Minecraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Minecraft
Cavegame
Minecraft
UtviklerMojang AB

4J Studios (konsollutgave)

Microsoft Studios (konsoll, Windows 10 Edition)
UtgiverMojang AB
DesignerMarkus «Notch» Persson (2009–2011)
Jens «Jeb» Bergensten (2011–)
KunstnerKristoffer Zetterstrand (Ingame Art)
KomponistDaniel «C418» Rosenfeld
PlattformJava (Windows / OS X / Linux)
Android
IOS
Raspberry Pi
Windows 10
Xbox 360
Xbox One
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Wii U
Nintendo Switch
New Nintendo 3DS
UtgivelseWindows, Mac, Linux: 18. november 2009[1]


Android: 7. oktober 2011[2]
iOS: 17. november 2011[3]
Xbox 360: 9. mai 2012 (digitalt),[4]
4. juni 2013 (Nord-Amerika, i butikk),[5]
28. juni 2013 (Europa, i butikk)[6]
Raspberry Pi: 11. februar 2013[7]
PlayStation 3: 17. desember 2013 (Nord-Amerika)
18. desember 2013 (Europa)
PlayStation 4: 4. september 2014[8]
Xbox One: 5. september 2014 (digitalt)[9]
18. november 2014 (i butikk)[10]
PlayStation Vita: 14. oktober 2014 (Nord-Amerika)[11]
15. oktober 2014[12]
Windows Phone: 10. desember 2014[13]


Wii U: 17. desember 2015 [14]
SjangerIndie, overlevelse og eventyrspill
ModusEnspiller, Online flerspiller, Online realms og LAN-Server.
Aldersgrense7+
Nettstedhttp://www.minecraft.net/

Minecraft er et svenskutviklet sandkassespill for PC, mobil og spillkonsoller, som lar spilleren bygge og rive ned konstruksjoner av kuber i en 3D-verden.

Minecraft er utviklet av den svenske videospillutvikleren Mojang, men startet som et fritidsprosjekt av Markus «Notch» Persson i 2009. Minecraft er inspirert av spillene Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon, Dungeon Keeper, og spesielt Infiniminer.[15] Jens Bergensten, eller Jeb, har siden desember 2011 vært den ledende utvikleren av spillet, etter at Markus Persson forlot rollen.[16][17] Det kreves en Mojang-konto (tidligere Minecraft-konto) med betalt fullversjon (229 NOK)[18] for å spille fullversjonen.

Spillet har også en flerspillermodus, her kan man spille som man vil, enten man samarbeider om å bygge, konkurrerer om ressursene, eller sloss og ødelegger for hverandre. Hvem som helst kan lage en server og mange servere har kompliserte programtillegg, systematisk lederskap, grenser for hvem som kan gjøre hva, og andre ekstra funksjoner. Verdens største servere har opp mot 200 000 påloggete spillere om dagen. De største norske serverne kan ha opp mot 1000 spillere pålogget på en god dag. Det er også mulig å sette opp en LAN-server, for å spille med venner eller andre på det samme WiFi-nettet som en. Dette er en rask og enkel løsning om man ønsker å spille helt vanlig Minecraft med andre i nærheten.

Musikken og lydeffektene i Minecraft er laget av den tyske musikeren Daniel «C418» Rosenfeld.[19] Han har gitt ut to album med musikk fra spillet; Minecraft – Volume Alpha og Minecraft – Volume Beta.

I 2013 annonserte Mojang Minecraft Realms, flerspiller-servere levert og administrert av Multiplay gjennom Mojang. Formålet bak Minecraft Realms er at det skal være lettere for yngere og mindre datakyndige spillere eller familier å sette opp en egen server. En Realms server kan kjøpes direkte fra spillet, og man betaler for 1, 3 eller 6 måneder. En Realms server er alltid oppe, og man kan invitere 20 spillere til den, hvor av 10 kan spille på den samtidig.[20] Minecraft Realms ble tilgjenglig i hele verden den 19. mai 2014.[21]

Minecraft er støttet opp av Mojangs åpne syn på modifikasjoner til spillet[22], dette gjør at flere og flere spiller med modifikasjoner som endrer spillopplevelsen. En modifikasjon kan hjelpe en ved å lettere få tak i ressurser og ting, la en kunne fly, eller legge til nye blokker, våpen, eller lignende. En modifikasjon kan også bli mye mer avansert, og legge til helt nye dimensjoner eller andre ting som drastisk endrer spillet.

I 2014 ble spillets utgiver Mojang AB og rettighetene til Minecraft solgt til Microsoft.

En hull i sikkerheten til flerspillerservere ble avslørt 17. april 2015. Det gjorde slik at det var mulig for uvedkommende å overbelaste en server slik at den krasjet.[23] Hullet ble oppdaget to år tidligere, men siden Mojang ikke hadde fikset det tross flere advarsler, gikk mannen som fant svakheten, Ammar Askar, til pressen med nyheten, noe som førte til at Mojang rettet feilen samme dag, som Minecraft 1.8.4.[24][25]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Minecraft er et 3D-sandkasse spill som ikke har noe mål å oppnå, som tillater spillerne veldig mye frihet i hvordan de spiller spillet. Derimot har spillet et prestasjons- system. Spillet er i førstepersonsperspektiv. Man kan også trykke f5 for å skifte perspektiv. Spillet består av kuber, også kalt blokker(1x1x1) som for eksempel jernmalm, trestubber, treplanker, jord, gress osv. Spillet har forskjellige moduser:

 • Overlevelse
 • Kreativ
 • Eventyr
 • Tilskuer

Nedenfor ser du litt hva modusene gjør:

Overlevelsesmodus[rediger | rediger kilde]

I overlevelsesmodus må du skaffe materialer selv, for eksempel sånn som å hogge trær for å få tremateriale. Det vanlig at man begynner spillet med å samle grunnleggende materialer som tre og stein for å kunne lage enkle redskaper som økser og hakker. Spillet har også en vanskelighetsgrad. Vanskelighetsgraden kan bestemme hvor vannskelig det er.( for eksempel hvor mye skade en zombie gjør) Majoriteten av overlevelsesmodusen er å overleve, bygge og utforske den uendelige verdenen. Om natten dukker det opp monstre som angriper spilleren, noe som er motivasjon for å bygge seg tilfluktssted for å overleve.

Kreativ modus[rediger | rediger kilde]

I kreativ modus har du evig ressurser, du kan fly, og er raskere, du har evig liv, og trenger ikke å spise. Handler mest om å bygge, og navnet sier ganske mye om hvordan kreativ modus fungerer. Du kan også bruke kommandoer sånn som /fill, /execute osv.

Eventyrmodus[rediger | rediger kilde]

Det er cirka det samme som overlevelse, bare at du ikke kan plassere eller ødelegge blokker. Brukes mye i custom maps. Derimot kan du tagge itemen(f.eks. hakken) med "CanPlace" eller "CanDestroy", og for eksempel hvis du tagger hakken din med: CanDestroy:["Stone"] så kan den knuse stein, men ingenting annet.

Tilskuermodus[rediger | rediger kilde]

I denne modusen flyr du rundt og gjennom blokker og ser spillet og andre spillere uten å direkte forstyrre spillet. Du kan også teleportere til andre spillere og se spillet fra en mob eller en spillers perspektiv med å høyreklikke på den spilleren/moben.

