Super Mario 3D World

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
UtviklerEAD Tokyo Group No. 2
UtgiverNintendo
ProdusentYoshiaki Koizumi
KomponistTōru Minegishi, Mahito Yokota og Koji Kondo
SerieSuper Mario
PlattformWii U
Utgivelse21. nov. 2013
Sjangerplattformspill
Modusenspiller og flerspillervideospill

Super Mario 3D World (スーパーマリオ3Dワールド) er et plattformspill utviklet av Nintendo EAD Tokyo og utgitt av NintendoWii U. Det ble utgitt i november 2013, og er det 6. originale tredimensjonale plattformspillet i Super Mario-serien.[1][2]

Spillestil[rediger | rediger kilde]

Super Mario 3D World har liknende spillmekanikker som Super Mario 3D LandNintendo 3DS, som kombinerer navigasjon i tredimensjonale miljø med nivåoppbygningen fra de todimensjonale Super Mario-spillene. Spillet tillater opp til fire spillere på skjermen samtidig. I 3D World kan spillerne i begynnelsen velge mellom og kontrollere fire ulike karakterer med ulike egenskaper. Figurene er prinsesse Peach, Toad, Mario og Luigi, de samme som i Super Mario Bros. 2. Rosalina fra Super Mario Galaxy kan låses opp senere i spillet. Toad kan løpe raskere enn de andre, men kan ikke hoppe like høyt og faller raskere ned. Peach kan sveve en kort periode gjennom lufta etter et hopp, men løper ikke like raskt. Luigi hopper høyest, men bruker lengre tid på å bremse. Mario har gjennomsnittlig hoppehøyde og løpefart.

3D World introduserer flere nye hjelpemidler til Super Mario-serien, blant annet et kattekostyme som lar karakterene klatre på overflater, et kirsebær som skaper en klone av karakteren og en kanon som lar karakteren skyte prosjektiler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Iwata Asks». iwataasks.nintendo.com. Besøkt 27. august 2016. 
  2. ^ Otero, Jose (19. november 2013). «Super Mario 3D World Review». IGN (engelsk). Besøkt 27. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]