Aronnesrocken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Aronnesrocken er Finnmarks største gratis rockefestival. Festivalen er lokalisert på Aronnes i Alta.

Grunntanken[rediger | rediger kilde]

Aronnesrocken har en grunntanke om at unge musikere fra Finnmark og Nord-Troms skal få spille på en profesjonell scene og foran et variert publikum. Aronnesrocken har de siste årene booket nasjonalt store artister som trekkplaster for å få et større publikum til de lokale uetablerte musikerne. Aronnesrocken tar ikke inngangspenger på festivalområdet, og det er fri aldersgrense.

Historie[rediger | rediger kilde]

Aronnesrocken ble startet ved at noen venner bar ut instrumentene i hagen og spilte for hverandre, dette var i 1996. Året etter gjorde de det igjen, og siden har de fortsatt. Festivalen har økt hvert år siden starten og i 2006 var det en festival over to dager, med Turdus Musicus, Lars Bremnes og The Cumshots som headlinere. Over 2000 mennesker kom på festivalen.

Aronnesrocken har som mål å donere bort overskudd fra festivalen. De har gitt bort stipend til unge musikere (TKG, Petter Carlsen, Slogstorm, Zymphelia har alle mottatt stipend til plateinnspilling). Jula 2006 gav Aronnesrocken bort gitarer til alle 4. klassene i Alta kommune.

I 2007 gav Aronnesrocken bort en 1-krone i inngangspenger til alle publikummere. Dermed er dette den desidert billigste festivalen i Norge. Til tross for dette gikk festivalen over kr. 100 000,– i overskudd i et år hvor mange festivaler hadde problemer med å gå i balanse. Headliner var bl.a. Animal Alpha, Cyaneed og Intrigue.

Drift[rediger | rediger kilde]

Aronnesrocken består av et styre på ni personer som planlegger, tilrettelegger og gjennomfører festivalen i august hvert år. I tillegg arrangerer Aronnesrocken romjulsrock på et av utestedene i Alta. Aronnesrocken er gratis pga. støtteordninger, sponsorer og dugnadsarbeid.

I mars 2007 arrangerte Aronnesrocken den første Tributebandfestivalen i Finnmark.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]