Verdenen[rediger | rediger kilde]

Minecraft består av en verden som er rundt åtte ganger så stor som jorden[26] og tilfeldig generert naturverden. Verdenen ligner på mange måter på skandinavisk natur, men inneholder også ørkenlandskap, savanner og jungel og tundra. Landskapet er bygd opp av kuber i forskjellige typer. Disse er 1x1x1 meter store, eller 16x16x16 pixler. Grafikken i spillet er blant dets viktigste varemerker. Det finnes «vanlig» gresslandskap, sletter, strender, fjell, klipper, daler, jungel, ørkener, mesa (fjellformasjon), ispigger, taiga, tundra, isfjell, huler, elver, tørkede elver, store og små forskjellige sjøer og øyer. Verdenen inneholder eiketrær, bjørketrær, jungeltrær, grantrær, akasietrær, mørke eiketrær og etterhvert palmetrær(kommer i en oppdatering neste år). Man kan også finne ulike typer blomster og sopp, høyt gress, bregner, kaktus, gresskar, melon og sukkerrør. Det går forskjellige dyr rundt omkring i landskapet. Disse dyrene er griser, kyr, sauer, kyllinger, ulver, hester, esler, kaniner, katter, papegøyer, isbjørner, skilpadder, blekkspruter og snart også når den nye oppdateringen kommer ut, pandaer. Dyrenes funksjon er å gi spilleren råstoffer eller byggematerialer som kan brukes til å lage en mengde verktøy, materialer og blokker, som igjen kan brukes til å lage eller bygge hva som helst (innenfor spillets rammer). Mange som spiller Minecraft spiller bare for å bygge diverse ting (det kan være enorme byer, statuer, spillfigurer, typografi eller hva enn spilleren måtte ønske). Dyr, blomster og andre planter skaper selvsagt også en spesiell og realistisk stemning både på grunn av lyd og utseende.

En dag og natt syklus er også et viktig element i Minecraft. Monstre påvirkes av lys og tid. Zombier og skjelett brenner opp når de får sollys på seg. Sola beveger på seg hele tida, og etter ti minutter starter solnedgangen på 1,5 minutter. Så kommer en syv minutter lang natt, etterfulgt av en soloppgang. Hvis spilleren lager en seng og plasserer den på et trygt sted (oftest inni et selvlagd hus), kan den sove om natta og gå direkte til soloppgangen igjen.

I mørke områder, eller når sola har gått ned, dukker det opp forskjellige monstre (aggressive mobs). Disse lager ofte skumle lyder og prøver å skade spilleren hvis de er nær nok. Man burde i løpet av den første dagen(I overlevelsesmodus) (de første ti minuttene av spillet) ha laget eller funnet en form for beskyttende struktur. Dette kan være en hule eller et selvlagd hus. Det er også lurt å ha laget noen fakler, både for å kunne se seg rundt og å hindre monstre i å dukke opp nær en. Monstre finnes også i naturlig mørke steder, som i huler og steder med skygge.

Det går an å finne landsbyer i Minecraft. Landsbyene er forskjellig avhengig av hvilket landskap de ligger i. Landsbyer i ørkenområdene har hus som er bygd av sandstein, mens de i skogen har hus av tre og stein. Det går an å finne ting i landsbyene, blant annet hvete, poteter, gulerøtter og andre ressurser. landsbyboer i landsbyene er NPC-er, programmerte/datastyrte. De har ulike yrker som bonde, prest, smed og bibliotekar. Det går an å ha byttehandel med dem.

Modell av Danmark i Minecraft[rediger | rediger kilde]

I 2014 laget den danske Geodatastyrelsen en virtuell modell av Danmark tilpasset Minecraft, modellen består av 4.000 milliarder klosser. Nyheten spredte seg raskt og mellom 24. april og 14. mai 2014 var over 27.000 ulike brukere inn og spilte i det virtuelle Danmark. 23. oktober 2014 stengte Geodatastyrelsen sine Minecraftservere, da hadde over 37.000 spillere besøkt det virtuelle Danmark.

Mobs[rediger | rediger kilde]

Alle maskin-kontrollerte skapninger som ikke er spillere i Minecraft, kalles mobs. Mobs er en forkortelse av ordet «mobile» (på grunn av at skapningene beveger seg), og uttrykket er vanlig i spill.

Aggressive mobs[rediger | rediger kilde]

En creeper, her sett i Dewstow Gardens

Disse beveger seg mot en og angriper hvis spilleren kommer innen en viss rekkevidde:

 • Creepere: Grønne, lydløse monstre som sniker seg mot spilleren og sprenger når de kommer nær spilleren. Derfor er det ekstra vanskelig å drepe dem. Slipper krutt når de blir drept. Også kjent som Smygere.
 • Edderkopper: Raske og store dyr som kan klatre over vegger. De slipper tråd, og noen ganger edderkoppøyne når de dør. Tråd kan bli brukt til å lage bue, fiskestang, mens edderkoppøyne kan brukes til å brygge eliksirer. Edderkoppene blir nøytrale om dagen.
 • Skjeletter: Gående skjelett som skyter spilleren med pil og bue. De slipper bein, piler og har en liten sjanse til å slippe en bue når de dør. Bein kan brukes som farge og gjødsel når de knuses på arbeidsbenken. Et bein som ikke er knust, kan brukes til å temme ulver. Brenner på dagtid.
 • Zombier: Fiender som jager og slår spilleren ihjel. De er noen ganger bevæpnet med spader eller lignende, og kan ta utstyret spilleren mister når vedkommende dør. Kan ødelegge tredører[a] og angripe landsbybeboere. Det vil gjøre dem om til en rar versjon av en zombie. De slipper råttent kjøtt når de dør, og noen ganger gulrøtter, poteter, fjær eller jernbarrer. Zombier er de vanligste av de fiendtlige mob-ene. Hvis en Zombie har tatt fyr og angriper en, vil man selv ta fyr. Om en zombie kommer ut i sollys, så begynner den å brenne.
 • Slim: Hoppende kuber av slim som finnes i flere størrelser. De store vil angripe spilleren og deles i 4 mindre slimes når de blir drept. Mindre slimes kan ikke skade spilleren, men følger etter spilleren. Slimes slipper slimballer når de dør, som kan brukes til å lage klebrig stempel, og slimblokker.
 • Geist: Digre, hvite, flyvende skapninger med tentakler. De er 4x4x4 blokker store og skyter flammekuler som sprenger mot spilleren. Flammekulene kan blokkeres med et sverd, og sendes ta tilbake mot geistet. Geist kan ikke ødelegge brostein. Derfor kan det være lurt å ta med seg litt av det, fordi man vet aldri nå man får bruk for det. Geist finnes bare i The Nether. De slipper krutt og geisttårer når de blir drept.
 • Edderkopprytter: Et skjelett som rir på ryggen til en edderkopp. 1 av 100 edderkopper er edderkoppryttere.
 • Morder-kanin: En morder-kanin er en aggressiv versjon av en kanin. Den er hvit og har røde, store øyne. De skader spillere ganske mye og er veldig sjelden. Slipper også rå kanin som kan stekes.
 • Sølvkre: Ser ut som små insekt-mus, og lager en ekkel, raslende lyd., de spawner inne i Steinmur-blokker, og er veldig sjeldne. Hvis man ødelegger en Stonebrick blokk, kan en Silverfish spawne og angripe. Til tross for størrelsen tar de ganske mange slag før de dør, men er til gjengjeld ganske svake. Men hver gang man slår en silverfish vil andre Silverfisher spawne fra nærmeste Stonebrick blokk. Derfor kan det bygge seg opp en flokk. Det finnes også en silverfish-spawner ved slutt-portalen. Silverfish kan gå igjennom enkelte blokker.
 • Flammeskrømt: Flammeskrømt er gylne, svevende, små ildmenn uten armer og ben, som skyter flammekuler. De slipper Blaze rods når de dør, som kan brukes til blant annet brygging av eliksirer. Disse er best kjent som Blazes. Finnes i kun i The Nether.
 • Magma-kuber: Magma-kuber ligner på slimes, og spawner oftest ved Netherslott. De deler seg opp hver gang de blir drept.
 • Huleedderkopper: Edderkopper som ser ut som vanlige edderkopper, men de har en mørk blå farge og er mindre. De er giftige når de skader spilleren. De finnes bare i forlatte gruver ved en fremkaller (mobspawner).
 • Heks: Kaster giftige eliksirer på spilleren som angrep, og helbreder seg selv med eliksirer. Man kan også finne et heksehus, i sumpene.
 • Witherskjelett: Et svart skjelett på høyde med en endermann som blir bare funnet i the Nether, og holder et steinsverd. De slipper bein og kull, noen ganger sverdet sitt og noen sjeldne ganger skallen sin, som kan brukes til å lage Wither. Witherskjelett-skallen har 2,5 % sjanse for å slippes når den drepes av en spiller eller en temmet ulv.
 • Witherboss: Eller bare Wither, er en av spillets tre største fiender. Man må lage en Wither selv, med fire sjelesand i en T form og tre Witherskjelett-skaller oppå der igjen. Den skyter lysende Witherskjelett-skaller som eksploderer når den treffer en blokk eller spilleren. Slipper en netherstjerne når den blir drept.
 • Vokter: En grønn, fiskeaktig mob med et stort øye og oransje pigger som kun finnes i Undervannstempler. De kan slippe prismarinskår, prismarinkrystaller og rå torsk.
 • Gammel vokter: En grå, større versjon av vokterne, som er en av tre store fiendene i spillet. Den kan slippe våt svamp, rå torsk, prismarinskår og prismarinkrystaller. Når spilleren nærmer seg et undervannstempel, vil ansiktet til den gamle vokteren til tempelet komme ovenfra og ned på skjermen sammen med en ubehagelig lyd. Dette vil også gi spilleren effekten Utmattelse III.
 • Enderdragen: Spillets hovedmål(i overlevelsesesmodus) er å komme seg til Slutten, som er en siste dimensjon, og drepe Enderdragen. Denne dragen angriper spilleren ved å krasje inn i vedkommende, som skader spilleren. Den kan dessuten fly gjennom blokker, og blir helbredet av noen ting i The End. Når den dør, lager den en portal vekk fra enden, som er eneste måten å komme seg ut, og et egg.
 • Shulker (Forkortelse for "Shell Lurker"): En gul liten kar som gjemmer seg i en lilla boks (shulkerboks). Den skyter magi som gjør at man svever til værs en liten stund. Finnes bare i The End. Slipper lilla skjell (shulkerskjell).
 • Druknet: En undervannszombie. De kan dukke opp med en trefork, fiskestang eller et perlebåtskall i hånda som den kan slippe. De svømmer etter deg når du går i vannet. En vanlig zombie vil begynne å bli til en druknet om den er under vann og ikke i en båt etter 30 sekunder. Når dette skjer vil den begynne å riste. Denne prosessen tar 15 sekunder og kan ikke bli stanset. Dette vil kun skje om hele zombien er under vann.

