Resident Evil Code: Veronica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Resident Evil Code: Veronica
Resident Evil Code Veronica logo.png
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
DistributørMicrosoft Store
SerieResident Evil
PlattformXbox 360
PlayStation 2
PlayStation 3
PlayStation Portable
Dreamcast
Nintendo GameCube
Xbox One
Utgivelse3. februar 2000
SjangerOverlevelses-skrekk
ModusEnspiller
Nettstedwww.capcom.co.jp/newproducts/consumer/veronica/index.html

Resident Evil Code: Veronica (utgitt i Japan som Biohazard Code: Veronica) er det fjerde spillet i Capcoms Resident Evil-overlevelsesskrekkserien. Spillet ble opprinnelig publisert på Sega Dreamcast i 2000, og på PlayStation 2 i 2001.

Spillet er kjent for å være den første Resident Evil-tittel som ble lansert på en ikke-Sony-plattform, i motsetning til de tre første spillene som opprinnelig var PlayStation-spill - og som deretter ble oversatt til andre plattformer. Det var det første spillet i serien laget for en sjettegenerasjonskonsoll.

Handling[rediger | rediger kilde]

I likhet med tidligere Resident Evil-spill, handler også dett spillet om zombier og monster å slåss mot. I den første halvdelen får spilleren kontroll over karakteren Claire Redfield. I den andre halvparten av spillet blir brukt sammen med broren Claire`s Chris. Grunnleggende handlinger inkluderer blant annet løping, angrep, samt skyve og klatre på forskjellige objekter. En rekke elementer som spilleren samler på kan også brukes til å finne ledetråder for å løse gåter.

I desember 1998, tre måneder etter at han stakk av fra Raccoon City (sett i Resident Evil 2) før området ble ødelagt (sett i Resident Evil 3: Nemesis) raider Claire Redfield et Umbrella Corporation-anlegg i Paris på jakt etter sin bror, Chris Redfield. Men Claire blir oppdaget av Umbrella`s sikkerhetsstyrker og tatt til fange. Claire blir deretter fengslet på Rockfort Island, et fengsel som blir eid av selskapet. Claire og en annen innsatt ønsker, men står overfor øyas sjef Alfred Ashford som de tror er mentalt eller psykisk ustabil. Til slutt klarer de å finne et sjøfly og bruke flyet til å stikke av, men Alfred følger etter dem og leder dem mot en annen Umbrella-anstalt som ligger på Antarktis. I mellomtiden ankommer hennes bror Chris Redfield til Rockfort Island på leting etter Claire.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]