Luigi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Luigi
Spillserie Mario-serien
Første spill Mario Bros. (1983)
Stemme Danny Wells (TV) (1989-1990)
Tony Rosato (TV) (1990-1991)
John Leguizamo (Film) (1993)
Charles Martinet (Videospill) (1996-Nåværende)
Skapt av Shigeru Miyamoto

Luigi er en fiktiv videospillfigur som har opptrådt i en rekke videospill utgitt av Nintendo. Luigi er vanligvis ikledt en grønn genser, blå snekkerbukse, brune sko, hvite hansker og en grønn hatt med bokstaven L midt frampå. De fleste spillene som Luigi opptrer i er plattformspill, men etter hvert har Nintendo utgitt mange ulike spill med Luigi og Mario (og som oftest flere personer fra Mario-serien). Eksempler på disse er sportspill (Mario Kart, Mario Tennis), en serie brettspill-liknende partyspill (Mario Party) og rollespill (Paper Mario).

Historie[rediger | rediger kilde]

Luigi er lillebroren til Mario, og debuterte i spillet Mario Bros.. Han har senere vært med i mange spill sammen med Mario. I begynnelsen var Luigi en kopi av Mario som ble laget for å gi mulighet til å skille mellom to spillere, men etter hvert har Luigi blitt en egen karakter, med sine egne særtrekk. I 2001 fikk Luigi endelig hovedrollen i sitt eget spill, Luigi's Mansion, som ble lansert omtrent samtidig som Nintendo GameCube. Likevel har Luigi ofte blitt satt i bakgrunnen av sin bror Mario i mange spill, noe som har blitt referert til i enkelte Mario-spill på en selvironisk måte. I for eksempel Paper Mario, som er et rollespill med Mario som hovedperson, er det mulig å prate med Luigi i hjemmet til de to brødrene. Luigi kommenterer da ofte det at Mario ikke tar ham med på sine eventyr, og i stedet lar ham være hjemme for å passe på huset.

Diverse[rediger | rediger kilde]

Luigis rival er fetteren hans Waluigi. Det sies også at Luigi er forelsket i herskeren over det fiktive landet «Sarasaland», Prinsesse Daisy.

I spillet "Mario I LuigiTM: partners in time" (Nintendo DS) blir Luigi ansett som en veldig klumsete og temperamentsrik karakter som har lett for både å bli fornærmet og lei seg, i motsetning til Mario (Luigis bror) som ser ut til å ha en mer stabil karakter. I begynnelsen av spillet "Mario I LuigiTM: Bowser's inside story" (Nintendo DS) viser det seg at Luigi har rød- og hvitstripete sokker. I spillet "Mario I LuigiTM: dream team bros." (Nintendo 3DS) viser det seg at Luigi er totalt avhengig av sin bror Mario.

Luigis frykt er spøkelser.

Luigi er mye bedre enn Mario. Luigi er en spretten karakter, men han er livredd spøkelser. han har alltid sett opp til sin bror Mario. i en av dagbøkene til Luigi står det at han prøver alt han kan for å gjøre Mario (broren) stolt av han.