Passive mobs[rediger | rediger kilde]

Disse angriper aldri:

 • Sauer: Slipper ull når man klipper dem med en saks, og fårekjøtt når man dreper dem. Ull kan brukes til å lage senger, malerier eller fargede blokker. Slipper kun én ull-blokk hvis sauen drepes, og opptil tre når den klippes. Kan farges. Man kan parre og lokke dem med hvete.
 • Landsbybeboere: Kommer i fem farger og bor i byer man kan finne i slette- og ørkenbiomer samt i taiga. Landsbybeboere kan parres og lager da en mini-versjon av en landsbybeboer.
 • Griser: Slipper svinekotteletter. De kan stekes slik at de metter mer. Når en gris brenner, slipper de stekte svinekoteletter. Kan parres med gulrot eller poteter.
 • Høner: Slipper fjær og rå kylling når de dør, og legger egg hvert 5.-10. minutt. Fjær kan brukes til å lage piler. Om man kaster et egg er det ⅛ sjanse for at det skapes en kylling som etterhvert vokser og blir til en vanlig høne. Når en høne brenner, slipper de stekt kylling. Parres med frø.
 • Kuer: Slipper biff og lær når de dør, som kan brukes til å lage en svak og dekorativ rustning som kan «farges». Kyr kan også melkes med en bøtte, slik at spilleren får en bøtte med melk. Når man drikker melk, forsvinner alle eleksireffekter. Når ei ku brenner, slipper de stekt biff. Parres med hvete.
 • Kanin: Kaniner er små dyr, som slipper rå kanin og kaninpels, og noen ganger en harelabb. De finnes i omtrent seks farger og kan temmes med gulrøtter. Man kan lage kaninstuing av gulrøtter, sopp, potet og rå kanin. Når en kanin brenner, slipper de stekt kanin.
 • Blekkspruter: Svømmer under vann og slipper blekkposer når de blir drept, som kan brukes til å farge ull, glass og leire.
 • Snømenn: Lages ved å plassere 2 snøblokker oppå hverandre og sette et gresskar på toppen. De kaster snøballer, men snøballer kan kun skade Blaze. De dør når det regner på dem.
 • Sopp- kuer:De har farge som fluesopp, og med et par små fluesopper som vokser på den. Den er blitt omtalt som den mest ressursrike moben i Minecraft; de kan melkes med en bøtte og gir melk. Men man kan også melke den med en bolle og få soppstuing. De kan klippes med en saks, og slipper fluesopp. Men da blir de til ei vanlig ku. De slipper lær og biff, som de andre kuene. Men også et par sopp, når de blir drept. De har svarte øyne.
 • Ozeloter (katter/ozelot): Et kattedyr i kattefamilien som kom i 1.2.0. De finnes kun i jungelen. Man kan temme dem med fisk, men blir redd hvis man løper mot den. De blir til en katt når man temmer dem. De skremmer vekk creepere.
 • Hest: En mob som er den tredje man kan temme. For å temme den må spilleren hoppe opp på hesten. Hesten prøver da og spilleren kaste av, som en virkelig vill-hest vill gjøre. Som regel blir man kastet av noen ganger, før man får temmet den. Hvor lett man kan temme en hest, kommer an på hvor mye liv (hjerter hesten har og gå på, når den blir skadet) hesten har. Etter noen forsøk kommer det hjerter opp fra den, som når man temmer en ulv eller en ocelot. Når en spilleren sitter på en hest som er temmet. Kan spilleren sette på sal på hesten. Kan også sette på den hesterustning, slik at den blir mer beskyttet.
 • Esler: Er lik hesten. Man temmer den på samme måte. Men esler kan ikke ha rustning på seg, men man kan sette kister på dem. Men det er ikke så mye plass som en liten kiste.
 • Muldyr: Man får dem bare hvis man parrer en hest og et esel. Som i virkeligheten, kan ikke Muldyr formere seg (få barn). De kan heller ikke bære rustning, men kan ha på seg en kiste, som eslene kan.
 • Papegøye: Kom ut i 1.12, de er noen søte små fugler som flyr rundt i jungelen. Du kan temme dem med frø og da vil de kunne sette seg på skulderen din.
 • Skilpadder: Skilpadder finner du på stranda sammen med andre skilpadder. Du finner dem også i havet. Du kan parre dem med å gi dem sjøgress og da vil de legge egg. Etterhvert vil eggene klekkes, og da vil du få skilpaddeunger på størrelse med et item. Etterhvert vil disse vokse seg store og da når de vokser seg store vil de slippe skilpaddeskjell biter som du kan kombinere til et skilpaddeskjell.

Minecraft ble opprinnelig utviklet av den svenske programmereren Marcus «Notch» Persson. Han ga først ut spillet for offentligheten 17. mai 2009, mens det fortsatt var under utvikling. Det var mulig å kjøpe spillet under utviklingsprosessen, og deretter få gratis oppdateringer etterhvert som det ble utviklet videre. Spillet ble raskt populært, og september 2010 startet Persson spillstudioet Mojang Specifications for å kunne få ansatte til å hjelpe ham med utviklingen. 12. januar 2011 hadde Minecraft solgt over én million eksemplarer, før det i det hele tatt var lansert. I juni 2016 hadde det solgt til sammen over 100 millioner eksemplarer på PC, spillkonsoller, og mobile plattformer.

