Dreamcast

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dreamcast
Dreamcast-set-orange.png
Produsent: Sega
Type: Spillkonsoll
Generasjon: Sjette
Utgitt: JP 27. november 1998
NA 9. september 1999
EU 14. oktober 1999
Eksemplarer: 10,6 millioner
Forgjenger: Sega Saturn

Dreamcast(ドリーム キャスト Dorīmukyasuto?) er en spillkonsoll som ble utgitt av Sega i slutten av 1998 og var etterfølgeren til Sega Saturn. Det var den første oppføringen i den sjette generasjonen med spillkonsoller, lansert før sine konkurrenter – Sonys PlayStation 2, Microsofts Xbox og Nintendo GameCube.

Sega Dreamcast ble avviklet i mars 2001 og trakk seg helt fra konsollvirksomheten, noe som gjør det selskapets siste konsoll. Støtte av systemet fortsatte i Europa og Oseania fram til slutten av 2002, så vel som i Japan, der konsoller fremdeles ble solgt frem til 2006 og nye lisensierte spill ble utgitt. Ifølge Bernie Stolar, tidligere president og konsernsjef for Sega of America, ble Dreamcast avviklet fordi den nye leder av Sega ønsket selskapet å fokusere på programvare.

Til tross for sin korte levetid, hadde Dreamcast fått kultstatus for sin historie og funksjoner. Den ble priset som forut for sin tid, og er anerkjent for sine onlinemuligheter. Det var den første konsollen til å inkludere en innebygd modem og Internett-støtte for online-spilling. Per 2011 støttes konsollen fortsatt gjennom ulike MIL-CD uavhengige utgivelser.

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.