Luigi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Luigi
Spillserie Mario-serien
Første spill Mario Bros. (1983)
Stemme Danny Wells (TV) (1989-1990)
Tony Rosato (TV) (1990-1991)
John Leguizamo (Film) (1993)
Charles Martinet (Videospill) (1996-Nåværende)
Skapt av Shigeru Miyamoto

Luigi er en fiktiv videospillfigur som har opptrådt i en rekke videospill utgitt av Nintendo. Luigi er vanligvis ikledt en grønn genser, blå snekkerbukse, brune sko, hvite hansker og en grønn hatt med bokstaven L midt frampå. De fleste spillene som Luigi opptrer i er plattformspill, men etter hvert har Nintendo utgitt mange ulike spill med Luigi og Mario (og som oftest flere personer fra Mario-serien). Eksempler på disse er sportspill (Mario Kart, Mario Tennis), en serie brettspill-liknende partyspill (Mario Party) og rollespill (Paper Mario).

Historie[rediger | rediger kilde]

Luigi er lillebroren til Mario, og debuterte i spillet Mario Bros.. Han har senere vært med i mange spill sammen med Mario. I begynnelsen var Luigi en kopi av Mario som ble laget for å gi mulighet til å skille mellom to spillere, men etter hvert har Luigi blitt en egen karakter, med sine egne særtrekk. I 2001 fikk Luigi endelig hovedrollen i sitt eget spill, Luigi's Mansion, som ble lansert omtrent samtidig som Nintendo GameCube. Likevel har Luigi ofte blitt satt i bakgrunnen av sin bror Mario i mange spill, noe som har blitt referert til i enkelte Mario-spill på en selvironisk måte. I for eksempel Paper Mario, som er et rollespill med Mario som hovedperson, er det mulig å prate med Luigi i hjemmet til de to brødrene. Luigi kommenterer da ofte det at Mario ikke tar ham med på sine eventyr, og i stedet lar ham være hjemme for å passe på huset.

Diverse[rediger | rediger kilde]

Luigis rival er fetteren hans Waluigi. Det sies også at Luigi er forelsket i herskeren over det fiktive landet «Sarasaland», Prinsesse Daisy.

I spillet "Mario I LuigiTM: partners in time" (Nintendo DS) blir Luigi ansett som en veldig klumsete og temperamentsrik karakter som har lett for både å bli fornærmet og lei seg, i motsetning til Mario (Luigis bror) som ser ut til å ha en mer stabil karakter. I begynnelsen av spillet "Mario I LuigiTM: Bowser's inside story" (Nintendo DS) viser det seg at Luigi har rød- og hvitstripete sokker. I spillet "Mario I LuigiTM: dream team bros." (Nintendo 3DS) viser det seg at Luigi er totalt avhengig av sin bror Mario.

Luigis frykt er spøkelser.