Nøytrale mobs[rediger | rediger kilde]

Disse blir kun aggressive hvis man provoserer dem:

 • Ulver: De finnes som oftest i snødekt terreng. De er dyr som kan temmes hvis spilleren gir dem bein. Tamme ulver har et rødt halsbånd som kan farges, større øyne og følger etter spilleren. Den blir som en hund, når den blir tam. Den teleporterer til spilleren, hvis spilleren er et godt stykke unna. Den angripe mobs som spilleren har angrepet, eller som angriper spilleren. Men Ulver angriper ikke Creepere. De vil heller ikke forsvinne hvis man logger seg inn og ut av spillet, slik som andre mobs. Halens posisjon indikerer hvor mye liv de har, som øker hvis spilleren gir dem mat. Sinte ulver får røde øyne. Det kan komme av at den ser en sau eller kanin og er i ferd med å angripe dem. Det samme skjer om man angriper dem. Da blir også andre ulver i nærheten, sinte og angriper en.
 • Zombie-grisemenn: En blanding av grisemenner(som egentlig skulle være de nye landsbyboere, men ble erstattet av landsbyboene vi har i dag) og zombier, som en oppreist zombie-gris med gullsverd. Disse finner man i The Nether, og i oververdenen når en gris blir truffet av lynet. Slipper råttent kjøtt og av og til gullklumper når de dør. Slipper en sjelden gang sverdet sitt.
 • Jerngolemer: Spawner i landsbyer når det er 16 innbyggere der og beskytter innbyggerne ved å drepe monstre. Hvis man angriper den, eller dreper en innbygger vil de angripe spilleren. De kan drepe spillere på et slag, ettersom angrepet er sterkt og man slynges opp i luften på grunn av de. De vil ikke fortsette å angripe en hvis man dør eller kommer seg unna. De slipper 1-5 jern og noen ganger en rose når de dør. Man kan også lage en selv av fire jernblokker og ett gresskarhode. Hvis man lager den selv beskytter den spilleren på samme måte som den beskytter innbyggerne.
 • Endermenn: Tre meter høye, tynne skapninger som kan teleportere seg rundt, og plukker opp og plasserer enkelte blokker. De er redd for vann. Kan slippe en enderperle når de blir drept. De kan bli opprørt dersom man stirrer på dem eller holder et våpen frem for nærme dem. Hvis det regner teleporterer den seg vekk så fort den kan.
 • Isbjørner: Finnes i kalde naturtyper som snødekte sletter, snødekte sletter med ispigger og isfjell. Isbjørnene finnes i to varianter: Voksne og barn. Barna vil etterhvert vokse opp og bli til den voksne varianten. Begge typene er fredelige, med mindre man går går til angrep eller beveger spilleren for nærme en voksen med et barn i nærheten. Da vil den voksne isbjørnen bli aggressiv og gå til angrep. Dette vil også skje i fredelig-modus, men angrepene vil da ikke skade spilleren. Begge variantene av isbjørn kan dessuten svømme raskere enn spilleren, noe som kan gjøre det vanskelig å komme seg unna en voksen isbjørn man har irritert og som hat gått til angrep. Når den voksne isbjørnen blir drept er det en 3/4 sjanse for at 0-2 fisk blir droppet og en 1/4 sjanse for at 0-2 rå laks blir droppet. Isbjørner kan ikke bli parret.
 • Delfin: Du finner de i havet og er nyttige hvis du vil finne undervannsruiner. Hvis du angriper en delfin, så vil andre delfiner i nærehten også bli aggressive. Vil også gi deg effekten "Dolphins grace" hvis du kommer nærme nok. Effekten gjør at du svømmer raskere.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Samling av flere omtaler
Samler Poengsum
GameRankings (PC) 92.79%[34]
(X360) 83.54%[35]
(PE) 53.33%[36]
Metacritic (PC) 93/100[27]
(PS4) 89/100[28]
(XONE) 88/100[29]
(PS3) 86/100[30]
(PSV) 84/100[31]
(X360) 82/100[32]
(PE) 53/100[33]
Omtaler
Publikasjon Poengsum
1UP.com A+ (PC)[37]
Edge 9/10 (PC)[38]
Eurogamer 10/10 (PC)[39]
9/10 (Xbox 360)[40]
Game Informer 9.25/10 (PC)[41]
8.75/10 (Xbox 360)[42]
GameSpot 8.5/10 (PC)[43]
7.0/10 (Xbox 360)[44]
GameSpy 5/5 stjerner5/5 stjerner5/5 stjerner5/5 stjerner5/5 stjerner (PC)[45]
IGN 9.0/10 (PC)[46]
7.5/10 (mobilversjon)[47]
8.5/10 (Xbox 360)[48]
9.5/10 (PS3)[49]
9.7/10 (PS4)[50]
9.7/10 (Xbox One)[50]
9.5/10 (PSV)[49]
PC Gamer US 96/100[51]

Minecraft fikk allerede i alfaversjon en varm mottakelse av spillkritikere og er solgt i et stort antall eksemplarer. I september 2012 viste statistikken 40 900 000 registrerte brukere og 12 000 000 kjøp.[52]

I september 2010 blokkerte PayPal Markus Perssons konto. Transaksjonene på kontoen var usannsynlig store og ble derfor betraktet som suspekte. Pressen fikk kjennskap til saken og deretter tok salget av enda mer.[53] [54]

Etter et serverproblem ble spillet lagt ut gratis i en periode, og straks etter, i løpet av 24 timer, ble det solgt over 25 000 spill.

Spillet blir verdsatt for den frihet det gir spillerne, og for dets dynamiske spillopplevelse. En anmeldelse av alfaversjonen, skrevet av Scott Munro på Daily Record, beskrev spillet som «allerede noe enestående» og oppmuntret leserne til å kjøpe det.[55] Jim Rossignol, fra Rock, Paper, Shotgun, anbefalte også spillet.[56] Den 17. september 2010 begynte Penny Arcade en serie komiske nyhetsposter om hvor avhengighetsfremkallende spillet er.[57] Det australske showet Good Game ga spillet 7.5 og 9 av 10 og priset spillets stimulering til kreativitet, men likte ikke at spillet savnet brukerveiledning.[54][58] Dette tok Mojang, og 4J Studios, som utvikler konsollutgavene, til seg, og laget en brukerveiledning til konsollutgavene.

I mars 2015 er over 18,5 millioner kopier av spillet solgt.[59]

Versjonhistorie[rediger | rediger kilde]

Classic til Alpha[rediger | rediger kilde]

En av de aller første versjonene av Minecraft, var Minecraft Classic. Det var en gratisversjon hvor spilleren kan bygge hva han vil, og har uendelig med blokker, tilsvarende kreativ modus. Classic var den eneste versjonen fram til Beta-versjonene som hadde kreativt modus. Classic introduserte flerspillermodus, noe spillet har hatt siden.

Neste versjon etter Minecraft Classic, var Survival Test. Her kunne spilleren gå rundt i en større verden med fiender, og kunne forsvare seg med pil og bue. Den kjente creeperen kom i Survival test.

Indev (in development/under utvikling) la til mange nye funksjoner, blant annet muligheten for å lage verktøy, våpen, blokker og lignende. Også kjent som «crafting». Man startet i en begrenset verden, som ikke utvidet seg, men med en liten hytte.

Etter Indev kom Infdev (infinite development/uendelig-utvikling), der man befant seg i en tilfeldig generert og «uendelig» verden. Etter hvert som man går, genereres mer og mer av verdenen.

Sommeren 2010 kom Alpha med mye nytt, som the Nether, rødstein, båter og dyr. Verdenen ble også høyere, med mulighet til å bygge 128 blokker høyt. På dette tidspunktet begynte spillet å bli virkelig populært.[4]

Beta til dagens versjon[rediger | rediger kilde]

Versjon Lagt til Fjernet Fiksa Endret
Beta 1.3[60]
 • Menyvalg: Grafikkinstillinger
 • Senger
 • Tre halv-blokker
 • Rødsteinsforsterker
 • Mulighet for å whiteliste servere
 • Mulighet for flere lagrede verdner, og å gi dem nytt navn
 • Nytt belysningssystem
 • Nytt lagringsformat for verdner
Beta 1.4[61]
 • Ulver
 • Kjeks
 • Trykke shift mens man er på en stige gjør at man henger fast
 • Infrastruktur for statistikk og prestasjoner
 • Edderkopper ødelegger ikke korn
 • Sengen man sist sov i blir omstarspunktet
 • Oppdatert Minecraft-logo
Beta 1.4_01[62]
 • Aprilspøk
Beta 1.5[63]
 • Vær
 • Statistikk
 • Prestasjoner
 • Detektorskinne
 • Elektrisk skinne
 • Forbedret ytelse
Beta 1.6[64]
 • Kart
 • Gress
 • Når man ødelegger gress kan man få frø
 • Døde busker
 • Støtte for nether i flerspillermodus
 • Lyd fra andre spillere i flerspiller
 • Elektriske skinner gir høyere fart
 • Ild spres saktere, og ikke evig
 • Feilrettinger
Beta 1.6.3[65]
 • Endringer i render-systemet: Maks 100fps mens verden blir lastet, og muligheten til å begrense til 40 fps
 • Forbedret ytelse
 • Feilrettinger
Beta 1.6.5[66]
 • Spillere som rir noe med en sal vil ikke gjøre dette etter de har lukket spillet.
 • Aktivert Advanced OpenGL igjen
 • Versjonnummeret fra spillvinduet, men er fortsatt i hovedmenyen
 • Feilrettinger
Beta 1.6.6[67]
 • Nytt bruksområde for gjødsel
 • Støtte for ubegrenset fps igjen
 • Materialetype på glødestein fra glass til stein
 • Glødestein dropper mer pulver når det er ødelagt
 • Feilrettinger
Beta 1.7[68]
 • Stempler
 • Sauesaks
 • TNT krever ild eller et rødsteinsignal for å tennes
 • Mulighet for å stable gjerder
 • Sauer dropper kun ull når klippet med saks
Beta 1.7.3[69]
 • Feilrettinger
Beta 1.8[70]

