Sunnmøre kammermusikkfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sunnmøre kammermusikkfestival ble arrangert for første gang våren 2010 etter initiativ av direktør på Høgskulen i Volda Jacob Kjøde jr., fiolinist Annar Follesø, og komponist og pianist Wolfgang Plagge. På samme måte som Den norske dokumentarfilmfestivalen, vokser Sunnmøre kammermusikkfestival ut av det aktive miljøet ved Høgskulen i Volda. Festivalen varer tilsammen en uke og er situert på søre Sunnmøre i Møre og Romsdal.

Festivalens aktivitet[rediger | rediger kilde]

Festivalen består av tre kjerneelementer:

  1. Konserter. De tre siste dagene av festivalen er dedikert til kammermusikkonserter i ulike tettsteder på søre Sunnmøre (Volda, Ørsta, Herøy, Ulsteinvik).
  2. Mesterklasser. De tre første dagene blir det arrangert mesterklasser for unge musikktalent i regionen.
  3. Seminar. Det blir arrangert seminar, åpne prøver mm. for musikkinteresserte. Både seminarene og mesterklassene er lagt til lokalene til Høgskulen i Volda.

Festivalartister har blant andre inkludert Tor Espen Aspaas, Björn Nyman, Marianne Thorsen, Ole Edvard Antonsen, Annar Follesø, Wolfgang Plagge, Andreas Brantelid, Johannes Weisser, Berit Norbakken Solset, Lise Berthaud, Jennifer Stumm, Yuval Gotlibovich m.fl.

I tillegg legges det hvert år ned et stort arbeid av frivillige som deltar i festivalen kor og orkester. Disse er rekruttert fra regionen, og er viktige medspillere under festivalens avslutningskonsert.

Organisasjon og daglig drift[rediger | rediger kilde]

Festivalen er drevet som et aksjeselskap i nært samarbeid med Høgskulen i Volda. Festvalens styre består av fem personer fra regionen under ledelse av styreleder Martin Foldal. Organisasjonen er bygget opp av frivillige hovedsakelig tilknyttet høgskolen. I tillegg er noe av den kunstneriske innsatsen knyttet til festivalens kor og orkester ledet av personer rekruttert fra regionen. Pr. 2014 har festivalen kun en fast tilsatt, daglig leder Øyvind Johan Eiksund, som tok til i stillingen høsten 2011. Sommeren 2014 ble det stiftet en venneforening for festivalen, med formål om å arbeide for festivalens ve og vel gjennom året, samt å hjelpe til med praktiske gjøremål i forkant av og under festivaluken.

Årets festival[rediger | rediger kilde]

Årets festival (2014), den femte i rekken, er lagt til perioden 1.-6. september.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]