New Super Mario Bros. Wii

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
New Super Mario Bros. Wii
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentTakashi Tezuka
DesignerShigeru Miyamoto
KomponistShiho Fujii
PlattformWii
UtgivelseNA 15. november 2009
EU 20. november 2009
AUS november 2009
SjangerPlattform
ModusEnspiller, flerspiller opp til fire personer
FormatWii optisk plate
Nettstedmariobroswii.com
Del av serien Mario

New Super Mario Bros. Wii er et siderrullende plattformspill til Nintendo's Wii. Det er oppfølgeren til New Super Mario Bros. og er det første spillet i Super Mario-serien som støtter samtidig flerspillermulighet i spillets hovedmodus.

Generelt[rediger | rediger kilde]

Det er mulig for opp til fire spillere å spille samtidig. Det er fire spillbare karakterer i spillet Mario (spiller 1), Luigi (spiller 2) og to Toader, en blå (spiller 3) og en gul (spiller 4). Hvis en spiller dør kan han komme inn igjen i spillet senere. Når man spiller holder man wii-kontrollen horisontalt.

Noen bevegelser, som hopping og angrep utføres med knappene mens andre, som snurring i lufta og å løfte opp andre spillere gjøres ved å riste kontrollen. Spillet har noen kjente gamle power-ups og noen nye, og det er også mulig å ri på Yoshier.

Handling[rediger | rediger kilde]

I det Mario, Luigi, Yellow Toad og Blue Toad skal feire bursdag for Princess Peach i slottet hennes, dukker det plutselig opp en stor kake. Bowser Jr. og hans håndlangere Koopalings dukker opp fra kaken - og kidnapper Princess Peach. Kaken blir umiddelbart lastet om bord på Bowsers luftskip. Luftskipet tar av, men Mario, Luigi og Toads tar umiddelbart opp jakten for å redde prinsessen.

Etter å ha reist gjennom flere verdener og slåss mot blant annet Koopalings, Bowser Jr. og Kamek the Magikoopa, kommer de endelig frem til Bowsers slott. Bowser kan beseires, men kan også bli umiddelbart gjenopplivet av Kamek, som kaster en magisk trylleformel som kan forvandle Bowser til et gigantisk monster. Bowser følger deretter etter Mario og de andre, og ødelegger alt i hans vei, for å kidnappe prinsessen igjen.

Om spillet[rediger | rediger kilde]

I single player-modus kan spilleren kontrollere Mario, som kan løpe, hoppe og utføre en rekke forskjellige trekk. Spilleren må gjennomføre forskjellige nivåer, som er fylt med både nyttige gjenstander og skadelige hindringer. Spilleren må manøvrere Mario til en stor flaggstang som står mot slutten av hvert trinn for å komme seg videre i spillet. Enkelte områder innenfor nivåene, for eksempel spesifikke plattformer, kan manipuleres ved å stå over dem og vippe Wii-fjernkontrollen. En del nivåer er også satt under vann, hvor spilleren må svømme for å gjennomføre hele nivået.

I tillegg til gull-mynter, som spilleren kan samle for å gå tak i ekstra liv, inneholder nivåer "power-ups" innkapslet i flytende blokker som kan hjelpe Mario med å gjennomføre nivå. For eksempel gjør «Super Mushroom» at Mario kan øke i størrelse. Ild-blomst lar Mario skyte ildkuler etter fiender, og Super Star gir spilleren midlertidig uovervinnelighet, øker løpe-hastigheten og gir lys til ett hvert mørkt nivå. Mini Mushroom, får Mario til å krympe i størrelse, lar spilleren hoppe høyere, løpe på vann og komme seg gjennom små mellomrom. Men samtidig blir Mario mer sårbar for fiender eller andre hindringer. Nye power-ups inkluderer Propeller Suit, som lar Mario fly i kort tid. Ice Flower gir Mario muligheten til å skyte is-kuler som kan fryse fiender i store isblokker som deretter kan bli løftet og kastet.

Yoshi vises også i enkelte nivåer og er i stand til å spise, svelge og spytte fiender og gjenstander, og fly i en liten periode. Spillet består av åtte verdener, og en hemmelig niende verden som dukker opp når hele hovedspillet er gjennomført. Det er 77 forskjellige nivåer i spillet. Å fullføre en scene låser opp den neste scenen. Men flere baner blir noen ganger tilgjengelige etter å ha fullført en spesifikk scene. Noen etapper har et ekstra hemmelig mål, som når de nås, låser opp en annen alternativ vei for en spiller. Hver verden inneholder to sjef-nivåer: En midtveis festning, samt et slott ved verdens ende - hvor spilleren må slåss mot en av de syv Koopalings.

World 4 og World 6 har også et tredje nivå på Airship-sjefen, hvor spilleren må slåss mot Bowser Jr. for å komme seg videre til neste verden. I tillegg til vanlige nivåer finnes det også «Toad Houses» spredt over hele kartet hvor spilleren kan spille et kort minispill for å tjene ekstra liv, eller få tak i forskjellige gjenstander. Spilleren begynner med fem liv, men flere liv kan oppnås ved å samle mynter, plukke opp spesielle sopp, eller spille forskjellige minispill mellom de vanlige nivåene. Å miste et liv gjør at spilleren må tilbake til et tidligere område av kartet. Å miste samtlige liv resulterer i Game Over - og dette tvinger spilleren til å begynne ved Marios aller siste lagringspunkt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]