(Adventure update)

 • Nytt biome-system
 • Enderman
 • Mulighet til å endre bredde på synsfeltet
 • Mulighet til å endre lysstyrken
 • Tilfeldig genererte raviner
 • Tilfeldig genererte hus
 • Tilfeldig genererte underjordiske slott og forlatte gruver
 • Erfaring (XP)-system
 • Store sopper
 • Kritiske treff gir mer skade
 • Sult
 • Sprinting
 • Mat kan stables
 • Støtte for høyere verdner
 • Partikler på vann
 • Serverliste
 • Meloner
 • Mulighet for å dyrke melon og gresskar
 • Griser har snute
 • Gjerdeporter
 • Sølvkre
 • Hule-edderkopp
 • Lianer
 • Jernstenger
 • Belysning og farger på himmelen varierer etter dag/natt og hvor man ser
 • Is spres kun når det er is ved siden av, eller ved kysten
 • Eksplosjoner er «finere»
 • Forbedret logo
 • Det tar tid å spise mat
 • Feilrettinger
1.0

(Fullversjonen)[71]

 • Sopp-øyer
 • Tilfeldig genererte slott i The Nether
 • Mobs i Nether
 • Snø-biomer
 • Landsbyer har innbyggere
 • Snømenn
 • Brygging og eliksirer
 • Fortrylling
 • Sopper
 • Slutten, en tredje dimensjon
 • Nye prestasjoner
 • Mange nye ting
 • Nye videoinstillinger
 • Advarsel for 32-bit Java-systemer
 • Svamper er «penere»
 • Endermenn kan ikke flytte like mange blokker
 • Ved å trykke F5 kan man igjen se seg selv fra forsiden
 • Feilrettinger
1.1[72]
 • Mulighet til å fortrylle buer
 • Nye oversettelser
 • Sauer kan spise gress og få tilbake ullen
 • Fremkallingsegg i kreativ modus
 • Verdenstyper
 • Kollisjonsboks på stiger
 • Gullepleoppskrift
 • Brygging tar 20 sekunder
 • Feilrettinger
1.2[73]
 • Jungelbiom
 • Ocelot
 • Katter
 • Jerngolem
 • Bybeboere kan få barn om det er plass i byen
 • Skjeldene drops når man dreper mobs
 • Nye ting og blokker
 • Maks høyde er nå 256 (tidligere 128)
 • Dobbeltdører virker bedre med redstone
 • Feilrettinger
1.2.3[74]
 • Feilrettinger
1.2.4[75]
 • Chathistorikk og bedre chatredigering
 • Nye dekorasjonsblokker
 • «Tilbake» og «Avslutt»-knapper på «ikke mer minne»-krasjskjermen
 • Liten debug-meny i F3
 • Mer realistiske katter
 • Plassering av halvblokker oppå hverandre er lettere
 • Begrenset fps i menyer
 • Fikset TNT-spøkelser
 • Feilrettinger
1.2.5[76]
 • Støtte for shift-klikk i ovner
 • Direkte tilkobling husker sist brukte IP-adresse
 • Feil med enkelte linker i chatten
 • Kater sitter ikke like mye på ting
 • Verdenen genererer riktig
 • Fjernet «spøkelser» av blokker
 • Krasj ved innliming av enkelte tegn
 • Fikset skråstrek ikke funker skikkelig
 • Endret «/stop»-kommando
 • Andre feilrettinger
1.3.1[77]
 • Mulighet til å åpne enspillerverden til lokalt nettverk (LAN)
 • Mulighet for bonuskiste når man starter en ny verden
 • Eventyrmodus
 • Bytting med lansbyboere
 • Smaragder, smaragdmalm og smaragdblokker
 • Kakaobønner
 • Enderkiste
 • Snubletråd
 • Snubletråd-krok
 • Skrivbare bøker
 • Store biomer
 • Chat-instillinger
 • Mulighet til å slå av og vise snooper-data
 • Mer info til F3-debugskjermen
 • Ny launcher med demofunksjon for ikke-premium spillere
 • /seed kommando
 • /defaultgamemode kommando
 • Maks fortryllingsnivå er 30 (tidligere 50)
 • /tp kommandoen kan nå sende spillere til koordinater
 • Oppdaterte språk-filer
 • Mobs feiler ikke gjennom blokker
 • Stjerner er større og klarere
 • Fjell-biomer er høyere
 • Ved-blokker kan bli plassert sidveis
 • Annerledes grus-tekstur
 • Andre feilrettinger
1.3.2[78]
 • Sidveis ved i trær
 • Feilrettinger
1.4.2[79]

(Pretty scary update)

 • Signallys
 • Blomsterpotter
 • Rammer
 • Ambolter
 • Brosteinsvegger
 • Gresskarpai
 • Gulrøtter og poteter
 • Gulrøtter kan settes på en pinne og styre griser man rir
 • Wither
 • Flaggermus
 • Hekser
 • Nether-beinrangel
 • Mobheads kan plasseres
 • Treknapp
 • /difficulty kommando
 • /spawnpoint kommando
 • /wather kommando
 • /gamerule kommando
 • /clear kommando
 • Mulighet til å skjule kapper
 • Mulighet til å deaktivere VSync
 • Mulighet til å til tilpasse flat-verdner
 • Eliksir-oppskrifter
 • Lærrustning kan farges
 • Kart er zoomet mer inn
 • Nye lydeffekter
 • Rødsteinsforsterkere kan bli «låst»
 • Forbedret server-liste
 • Forbedret F3-debugmeny
1.4.4[80]
 • Sangen «Where are we now» er tilgjengelig under navnet «Wait»
 • Tilfeldig fallskade
 • Utnyttelse av fortryllet bok
 • Slimer har korrekt kollisjonsboks
 • Skilt mister ikke teksten (client-side)
 • Over 120 feilrettinger
1.4.5[81]
 • Fikset «åpne til LAN» instilling
 • Fikset ukorrekt posisjonering av enkelte partikler
1.4.6[82]
 • Fyrverkeri
 • Mulighet til å fortrylle bøker
 • En juleoverraskelse (kister ser ut som gavepakker den 24. og 25. desember)
 • Feilrettinger
1.4.7[83]
 • Feilrettinger
1.5[84]

(Redstone update)

 • Rødsteinssammenligner
 • Trakt
 • Dropper
 • Aktivatorskinne
 • Rødsteinskiste
 • Daglyssensor
 • Tyngdetrykkplate
 • Rødsteinblokk
 • Nethermur
 • Netherkvarts
 • Kvartsblokk
 • /scoreboard
 • /effect
 • Mulighet til å endre navn på for eksempel dyr
 • Inventarendringer. Nye klikk-og-dra funksjoner
 • Teksturpakker har nå egne bildefiler for hver enkelt blokk eller ting
 • Kvarsmalm genereres naturlig i The Nether
 • Jevn belysning har tre innstillinger (av, minimum, maksimum)
 • Mer detaljerte dødsmeldinger
 • Noen fiendlige mobs er mer aggressive på hard vanskelighetsgrad
 • Feilrettinger
1.5.1[85]
 • Bedre ytelse
 • Fikset en krasj i OpenGL på Mac
 • Feilrettinger
1.5.2[86]
 • Mer støtte til Minecraft Realms (ikke tilgjenglig ennå)
 • Bedre ytelse ved bruk av HD-teksturpakker
 • Feilrettinger
1.6.1[87]

