Hopp til innhold

New Super Mario Bros. U

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
New Super Mario Bros. U
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentTakashi Tezuka
KomponistMahito Yokota
Shiho Fujii
PlattformWii U, Nintendo Switch
UtgivelseWii U
JP 8. desember 2012
NA 18. november 2012
EU 30. november 2012
Nintendo Switch
INT 11. januar 2019
SjangerPlattformspill
ModusFlerspiller,[1] enspiller,[1] samarbeid
AldersgrensePEGI 3
Nettstednewsupermariobrosu.nintendo.com
Del av serien Super Mario, New Super Mario Bros.

New Super Mario Bros. U er et plattformspill utvikla og utgitt av Nintendo. Spillet blei opprinnelig lansert til Wii U i november 2012 i Nord-Amerika og Europa, og i desember 2012 i Japan. Det er det fjerde spillet i New Super Mario Bros.-serien. En ekstra kampanje kom ut som nedlastbart innhold i 2013, kjent som New Super Luigi U. Denne kampanjen kunne også kjøpes som et separat spill.[2]

En ny utgave av spillet blei utgitt til Nintendo Switch 11. januar 2019 under navnet New Super Mario Bros. U Deluxe. Denne utgaven inkluderer både originalspillet og New Super Luigi U, i tillegg til Toadette som ny spillbar figur.[3]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

For alle versjoner[rediger | rediger kilde]

Målet med hvert nivå er å komme frem til mål-flagget på slutten av hvert nivå, samtidig som spilleren må unngå fiender og andre hindringer. Bowser, The Koopalings, Kamek, Boom Boom og Bowser Jr. er spillets viktigste antagonister. Nabbit er en ny antagonist som de forsøker å finne igjen, etter han stjal en gjenstand fra Toad. Når Nabbit blir fanget, belønner Toad denne gjenstanden til spilleren.

Sammen med tilbakevendende elementer som Ice Flowers og Yoshi, er et flygende ekorn en ny karakter som lar spilleren gli over lange avstander eller skli sakte nedover vertikale stier og klamre seg til siden av veggene. I tillegg er baby-yoshi et element som kan bæres av en spiller, og hver baby Yoshi har en spesiell evne avhengig av hva slags farge de får. Enkelte eldre "power-ups" har også fått nye evner, for eksempel Mini-Mushroom som blant annet tillater spilleren å løpe oppover vegger. Enkelte nivåer har også flere utganger som kan føre til alle de forskjellige områdene på kartet.

Eksklusivt til New Super Mario Bros. U Deluxe[rediger | rediger kilde]

I New Super Mario Bros. U Deluxe har Toadette har sin egen powerup som kun hun kan bruke, denne forvandler henne til Peachette og gir henne dobbelt hopp og sakte fall.

Nabbit er også spillbar i Switch versjonen, Nabbit er nesten udødelig, og kan kun dø av å falle ned et stup (både på land og i vann), falle i lava, falle i syre eller hvis tiden går ut.

Handling[rediger | rediger kilde]

Prinsesse Peach holdes fanget i et slott av Bowser og Bowser Jr. og dere håndlangere Koopalings. De har invadert slottet hennes, og bruker en gigantisk mekanisk arm for å kaste Mario, Luigi og to Toads langt unna. Mario og hans venner må derfor reise over hele landet, for å komme tilbake til prinsessens slott for å redde henne. På vei møter de syv Koopalings som kontrollerer hvert deres område.

I tillegg møter de Kamek, Nabbit, Bowser Jr. og en rekke andre motstandere, deriblant en Goomba. Ved å slå ut motstanderne kommer de stadig nærmere prinsessens slott, som har blitt forvandlet til en ond gjenspeiling av Bowser. Ved å beseire Bowser, håper Mario og Lugigi at prinsessens slott skal komme tilbake til det normale igjen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b (på en) Super Mario Wiki, Super Mario Wiki-ID New_Super_Mario_Bros._U, Wikidata Q93262423, https://www.mariowiki.com 
  2. ^ «I år stråler Luigi i rampelyset». Gamer.no. Besøkt 30. september 2015. 
  3. ^ «Desse spela gler vi oss til i januar». Gamer.no. Besøkt 4. februar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]