Kammermusikkfestivalen i Stavanger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kammermusikkfestivalen i Stavanger, eller International Chamber Music Festival (forkortet ICMF), er en festival for kammermusikk som arrangeres hvert år i Stavanger i midten av august. Festivalen ble arrangert første gang i 1991 etter initiativ fra Truls Mørk og oboisten Gregor Zubicky. Programmet er satt sammen av internasjonale og nasjonale solister og ensembler.

Truls Mørk var kunstnerisk leder og vert for festivalen fra starten og fram til og med 2003. For festivalene fra 2004 til 2009 har Grieg Trio vært kunstneriske ledere. 15. september 2009 overtok klarinettist Martin Fröst og pianist Christian Ihle Hadland denne rollen. Festivalen strekker seg over sju dager, og blant konsertstedene er Stavanger domkirke, Utstein kloster og Stavanger Konserthus.

I festivaluken arrangerer ICMF mesterklasser med utvalgte festivalartister. International Summer Academy (ISA) går også under navnet Playing for Gold!. Mesterklassene er åpne for publikum.

Høsten 2011 så starten på Kammermusikkfestivalens egne konsertserie, OPUS. Serien åpnet med fiolinisten Henning Kraggerud og pianisten Christian Ihle Hadland. OPUS tar sikte på å presentere konserter med tidligere festivalartister og artister på internasjonalt toppnivå, og gi et høykvalitets konserttilbud også utenom festivaluken i august.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]