(Horse update)

 • Ny launcher
 • Hester
 • Esler
 • Muldyr
 • Leietau
 • Tepper
 • Kullblokk
 • Navnemerke
 • Høyblokker
 • Muligheten til å ødelegge blokker med sverd i kreativ modus
 • Teksturpakker er nå gjort om til ressurspakker, som i tillegg til teksturer kan inneholde lyder med mer
 • Man blir mer sulten når man blir helbredet av mat
1.6.2[88]
 • Feilrettinger
1.6.4[89]
 • Fikset feil med verdner i 1.7
1.7.2[90]

(The update that changed the world)

Generelt:
 • Nye prestasjoner
 • Fiskestanger kan bli fortryllet
 • Servere kan ha et lite bilde ved siden av i serverlisten (server_icon.png)
 • Ny verdenstype (Amplified)
 • Prestasjoner er knyttet til verdenen
 • Kommandoblokk-vogn
 • «Super-hemmelige innstillinger» (effekter på skjermen)
 • Nye grafikkinnstillinger
 • Mulighet til å klikke på linker i chatten, samt å klikke på noens navn for å sende en melding
 • Man ser påloggede spillere ved å ha musepekeren over antall påloggede i serverlisten
 • Prestasjoner blir kringkastet til alle spillere på en server

Nye blokker:

 • Mørk eik- og akaise- stubber og planker
 • glass i alle farger
 • rød- sand og sandstein
 • pakket is
 • podsol(finnes i spesielle granskoger)

Nye items:

 • flere blomster
 • mørk eik- og akaise- ungtrær
 • Flere typer fisk

Nye biomer:

 • Savanne
 • Mørk tett skog(Med dark oak)

Nye kommandoer:

 • /summon
 • Mindre hav, og bedre plasserte biomer
 • Portaler til Nether kan være i mange størrelser.
 • Kart i rammer blir større
 • Mulighet til å forstørre prestasjons skjermen
 • Forberedelser til støtte for bytting av navn
 • Mulighet til å ha flere ressurspakker samtidig
 • Flere småendringer og feilrettinger
1.7.4[91]
 • Innebygget mulighet til direktesending til Twitch.
 • Forbedrede Minecraft Realms-menyer
 • Feilrettinger
1.7.5[92]< Realms:
 • Støtte for minigames.
 • Minecraft Realms lansert i Norden[93]
1.7.9[94]
 • Støtte for fremtiden til endring av brukernavn.
1.7.10[95] Realms:
 • Realms verden-opplaster
 • Realms spiller aktivitets monitor
 • har nå flere valg og innstillinger
 • Kommandoblokker har blitt slått på på nytt
 • Forbedringer i Realms UI
 • Feilrettinger
1.8[96](The bountiful Update) Generelt:
 • Lagt til Rustningsstativ
 • Du kan nå lage mosete brostein og murstein og man kan lage meislet murstein
 • Lagt til tilskuermodus
 • Landsbyboere vil høste avlinger og plante nye
 • Lagt en ny prestasjon
 • Lagt skjult «Debug Mode» verden type
 • Lagt til «Tilpasset» verden type
 • Verdener kan nå ha en verdens «ende»
 • Svampen har gjenvunnet sin vannabsorberende evne og blir våt
 • Lagte mål velgeren for kommandoblokker
 • Beholdere kan låses i tilpassede kart ved hjelp av «Lock» data tagg
 • lagt til nye spilleregler:
  • logAdminCommands
  • showDeathMessages
  • reducedDebugInfo
  • sendCommandFeedback
  • randomTickSpeed
 • Lagt til tre nye statistikker
 • Player skins kan nå ha doble lag over hele modellen
 • Lagt til en ny spillermodell med tynnere armer, og et nytt spillerskin kalt Alex
 • Lagt alternativer for å konfigurere hvilke deler av huden som er synlige i instillingene
 • Blocks kan nå ha tilpassede visuelle variasjoner i ressurspakkene

Nye blokker:

 • Granitt, Andesitt, og dioritt steinblokker, med polerte versjoner
 • Rød sandstein
 • Slimblokker
 • Jernfallem
 • Prismarin(vanlig, mørk og murstein)
 • Sjølantern
 • Bannere
 • Grov Jord(jord der gresset ikke vil vokse)
 • Dører og gjerder kommer i alle tretyper

Nye items:

 • Fårekjøtt og stekt fårekjøtt
 • prismarinkrystaller
 • prismarinshards

Nye Mobs:

 • Vokter
 • Eldre Vokter
 • Kaniner
 • Endermitter

Strukturer:

 • Nytt undervannstempel med voktere i seg

Nye Kommandoer:

 • /blockdata
 • /clone
 • /execute
 • /fill
 • /particle
 • /testforblocks
 • /title
 • /trigger
 • /worldborder
 • /stats

Realms

 • har nå et aktivitet-diagram, slik at man kan se hvem som har vært på nett
 • nå lar en nå laste opp egne kart
 • Problemer med innstillingen lagres per verden, og kan låses hvis ønsket
 • Fortryllende har vært redone, nå koster lapis lazuli i tillegg til fortryllelse nivåer
 • Landsbybeboer-trading har blitt rebalansert
 • Anvil reparasjon har blitt rebalansert
 • Betydelig raskere klientsiden ytelse
 • Maks gjengi avstand er økt til 32 biter (512 blokker)
 • Eventyrmodus nå hindrer en fra å ødelegge blokker, med mindre elementene har CanDestroy data taggen
 • Ressurs pakker kan nå også definere formen på blokker og elementer, og ikke bare sine teksturer
 • Resultattavler har fått en rekke nye funksjoner
 • Forskjøvet F3 debug-skjerm
 • Blokk ID-numre (for eksempel «1» for stein), blir erstattet av ID-navn (som «minecraft: stone»)
 • Server liste har blitt forbedret
 • Noen mindre endringer i landsbyen og tempel generasjon
 • Mob-hoder for spillerne viser nå både hudlagene
 • Knapper kan nå plasseres på taket og gulvet
 • Mange, MANGE flere ting har blitt endret og lagt til
 • venstre/høyre armer/ben i player skins kan redigeres uavhengig
1.8.1[97]
 • Feilrettinger
 • Optimalisering
1.8.3[98]
 • Feilrettinger
 • Optimalisering
1.8.4[99]
 • Sikkerhetsrettelser
1.8.5[100]
 • Sikkerhetsrettelser
1.8.6[101]
 • Sikkerhetsrettelser
1.8.7
 • Sikkerhetsrettelser
1.8.8
 • Sikkerhetsrettelser
 • Forbedret funksjonalitet med Realms
1.8.9 Realms
 • Lagt til Realms Varsel i meny kan skrus på eller av
 • Noen piler som ble skutt på en blokk despawnet aldri
 • Verdener er delt opp i chat
 • Ikke standard part av ikke standar skin vil vises når man har usynlighets-brygg
 • I etter julen ser ikke rødsteinkister ut som presanger
 • Rødsteinskiste vil nå skifte tekstur når pc-ens dato er satt til 24.-26. desember
 • Bedere Realms integrering
 • Nye knapper for Konfiguere/Avslutte realms uten at man trenger og gjøre det først
1.9

(Combat Update)

Nye blokker:
 • chorus plante
 • chorus blomst
 • dragehode
 • end-port
 • end stang
 • end mur
 • sti-blokk
 • purpurblokk
 • purpursøyle
 • purpurtrapp
 • purpurhelle
 • strukturblokk(kreativ modus)

Nye items:

 • rødbet
 • rødbet suppe
 • rødbetfrø
 • chorus frukt
 • vinger
 • enderkrystall
 • vedvarende brygg (en variant av brygg)
 • "åpnet chorusfrukt"
 • skjold
 • spektralpil
 • "tipped arrow"

Nye mobs:

 • Shulker

Verdensgenerering:

 • nye øyer dukker opp et stykke fra midtøya i end dimensjonen
 • chorustrær dukker opp på de nye øyene

Strukturer:

 • Nye end byer dukker opp på de nye øyene rundt end
 • enderporter dukker opp på midtøya i end dimensjonen som teleporterer deg til de ytre øyene
 • enderskip
 • igloer
 • cooldown når du angriper istedenfor spam- klikking
 • mobs har en sjanse på 5% på å dukke opp venstrehendt
 • enderperler har en cooldown før du kan bruke den igjen
 • lagt til lyd når noe blir smeltet i en ovn
1.10[102]

