Rød snø (festival)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rød snø (festival)
StedMo i Rana i Nordland
TidspunktMars
Nettstedwww.rodsnofestival.no

Rød snø er en musikkfestival i Mo i Rana som ble arrangert for første gang i 2014. I 2016 ble den arrangert den 11. og 12. mars med blant andre Karpe Diem, Susanne Sundfør og Timbuktu på plakaten. Festivalen er på toppen av et parkeringshus i sentrum av Mo i Rana. Arrangementet har fått sitt navn den norsk-svenske TV-serien Rød snø, samt det faktum at det på 60-tallet kom utslipp fra industrien i Mo i Rana som farget snøen rød.[1] Kulturproduksjon AS og Haaland, Eidsvåg & Strøm, som også står bak Mo i Rana-festivalen Verket musikkfestival, arrangerte festivalen. Festivalen ble også arrangert 20. og 21. mars i mars 2015. I 2014 ble festivalen arrangert den 7. og 8. mars. .[2]

Sted[rediger | rediger kilde]

Rød snø ble holdt oppå parkeringshuset ved siden av Amfi Meyer i Mo i Rana sentrum. Ettersom mars er midt på vinteren i Mo i Rana, monterte arrangørene et telt som kunne romme 2000 mennesker på taket av parkeringshuset. Det ble tatt i bruk varmeovner for å holde romtemperatur og festivalsjef Christian Lorentsen fortalte at det ble brukt om lag 20 tusen liter med diesel i løpet av de to dagene festivalen ble holdt. Underetasjen av parkeringshuset ble brukt som backstage for artistene og deres hjelpere, samt sekretariattjenester.[3]

Fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Maten som ble solgt var levert av lokale bedrifter, som for eksempel Lovund Kokken, som holder til i Lurøy kommune.

Scenen var plassert på den ene kortsiden av teltet. På den ene langsiden var det satt opp barer der en kunne få kjøpe mat og drikke. På den andre kortsiden var det satt opp en rekke festival-toaletter.

Besøkstall[rediger | rediger kilde]

Rød snø-festivalen hadde gode besøkstall med tanke på at kapasiteten var på 2000 mennesker. Til sammen var det rundt 3700 solgte billetter. Arrangørene meddelte at det på festivalens første dag, fredag 7. mars, var 1900 mennesker. På lørdag 8. mars var om lag 1800 mennesker som deltok.

Artister[rediger | rediger kilde]

Med Rød snø-festivalen prøver arrangørene å nå ut til så mange folk som mulig, derfor var artistutvalget i 2014 en miks av de forskjellig sjangrene rock, pop, indie-pop, indie-rock, hiphop med flere. Alle artistene, med unntak av én, var fra Norge. Det var også DJ-er som spilte musikk på slutten av begge dagene festivalen ble arrangert.

Fredag 7. mars[rediger | rediger kilde]
Lørdag 8. mars[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

  1. Verket musikkfestival

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Helene Jonsmyr (6. februar 2014). «Vinterfestival: Rød snø». Spirit. Besøkt 9. november 2014. 
  2. ^ Hedda Hiller Elvestad (7. oktober 2014). «Det blir mer Rød Snø». Rana Blad. Besøkt 9. november 2014. 
  3. ^ Marit Ulriksen (9. november 2013). «Lager ny festival». Rana Blad. Besøkt 9. november 2014.