Bodø Jazz Open

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bodø Jazz Open
Bodø Jazz Open
StedBodø
TidspunktJanuar
Grunnlagt avJan Gunnar Hoff

Tore Johansen

Erik Johansen
Grunnlagt2010
Sjanger(e)Jazz
Nettstedwww.bodojazzopen.no

Bodø Jazz Open er en jazzfestival, som blir arrangert i slutten av januar hvert år. Målet med festivalen er å føre sammen lokal, nasjonal og internasjonale utøvere for samarbeid, jam sessions og workshops. Ved dette så er det også relevant for barn og ungdom. Hvert år kommer det mellom 2-3000 festivaldeltakere, og grunnen til at festivalen er lagt i januar er for å skape mer liv i Bodø om vinteren. Bodø Jazz Open tar jazzen med i utelivet i Bodø, og arrangerer konserter på blant annet Topp 13, Dama di, Paviljongen, Sinus, Bodø Kulturhus, Sydøst osv. Ved en undersøkelse publisert fra 01.10.13 - 29.10.13, viste det seg å være veldig varierte aldersgrupper, og at det ikke bare er jazzinteresserte som drar på Bodø Jazz Open.

Historie[rediger | rediger kilde]

Arbeidstittelen til Bodø Jazz Open var først Bodø Int. jazzfestival, deretter Bodø Jazzfest, og på høsten 2010 kom forslaget om Bodø Jazz Open. Navnet er dekkende da festivalen arrangeres i Bodø, og det er en jazzfestival som er åpen for alle rytmiske sjangre og uttrykk. Bodø Jazz Open ble stiftet 15.11.2010 av Jan Gunnar Hoff, Tore Johansen og Erik Johansen. I 1921 ble det første jazzbandet i Bodø etablert, og kalte seg Bodø Jazz Band, med 15 medlemmer. Bodø Jazz Open ble første gang arrangert i januar 2011, og var en markering av 90 år med jazz i Bodø. Siden byen har en lang tradisjon med jazz, ble det med tiden naturlig å etablere en jazzfestival her. I Bodø er sentrum lite og sentralt, med barer, hotell, flyplass og hurtigrute lett tilgjengelig. Dette gjør Bodø til et ideelt sted for en jazzfestival.

Arrangementer[rediger | rediger kilde]

Antall arrangementer under festivalen økte fra 25 i 2011 til 33 i 2012. Målet for 2013 var ikke å øke antall arrangementer, men å befeste og kvalitetssikre festivalen. I tillegg til kveldskonserter arrangerer Bodø Jazz Open også såkalt "Etter Jobb Jazz". Det går ut på at musikere stiller opp på forskjellige kafeer, og holder gratiskonserter for kafébesøkende og andre som kommer for å høre. På denne tiden kan man nyte en tur i Bodøs gater, med jazzmusikk i bakgrunnen, og kanskje gå innom en kafé for å oppleve et annerledes kafébesøk.

Foto: Henrik Dvergsdal

Samarbeidspartnere[rediger | rediger kilde]

Bodø Jazz Open er i samarbeid med blant annet:

Grupper og artister[rediger | rediger kilde]

2014 (22.-26. januar)[rediger | rediger kilde]

2013 (23.-27. januar)[rediger | rediger kilde]

2012 (25.-28. januar)[rediger | rediger kilde]

2011( 26.-29. januar)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]