(Frostburn Update)

Generelt:
 • Automatisk hopping- blir aktivert når spilleren løper mot et hinder som er én blokk høyt (mulighet for å deaktivere i kontroller-instillingene)
 • 18 nye hendelseslyder og 2 nye lyder fra omgivelsene

Nye Blokker:

 • Magmablokk
 • Nethervorte-blokk
 • Rød Nether murstein
 • Benblokk
 • Strukturblokker(Kreativ modus)

Nye Mobs:

 • Isbjørn
 • Stray (en variant av skjeletter som dukker opp i snøbiomer)
 • Husk (en variant av zombier som dukker opp i ørkener)

Strukturer:

Fossiler

Mesa-Mineshaft

 • /tp kan nå teleportre spillere til et y-koordinat mellom -4096 og 4096 (tidligere -512 til 512)
 • Enorme sopper har nå 50 % sjanse for å generere i dobbel størrelse
 • De forlatte gruvene generert mesabiomer har fått nye egenskaper
 • Blokktypen til veiene i landsbyene avgenger nå av eksisterende terreng
 • 2 % sjanse for at en landsby blir skapt som en Zombie-landsby
 • Blokker plassert inne i en uaktivert End-portal blir nå slettet ved aktivering av portalen
 • Dispensere kan nå utruste spillere med skjold
 • Fiskestenger kan nå trekke gjenstander til spilleren
 • Monstere kan nå skyte mens de er i en båt
 • Endermann har en liten sjanse (1⁄153) til å spawne i The Nether
 • Magma-kuber spawner nå med omtrent dobbelt så høy hyppighet sammenliknet med tidligere
 • Ulver vil ikke lenger forsvinne etter en viss tid
1.11

(Exploration Update)

Nye Blokker:
 • Observasjonsblokk
 • Shulkerboks

Nye Items:

 • Totem of Undying
 • Shulkerskjell
 • Oppdagelseskart for undervannstempel og Skogsherregård

Nye Mobs:

 • Evoker
 • Vindicator
 • Vex
 • Lama

Strukturer:

 • Skogsherregård (bedre kjent som Woodland Mansion[103])
1.11.2[104] Generelt:
 • Lagt til rakettpropellert vinger

Nye Items:

 • Sveipende fortryllelsesbok for sverd
 • Jernklump
 • Endret på angrepsindikator for gi beskjed når man skal angripe
1.12[105] (World of Color update) Nye Blokker:
 • sement
 • betong
 • glassert terakotta
 • senger i alle farger

Nye mobs:

 • Papegøye
 • Illusjoner

Diverse:

 • lagt til "Advancements"
 • lagt til oppskriftsbok
 • Prestasjoner er blitt byttet ut med "Advancements"
 • "Hardened Clay" heter nå bare Terakotta
 • Minecraft fargene er endret
1.12.2[106]
 • Minecraft på data heter nå "Minecraft Java Edition"
1.13[107] (Update Aquatic) Generelt:
 • Alle "Undead" mobs synker i vann og drukner ikke
 • Ny verdenstype: Buffet
 • nye hendelseslyder
 • 3 nye musikker
 • ny svømmeanimasjon
 • lagt til datapakker
 • nye prestasjoner
 • noen blokker kan bli fylt med vann(trapper, slabs osv.)

Nye blokker:

 • Blå is
 • Korallblokker
 • Korallplanter
 • sideveis korallplanter
 • "Conduit"
 • tørket tangblokk
 • tang
 • sjøgress
 • skåret gresskar
 • "Sea pickles"
 • tømmer(bark blocks)
 • skåret tømmer
 • skåret stubber
 • lagt til slabs og trapper til alle prismarin-varianter

Nye Items:

 • trident(nytt Minecraft våpen)
 • trident fortryllelser
 • vannbøtte med fisk
 • havets hjerte(funnet i undervannsruiner)
 • nautilius skjell
 • phantom- membran
 • Skilpaddesjell
 • "potion of the turtle master"
 • "Potion of Slow Falling"
 • tørket tang (smelt tang i en ovn)
 • tang

Nye mobs:

 • Phantom(når du ikke har sovet på noen dager kommer denne flyvende moben og angriper deg)
 • skilpadder
 • delfiner
 • druknet (en undervannsvariant av zombie)
 • laks, torsk og "pufferfish" lagt til som mobs som svømmer i vannet

Biomer:

 • lagt til 7 ekstra hav- biomer
 • korallrev(funnet i varme hav)

Strukturer:

 • Skipsvrak
 • undervannsruiner
 • isfjell(funnet i frosne hav)
 • Endret undervannssyn
 • Endret kommandosystem
1.13.1[108] Generelt:
 • du kan nå bruke beinmel i varme hav for å koraller
 • fisk har en 5% sjanse for å droppe beinmel når de dør

Nye blokker:

 • døde koraller

Kommandoer:

 • Ny "forceload" kommando
 • blekksprut kan nå bare dukke opp i vanlige hav og elver
1.13.2 Forbedringer:
 • Forbedring av oppgradering av verdener
 • Forbedret oppstartstid
 • Forbedring av hvordan skilpadder finner veien
 • Forbedret mob spawning
 • Andre forbedringer

Noter[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Kun i hard vanskelighetsgrad

