Skuretfestivalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Skuretfestivalen var en årlig teater- og musikkfestival som ble arrangert på Kafé Skuret i Trondheim. Kafé Skuret ligger på Fosenkaia, rett ved Trondheim sentralstasjon. I 2010 ble festivalen arrangert for åttende år på rad.[1] Det ble også arrangert Skuretfestival i 2017.[2]

Historikk og profil[rediger | rediger kilde]

Festivalen startet som prøveprosjekt over en helg i 2003, og utvidet senere antall dager og arrangementer. Et av formålene med festivalen var å samle det uetablerte teater- og musikkmiljøet i og rundt Trondheim. Hovedprofilen var lokal, men festivalen presenterte også utøvere fra andre steder. Utøverne spente fra nyetablerte til mer erfarne artister. Skuretfestivalen var en av byens mindre festivaler. I markedsføringen bruktes trivsel, lave priser og særegen setting som trekkplaster.

Den kunstneriske profilen var mangfold, med scenekunst og musikk innenfor ulike sjangre. På scenekunstfronten var blant annet konvensjonelt teater, figurteater, barneteater, performanceteater, cabaret, improteater og dans representert. Konsertsjangre inkluderer country, jazz, visesang, pop, rock og elektronika.

Festivalen ble drevet på frivillig basis.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.festivalguide.no/?main=eventdetails&eventid=344
  2. ^ Adresseavisen, 13. juli 2017, side 33

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]