Hopp til innhold

Mario Bros.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mario Bros.
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
DesignerShigeru Miyamoto
SerieMario
PlattformArkade, NES, Atari 2600, Atari 5200, Atari 7800, Commodore 64, Apple II, Wii, ZX Spectrum
UtgivelseJP 9. september 1983
NA Juni 1986
EU September 1986
SjangerPlattform
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI: 3+
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n08/mariobros/index.html

Mario Bros. (マリオブラザーズ Mario Burazāzu) er et plattformspill utviklet og utgitt av Nintendo i 1983 til en rekke konsoller. Dette spillet markerte Marios andre opptreden og Luigis debut i videospilluniverset.

Arv[rediger | rediger kilde]

En oppgradering av spillet ble senere gitt ut til NES under samme navn som originalspillet, mens Japan fikk oppfølgeren Kaette Kita Mario Bros. til Famicom Disk System. En ny oppfølger ved navn Mario Clash ble senere lansert til Virtual Boy. Spillet har senere fått en ny versjon som bonusmateriale i en rekke Game Boy Advance-spill, blant annet Super Mario Advance-serien og Mario & Luigi: Superstar Saga. Mario Bros. har også blitt gitt ut til Wii. Bonusomgangene i Super Mario Bros. 3 er også inspirert av Mario Bros.

Handling[rediger | rediger kilde]

De to italienske rørlegger-brødrene Mario og Luigi må undersøke et kloakksystem etter at en rekke merkelige skapninger har begynt å dukke opp i kloakken. Målet med spillet er å beseire alle motstanderne som dukker opp på hvert nivå. Hvert nivå består av en rekke plattformer med rør i hvert hjørne av skjermen, sammen med en gjenstand kalt en POW-blokk i midten av plattformen. Spillet har også et poeng-system, og fortsetter helt til spilleren mister alle livene sine.

Motstandere blir beseiret ved at spilleren sparker dem over når de har blitt snudd på ryggen. Men hvis spilleren bruker for mye tid før man sparker vekk motstanderen, kan motstanderne snu seg tilbake og gå videre. Spillet inneholder i tillegg bonus-runder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]