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Minecraft». Gamespot. Besøkt 14. april 2015. 
 2. ^ «Minecraft Pocket Edition». IGN. Besøkt 14. april 2015. 
 3. ^ «Minecraft: Pocket edition». Gamespot. Besøkt 14. april 2015. 
 4. ^ «Minecraft for Xbox 360 release date announced, amongst others». Wired. Besøkt 14. april 2015. 
 5. ^ «Xbox 360 World Premieres Biggest Blockbuster Games and Entertainment». Xbox. 6. juni 2011. Besøkt 14. april 2015. 
 6. ^ «Minecraft Xbox 360 edition coming to UK retail in june». Gamespot. Arkivert fra originalen 15. juni 2013. Besøkt 14. april 2015. 
 7. ^ «Minecraft:Pi Edition is available for download!». Mojang. 11. februar 2013. Besøkt 14. april 2015. 
 8. ^ PlayStation Europe. «NEWS! Minecraft PS4 is OUT NOW in the PS Store €18.99. PS3 owners can upgrade for €3.99 -->». Twitter. Besøkt 14. april 2015. 
 9. ^ «Minecraft for Xbox One to launch on Friday». Cnet. Besøkt 14. april 2015. 
 10. ^ «Minecraft: Xbox One Edition Reaches Retail Stores November 18». Xbox Wire. Besøkt 14. april 2015. 
 11. ^ «MINECRAFT / 10 OCT 2014 MINECRAFT: PS VITA EDITION RELEASE DATE REVEALED FOR NORTH AMERICA». IGN. Besøkt 14. april 2015. 
 12. ^ «MINECRAFT: PLAYSTATION VITA EDITION EUROPEAN LAUNCH DATE CONFIRMED». IGN. Besøkt 14. april 2015. 
 13. ^ «Pocket Edition comes to Windows phones». Mojang. Besøkt 14. april 2015. 
 14. ^ «Minecraft: Wii U». Nintendo. Besøkt 17. mars 2016. 
 15. ^ Markus Persson (26. mai 2009). «Credits due». Markus Persson. 
 16. ^ Tom Senior (2. desember 2011). «Notch steps down as Minecraft lead designer, plans to start new projects». PC Gamer. Besøkt 6. januar 2012. 
 17. ^ Markus Persson (2. desember 2011). «Och med dom orden så passar jag micken.». Arkivert fra originalen 6. januar 2015. Besøkt 6. januar 2012. 
 18. ^ «Offisielt nettsted». Minecraft.net. Besøkt 21. mars 2017. 
 19. ^ Ziad Ramley (1. oktober 2014). «We Spoke to the Minecraft Composer Who Makes A Living Off the Gaming Community» (engelsk). thump.vice.com. Besøkt 3. mars 2016. 
 20. ^ https://minecraft.net/realms
 21. ^ http://minecraft.gamepedia.com/Realms#Availability
 22. ^ https://help.mojang.com/customer/portal/articles/979212-minecraft-mods
 23. ^ «Minecraft vulnerability leaves servers exposed to forced crashes». PCGamer. 17. april 2015. Besøkt 17. april 2015. 
 24. ^ Ammar Askar (16. april 2015). «Minecraft Vulnerability Advisory». Ammar Askar. Besøkt 17. april 2015. 
 25. ^ «Minecraft 1.8.4 Security Release». Mojang. 2015. 
 26. ^ http://notch.tumblr.com/post/443693773/the-world-is-bigger-now
 27. ^ «Minecraft Critic Reviews for PC». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 1. mai 2012. 
 28. ^ «Minecraft: PlayStation 4 Edition». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 3. april 2015. 
 29. ^ «Minecraft: Xbox One Edition». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 3. april 2015. 
 30. ^ «Minecraft: PlayStation 3 Edition for PlayStation 3». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 19. februar 2014. 
 31. ^ «Minecraft: PlayStation Vita Edition». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 3. april 2015. 
 32. ^ «Minecraft: Xbox 360 Edition for PC». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 1. mai 2012. 
 33. ^ «Minecraft: Pocket Edition». Metacritic. CBS Interactive. Besøkt 8. mars 2013. 
 34. ^ «Minecraft for PC». GameRankings. CBS Interactive. Besøkt 7. juni 2012. 
 35. ^ «Minecraft: Xbox 360 Edition». GameRankings. CBS Interactive. Besøkt 2. september 2013. 
 36. ^ «Minecraft: Pocket Edition». GameRankings. CBS Interactive. Besøkt 2. september 2013. 
 37. ^ «Minecraft PC Reviews». 1UP.com. Arkivert fra originalen 22. februar 2013. Besøkt 18. desember 2011. 
 38. ^ «Minecraft review». Edge. Future plc. 28. november 2011. Besøkt 7. juni 2012. 
 39. ^ Meer, Alec (18. november 2011). «Minecraft Review • Reviews •». Eurogamer. Eurogamer Network. Besøkt 18. desember 2011. 
 40. ^ Meer, Alec (18. november 2011). «Minecraft: Xbox 360 Edition Review». Eurogamer. Eurogamer Network. Besøkt 18. desember 2011. 
 41. ^ Biessener, Adam (22. november 2011). «More Toy Than Game, But That's Okay − Minecraft − PC». Game Informer. GameStop. Besøkt 25. september 2012. 
 42. ^ Cork, Jeff (9. mai 2012). «Minecraft Xbox 360 Edition». Game Informer. GameStop. Besøkt 2. januar 2013. 
 43. ^ Meunier, Nathan (10. mai 2009). «Minecraft Review». GameSpot. CBS Interactive. Besøkt 18. desember 2011. 
 44. ^ Meunier, Nathan (10. mai 2009). «Minecraft: Xbox 360 Edition». GameSpot. CBS Interactive. Arkivert fra originalen 15. desember 2013. Besøkt 18. desember 2011. 
 45. ^ «GameSpy: Minecraft Review — Page 1». GameSpy. Glu Mobile. Arkivert fra originalen 22. februar 2013. Besøkt 18. desember 2011. 
 46. ^ Gallegos, Anthony. «Minecraft Review — PC Review at IGN». IGN. Besøkt 18. desember 2011. 
 47. ^ Albert, Brian (13. februar 2014). «Minecraft: Pocket Edition Review». IGN. IGN Entertainment. Besøkt 28. februar 2014. 
 48. ^ Gallegos, Anthony. «Minecraft (Xbox 360 Edition)». IGN. Besøkt 18. desember 2011. 
 49. ^ a b Albert, Brian. «Minecraft PlayStation 3 Review – IGN». IGN. Besøkt 30. januar 2014. 
 50. ^ a b Albert, Brian (5. september 2014). «Minecraft PS4 And Xbox One Review – IGN». IGN. Besøkt 22. september 2014. 
 51. ^ McDougall, Jaz (24. desember 2011). «Minecraft review». PC Gamer. Future US. Besøkt 19. mai 2015. 
 52. ^ «Minecraft Stats». Arkivert fra originalen . 
 53. ^ «PayPal Freezes $750K in MineCraft Dev's Account». The Escapist. 
 54. ^ a b Minecraft Review. Bendixsen 9/10, O'Donnell 7.5/10. ABC. 2010-09-20. Nr. 32, sesong 5.
 55. ^ «Minecraft (Alpha Review)». Daily Record. Arkivert fra originalen . 
 56. ^ «Chockablock: Minecraft Revisited». 
 57. ^ «Mine All Mine, Part One». 
 58. ^ Minecraft Review. Bendixsen 9/10, O'Donnell 7.5/10. ABC. 2010-09-20. Nr. 32, sesong 5. Transcript.
 59. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. mars 2015. Besøkt 26. mars 2015. 
 60. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/3446668558/minecraft-beta-1-3
 61. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/4235269373/minecraft-beta-1-4
 62. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/4361740378/minecraft-beta-1-4-01
 63. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/4746649753/minecraft-beta-1-5
 64. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/5861115828/minecraft-beta-1-6
 65. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/5864608090/minecraft-beta-1-6-3
 66. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/5938475902/minecraft-beta-1-6-5
 67. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/6035829636/minecraft-beta-1-6-6
 68. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/7080876374/minecraft-beta-1-7
 69. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/7376697767/minecraft-beta-1-7-3
 70. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/10199253666/minecraft-beta-1-8
 71. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/13198722495/minecraft-1-0
 72. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/15724702913/minecraft-1-1
 73. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/18550138324/minecraft-1-2
 74. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/18600004768/minecraft-1-2-3
 75. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/19734344120/minecraft-1-2-4
 76. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/20471062706/minecraft-1-2-5
 77. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/28481708267/minecraft-1-3-1
 78. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/29554961741/minecraft-1-3-2
 79. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/34289020110/minecraft-1-4-2
 80. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/35704186352/minecraft-1-4-4
 81. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/36134682905/minecraft-1-4-5
 82. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/38375290540/minecraft-1-4-6
 83. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/40091043515/minecraft-1-4-7
 84. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/45267771887/minecraft-1-5
 85. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/45905956059/minecraft-1-5-1
 86. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/49436600302/minecraft-1-5-2
 87. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/54337149404/minecraft-1-6-1
 88. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/54905639217/minecraft-1-6-2
 89. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/62046814967/minecraft-1-6-4
 90. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/65040832258/minecraft-1-7-2
 91. ^ http://mcupdate.tumblr.com/post/69579395178/minecraft-1-7-3-1-7-4
 92. ^ «Minecraft 1.7.5». 
 93. ^ https://mojang.com/2014/02/minecraft-1-7-5-and-realms-to-nordic-countries/
 94. ^ «Minecraft 1.7.9». 
 95. ^ «Minecraft 1.7.10». 
 96. ^ «Minecraft 1.8 - The Bountiful Update». 
 97. ^ «Minecraft 1.8.1». 
 98. ^ «Minecraft 1.8.3». 
 99. ^ «Minecraft 1.8.4 Security release». Mojang. 17. april 2015. Besøkt 17. april 2015. 
 100. ^ «Minecraft 1.8.5 Security release». Mojang. 22. mai 2015. Besøkt 22. mai 2015. 
 101. ^ «Minecraft 1.8.6». Mojang. Besøkt 26. mai 2015. 
 102. ^ «Minecraft 1.10». Mojang. Besøkt 23. august 2016. 
 103. ^ «Woodland mansion». Minecraft Wiki (engelsk). 
 104. ^ «Minecraft 1.11.2 Released». Minecraft.net. 20. desember 2016. Besøkt 21. mars 2017. 
 105. ^ «Minecraft 1.12 Released». Minecraft.net. 20. desember 2016. Besøkt 21. mars 2017. 
 106. ^ «Minecraft 1.12.2 Released». Minecraft.net. 20. desember 2016. Besøkt 21. mars 2017. 
 107. ^ «Minecraft 1.13 Released». Minecraft.net. 20. desember 2016. Besøkt 21. mars 2017. 
 108. ^ «Minecraft 1.13.1 Released». Minecraft.net. 20. desember 2016. Besøkt 21. mars 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]