ytelsen deres. Andre våpen, deriblant kniver eller granater, kan også bli funnet og brukes til å angripe og avverge fiender. Avhengig av spillerens valg, kan hoved-historien oppleves med enkelte variasjoner, tilgjengelige områder eller gjenstander, våpen og konflikter. I likhet med det originale spillet har dette spillet også en bi-figur som kan gjøres spillbar i løpet av en del av spillet. Spillet er lagt til byen Raccoon City i løpet av september 1998, to måneder etter hendelsene fra det opprinnelige Resident Evil.

På dette tidspunktet har de aller fleste av innbyggerne blitt forvandlet til tankeløse zombier, på grunn av et utbrudd av et viralt biologisk våpen kjent som T-viruset, produsert av Umbrella Corporation. Spillet begynner ved en bensinstasjon like utenfor byen, hvor en ny politi-offiser Leon S. Kennedy møter college-studenten Claire Redfield som leter etter broren sin Chris. Leon og Claire avtaler etter hvert å møtes ved en politi-stasjon. Men denne bygningen er infisert av zombie og andre monstre, inkludert en skapning kalt «Tyrannen» som blir sendt for å jakte og drepe eventuelle overlevende mennesker.

Skapningene, og forskjellige andre hindringer, forårsaker en rekke problemer for Leon og Claire i å gjenforenes. Leon blir overfalt av en grusomt mutert forsker Dr. William Birkin, men han overlever møtet og tvinger monsteret til å falle ned fra en høy avsats. Senere blir Leon reddet fra en infisert hund av FBI-agent Ada Wong ved politistasjonens parkeringshus. Spilleren oppdagerogså en reporter, Ben Bertolucci, i politiets varetekt. Ben har tidligere blitt fengslet av den korrupte politi-sjefen Brian Irons.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ PlayStation Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Microsoft Store[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ «ANMELDELSE: Resident Evil 2». Gamer.no. Besøkt 4. februar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]