New Super Mario Bros.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
New Super Mario Bros.
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentHiroyuki Kimura
DesignerTakashi Tezuka
Shigeyuki Asuke
Masahiro Imaizumi
Taku Matoba
KomponistAsuka Ōta
Hajime Wakai
PlattformNintendo DS
UtgivelseJP 25. mai 2006
NA 15. mai 2006
EU 30. juni 2006
SjangerPlattform
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI 3
Nettstedwww.ique.com/games/Mariobros
Del av serien Mario

New Super Mario Bros. er et todimensjonalt plattformspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo DS. Det ble først utgitt i mai 2006 i Nord-Amerika og Japan, og i Europa den påfølgende måneden. I likhet med andre todimensjonale Mario-spill, følger New Super Mario Bros. Mario som skal redde prinsesse Peach fra Bowser, Bowser jr. og deres lakeier. Mario har tilgang til flere emner som hjelper ham å fullføre oppdraget, som en sopp som gjør ham større eller en stjerne som gjør ham usårbar. Spillet strekker seg over åtte verdener med til sammen 80 nivåer.[1]

New Super Mario Bros var en kommersiell suksess og fikk positive omtaler. Det fikk gunstig omtale for forbedringene det introduserte til Mario-serien, men kritikk for enkeltheten og likheten med tidligere spill. Det har solgt 31 millioner kopier på verdensbasis, og er det mestselgende spillet til Nintendo DS.[2] Spillets suksess har avlet frem en serie av oppfølgere til Wii, Nintendo 3DS, Wii U og Nintendo Switch.

Handling[rediger | rediger kilde]

Et plutselig lyn slår ned i prinsesse Peach sitt slott. Mario løper for å undersøke, dukker Bowser Jr. opp, sniker seg på prinsessen bakfra, og kidnapper henne. Når Mario innser hva som egentlig har skjedd, skynder han seg tilbake, og forsøker å følge etter Bowser Jr. Mario må deretter reise gjennom åtte verdener for å følge etter Bowser Jr. og forsøker å redde den kidnappede prinsessen.

Mot slutten av den første verden trekker Bowser Jr. seg tilbake til et stort slott, hvor faren hans, Bowser, venter på Mario ved en bro som går over en stor grop fylt med lava. Mario må derfor aktivere en knapp bak Bowser, for at broen under Bowser skal kollapse, sånn at Bowser kan falle i lavaen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]