Super Mario Galaxy 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Super Mario Galaxy 2
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentYoshiaki Koizumi
PlattformWii
UtgivelseJP 27. mai 2010
NA 23. mai 2010
EU 11. juni 2010
AU 1. juli 2010
SjangerPlattform
ModusEnspiller, Flerspiller
FormatWii optisk plate
Nettstedwww.supermariogalaxy.com
Del av serien Mario

Super Mario Galaxy 2 er oppfølgeren til det populære spillet Super Mario Galaxy. Spillet selges til Nintendo Wii og ble sluppet ut mot midten av 2010.

Spillmekanismer[rediger | rediger kilde]

Dette spillet er ganske likt det første spillet. Grunnleggende kontroller og systemer er direkte overført: Man styrer Super Mario i en verden full av små og store planeter ved hjelp av kontrollspaken. Et tillegg i dette spillet er Cosmic Guide. Den vil vise seg hvis man sliter med et område, og vil kunne spille banen for deg. Man vil da imidlertid ikke lenger ha muligheten til å få tak i en Power Star, og vil få en Bronse Star i stedet.

Oppgraderinger[rediger | rediger kilde]

Mange oppgraderinger følger med fra det første spillet, eksempler inkluderer Bee Mushroom og Spring Mushroom. Det finnes også mange nye oppgraderinger og funksjoner. Eksempler på dette er Cloud Flower (Lar Mario gå på skyer, og også plassere opp til tre skyer der han vil), Rock Mushroom (Gjør Mario til stein så han tåler mer, og gir ham også evnen til å rulle rundt som en stein) og en drill (Lar Mario drille seg tvers igjennom, og noen ganger inn i, planeter)

Yoshi[rediger | rediger kilde]

En viktig ny funksjon i spillet er muligheten til å ri Yoshi. Mario kan finne Yoshi i egg rundt om i de forskjellige galaksene. Når man rir Yoshi vil man bevege seg fortere, man kan legge til litt sveving i slutten av hopp ved at Yoshi «flakser» med bena, og man kan også bruke Yoshis tunge til å spise fiender med. Noen fiender kan spyttes ut igjen etter at man har spist dem, og kan derfor brukes som våpen. Yoshi har også flere oppgraderinger: Blimp Fruit (Gjør at Yoshi blir full av luft og begynner å sveve oppover), Dash Pepper (Gjør Yoshi veldig rask og lar ham løpe opp vegger) og Bulb Berry (Gjør Yoshi lysende i et kort tidsrom og lar ham lyse opp usynlige deler av banen).

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Nintendo sa at spillet ville inneholde mer enn 90 % nye elementer, der resten ville være gamle elementer fra Super Mario Galaxy.[1] Spillet var ganske langt fram i utviklingsprosessen i slutten av 2009, men Nintendo valgte å utsette utgivelsen til 2010. Grunnen til dette var at de allerede hadde en planlagt utgivelse lagt til slutten av 2009.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nintendo. «Iwata Asks: Super Mario Galaxy 2» (engelsk). Arkivert fra originalen 24. mai 2010. Besøkt 24. mai 2010. 
  2. ^ Team, IGN Nintendo (2. juni 2009). «E3 2009: Shigeru Miyamoto Roundtable LiveBlog». IGN (engelsk). Besøkt 25. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]