Nattjazz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nattjazz er en av Norges største jazzfestivaler. Festivalen avvikles årlig i slutten av mai, samtidig med Festspillene i Bergen. Den har base på USF Verftet i Bergen, som Nattjazz og Bergen Jazzforum har deltatt i etableringen av. Festivalen ble arrangert første gang i 1972, og har en musikalsk profil med hovedvekt på etnisk og moderne jazz.

Siden 1993 har festivalen blitt avviklet på USF Verftet, før den tid ble den i mange år avviklet på det gamle Studentsenteret (nå revet) og enda tidligere på Håndverkeren (nedlagt). I 2012 ble Nattjazz arrangert på ulike scener i Bergen sentrum (innendørs og utendørs), grunnet oppussing på Verftet.

Nattjazz avvikler de fleste konsertene innendørs på USF Verftet der flere scener er i bruk, ellers benyttes den åpne plassen foran USF Verftet til større utendørs konserter. Tidligere har deler av de tilstøtende Kjødehallene vært benyttet og festivalen har også fra tid til annen samarbeidsprosjekter med f.eks. Festspillene i Bergen i Grieghallen. Inne på USF Verftet benyttes normalt 4 scener og publikum kjøper adgang til huset, ikke til enkeltkonserter. De 4 scenene som er i bruk varierer i kapasitet fra omtrent 70 til 700 personer. Noen lokaler er satt opp med sitteplasser, andre primært med ståplasser. I tillegg er det tilrettelagt områder hvor publikum kan slappe av og følge med hva som skjer på de ulike scenene vha intern-TV. Det er normalt flere artister på hver scene i løpet av en kveld.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]