Phonofestivalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Phonofestivalen
Phonofestivalen.jpg
StedBergen
Nettstedphonofestivalen.no

Phonofestivalen har sitt utgangspunkt i Studentradioen i Bergen og dens 30 år lange levetid som lokalradio og som musikk-, samfunns- og kulturarrangør. Studentfestivalen ble først arrangert i 2005, og har helt siden oppstarten vært en 100 prosent ikke-kommersiell organisasjon. Festivalen blir drevet av et frivillig styre på åtte personer, samt en engasjert gruppe på omtrent 50 frivillige medarbeidere under avvikling av festivalen.

Ved å presentere et helhetlig og bredt musikkprogram, sammen med kultur- og samfunnsarrangementer, skal festivalen fungere som en visningsarena for uetablerte og etablerte aktører.

Festivalen tilbyr debatter, samtaler, utstillinger, radiosendinger, workshops og mer for et bredt og ungt publikum. Phonofestivalen er drevet gjennom frivillig arbeid for å vise hvilken kreativ kraft og verdi som ligger i Bergens musikk- og kulturmiljø.

Ved å ha et målrettet fokus på utvikling av unge og uetablerte artister, kan festivalen allerede skilte med å ha huset artister som Whitest By Alive (2006), Casiokids (2005), tUnE-yArDs (2009), Jens Lekman (2007), Susanne Sundfør (2005), Kim Hiorthøy (2006) og Tønes (2008).

Festivalens mål[rediger | rediger kilde]

  • Gi talentfulle og uetablerte aktører muligheten til å vise seg fram for et ungt og blandet publikum
  • Vise Studentradioen i Bergens kompetanse som en viktig musikk-, kultur- og samfunnsaktør i Bergen
  • Vise bredden innenfor Bergens musikk- og kulturmiljø
  • Tilby et variert kultur- og samfunnsprogram
  • Være en festival preget av en engasjert og god frivillighetskultur

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]