Get Focused

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Get Focused er en kristen ungdomsfestival som ble startet i 2002 i Tønsberg. Under Get Focused er det volleyballturneringer, dansekurs, ungdomslederkurs, lovsangslederkurs, seminarer, konserter og møter. Festivalen hadde 1500 besøkende i 2005, og det britiske Kristenrockbandet Delirious? var headlinere. Antall besøkende har holdt seg på ca 2000 deltakere per år , og ungdommer fra hele Norge reiser ned for å få med seg festivalen.

Get Focused er formelt en stiftelse, og bevegelsen drives som et samarbeid mellom de lokale ungdomsgruppene i Tønsberg området i Vestfold. Omtrent 19 forskjellige menigheter fra Vestfold er med på arrangementet, som drives av ungdommene selv. Hvert år er omtrent 300 medarbeidere i alderen 12-70 år med for å få festivalen til å bli en suksess.

Festivalen har også flere innsamlingprosjekter under festivalen, kalt Get Involved. Pengene som er kommet inn de siste årene har blitt brukt til å skaffe to afrikanske landsbyer rent vann i brønner, 10 indiske jenter har kommet ut av sex-slaveri og har nå en fremtid med utdanning, barnehjemmet "Heroes of the Nation" i Kenya har fått støtte til sitt arbeid og lokale fattige, rusmisbrukere og vanskeligstilte i Tønsberg by har fått ulltøy og mat. Under Get Focused 2011 kom det in rett i underkant av 330.000 kroner til Get Involved, pengene blir fordelt på Kronprinsparets fond og et Blessed Homes, som arbeider med barnehjem blant karenfolket på grensen mellom Burma og Thailand. I 2012 kom det inn 638.000 kroner, som ble gitt til organisasjonen A21, som arbeider med å få slutt på slaveri og menneskehandel i det 21. århundret. Totalt siden oppstarten av Get Involved er det så samlet inn over 3.000.000 kroner.

Flere band og musikere fra flere deler av verden har fått være med på festivalen opp gjennom årene. Bandene Ungfila fra pinsemenigheten Filadelfia, Impuls fra Stavanger, Garness med Hildegunn og Ingelin Garnes Reigstad fra Bergen, Delirious fra England, Jesus Culture fra California, USA og Kirk Franklin, USA er noen av de som har vært med. I tillegg har lokale artister være med, slik som sangeren Ellen Miles fra Sandefjord.

Get Focused bevegelsen har også tidligere arrangert mindre samlinger 4-6 ganger i året, kalt Get United, med 200-400 besøkende. Mange ulike norske band og artister har opptrått her, bl.a. Dream Pilots.

Get Focused har en visjon som er "Get Focused vil se en bevegelse av ungdommer forent i kjærlighet, merket av tilbedelse og kjent for rettferdighet."

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]