Vinjerock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Vinjerock er en rockefestival, 1060 meter over havet, på Eidsbugarden i Jotunheimen. Festivalen er landets største musikkfestival over tregrensa.

Vinjerock er oppkalt etter den norske dikteren og journalisten Aasmund Olavsson Vinje, som bygde den første hytta på Eidsbugarden i 1868. Vinje var også mannen som gav Jotunheimen sitt nåværende navn.

Historie[rediger | rediger kilde]

Festivalen ble arrangert for første gang i august 2006, med artister som DumDum Boys, Thomas Dybdahl, Minor Majority og Ken Hensley på scenen. Vinjerock vart det året kåra til årets norske rockefestival av Norsk Rockforbund.

I 2007 hadde festivalen artister som Bigbang, Sivert Høyem, Johndoe og Blood, Sweat & Tears.

I 2008 hadde Vinjerock artister som Madrugada, Kaizers Orchestra og Animal Alpha som headlinere. Festivalen hadde også innslag av folkemusikk i programmet, representert ved Valkyrien Allstars og Karl Seglem. Artister fra utlandet var også representert med artister fra Canada, Sveits og Tsjekkia. 2008 var også første året Vinjerock kunne skilte med økonomisk overskudd.

I 2009 hadde festivalen artister som Marit Larsen, Tommy Tokyo, CC Cowboys, Stein Torleif Bjella og Bo Kaspers Orkester.

I 2010 ble festivalen utsolgt allerede i slutten av april.

I 2011 tok Vinjerock festivalpause for å forbedre festivalområde. Det var ca. 100 frivillige som var med å hjelpe til å forbedre.

I 2012 ble festivalen utsolgt bare et par timer etter at billettene var lagt ut.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Commons-logo.svg Commons: Kategori:Vinjerock – bilder, video eller lyd