Super Mario Bros. 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Super Mario Bros. 2
Utvikler Nintendo
Utgiver Nintendo
Regissør Kensuke Tanabe
Produsent Shigeru Miyamoto
Designer Shigeru Miyamoto
Komponist Koji Kondo
Serie Mario
Plattform NES, Satellaview, SNES, Game Boy Advance, Virtual Console
Utgivelse NES
JP 14. juli 1992
NA Oktober 1998
EU 28. april 1989
AU Mai 1989
Virtual Console
JP TBA 2007
NA 2. juli 2007
EU 25. mai 2007
AU 25. mai 2007
Sjanger Plattform
Modus Enspiller
Aldersgrense ESRB: Everyone
Format Spillkassett

Super Mario Bros. 2 (ofte forkortet til Super Mario 2 og SMB2) er et plattformspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo Entertainment System. Det ble lansert i Nord-Amerika i oktober 1988, i Europa 28. april 1989 og i Japan 14. juli 1992. Spillet ble utgitt til Wiis Virtual Console i Europa, Australia og New Zealand 25. mai 2007 og i Nord-Amerika 2. juli 2007.

Handlingen er at Mario har en drøm. I drømmen åpner han en dør til en uvanlig verden. Han har aldri sett en verden så flash før. Han hører noen toader som sier: Vi har blitt forhekset av Wart og og fanget verdens voktere i en potte. Vær så snill. Hjelp oss! Så drar Mario sammen men Peach, Luigi og Toad gjennom verdenen så de snart kommer til slottet, beseirer Wart, slipper vokterne fri og skaper fred og ro i flashverdenen.

Spillet er en gjenskapning og ny versjon av Famicom-spillet Doki Doki Panic fra 1987, hvilket betyr at dette ikke er den originale oppfølgeren til Super Mario Bros. fra 1985. Den opprinnelige Super Mario Bros. 2 fra 1986 er kun utgitt på det japanske Famicom, og ble ikke utgitt i de vestlige land fordi de japanske spillprodusentene syntes det var for likt det forrige i design og oppbygning, samt at vanskelighetsgraden var alt for høy. Istedet forandret de på karakterene og noen av elementene i Doki Doki Panic, og utga det som Super Mario Bros. 2.

Spillet ble gjenskapt til Super NES som en del av Super Mario All-Stars sammen med Super Mario Bros. og Super Mario Bros. 3, i tillegg til Super Mario Bros.: The Lost Levels, som var en ny-ugivelse av det originale Super Mario Bros. 2 fra 1986, og den ble også gjenskapt til Game Boy Advance som Super Mario Advance som også inkluderer en ny versjon av Mario Bros.

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.