Liste over de største byene i Tyskland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
1. Berlin
2. Hamburg
3. München
4. Köln
5. Frankfurt am Main
6. Stuttgart
7. Dortmund
8. Essen
9. Düsseldorf
10. Bremen
11. Hannover
12. Leipzig
13. Dresden
14. Nürnberg
15. Duisburg
16. Bochum
17. Wuppertal
18. Bielefeld
19. Bonn
20. Mannheim
21. Karlsruhe
22. Wiesbaden
23. Münster
24. Gelsenkirchen
25. Augsburg
26. Mönchengladbach
27. Aachen
28. Braunschweig
29. Chemnitz
30. Kiel
31. Krefeld
32. Halle / Saale
33. Magdeburg
34. Freiburg im Breisgau
35. Oberhausen
36. Lübeck
37. Erfurt
38. Rostock
39. Mainz
40. Kassel

Liste over de største byene i Tyskland gir et overblikk over befolkningsutviklingen i Tysklands største byer siden 1980.

Den etterfølgende tabellen lister opp alle tyske byer som ved slutten av 2007 hadde mer enn 50 000 innbyggere. Tabellen inkluderer de respektive befolkningstallene per 1980, 1990, 2000 og 2007 (per 31. desember for alle år), og angir hvilke delstater byene tilhører. Talloppgavene stammer fra de enkelte delstatenes statistiske sentralbyråer, og refererer til innbyggertallet innenfor de respektive byenes kommunegrenser.


Rang
(2007)
By
1980
1990
2000
2007
Delstat
1. Berlin 3&506&3048759&3 048 759 3&506&3433695&3 433 695 3&506&3382169&3 382 169 3&506&3416255&3 416 255 Berlin
2. Hamburg 3&506&1645095&1 645 095 3&506&1652363&1 652 363 3&506&1715392&1 715 392 3&506&1770629&1 770 629 Hamburg
3. München 3&506&1298941&1 298 941 3&506&1229026&1 229 026 3&506&1210223&1 210 223 3&506&1311573&1 311 573 Bayern
4. Köln 3&505&976694&976 694 3&505&953551&953 551 3&505&962884&962 884 3&505&995397&995 397 Nordrhein-Westfalen
5. Frankfurt am Main 3&505&629375&629 375 3&505&644865&644 865 3&505&646550&646 550 3&505&659021&659 021 Hessen
6. Stuttgart 3&505&580648&580 648 3&505&579988&579 988 3&505&583874&583 874 3&505&597176&597 176 Baden-Württemberg
7. Dortmund 3&505&608297&608 297 3&505&599055&599 055 3&505&588994&588 994 3&505&586909&586 909 Nordrhein-Westfalen
8. Essen 3&505&647643&647 643 3&505&626973&626 973 3&505&595243&595 243 3&505&582140&582 140 Nordrhein-Westfalen
9. Düsseldorf 3&505&590479&590 479 3&505&575794&575 794 3&505&569364&569 364 3&505&581122&581 122 Nordrhein-Westfalen
10. Bremen 3&505&555118&555 118 3&505&551219&551 219 3&505&539403&539 403 3&505&547769&547 769 Bremen
11. Hannover 3&505&534623&534 623 3&505&513010&513 010 3&505&515001&515 001 3&505&518069&518 069 Niedersachsen
12. Leipzig 3&505&562480&562 480 3&505&511079&511 079 3&505&493208&493 208 3&505&510512&510 512 Sachsen
13. Dresden 3&505&516225&516 225 3&505&490571&490 571 3&505&477807&477 807 3&505&507513&507 513 Sachsen
14. Nürnberg 3&505&484405&484 405 3&505&493692&493 692 3&505&488400&488 400 3&505&503110&503 110 Bayern
15. Duisburg 3&505&558089&558 089 3&505&535447&535 447 3&505&514915&514 915 3&505&496665&496 665 Nordrhein-Westfalen
16. Bochum 3&505&400757&400 757 3&505&396486&396 486 3&505&391147&391 147 3&505&381542&381 542 Nordrhein-Westfalen
17. Wuppertal 3&505&393381&393 381 3&505&383660&383 660 3&505&366434&366 434 3&505&356420&356 420 Nordrhein-Westfalen
18. Bielefeld 3&505&312708&312 708 3&505&319037&319 037 3&505&321758&321 758 3&505&324912&324 912 Nordrhein-Westfalen
19. Bonn 3&505&288148&288 148 3&505&292234&292 234 3&505&302247&302 247 3&505&316416&316 416 Nordrhein-Westfalen
20. Mannheim 3&505&304303&304 303 3&505&310411&310 411 3&505&306729&306 729 3&505&309795&309 795 Baden-Württemberg
21. Karlsruhe 3&505&271892&271 892 3&505&275061&275 061 3&505&278558&278 558 3&505&288917&288 917 Baden-Württemberg
22. Wiesbaden 3&505&274464&274 464 3&505&260301&260 301 3&505&270109&270 109 3&505&275849&275 849 Hessen
23. Münster (Westfalen) 3&505&269696&269 696 3&505&259438&259 438 3&505&265609&265 609 3&505&272951&272 951 Nordrhein-Westfalen
24. Gelsenkirchen 3&505&304386&304 386 3&505&293714&293 714 3&505&278695&278 695 3&505&264765&264 765 Nordrhein-Westfalen
25. Augsburg 3&505&248346&248 346 3&505&256877&256 877 3&505&254982&254 982 3&505&262992&262 992 Bayern
26. Mönchengladbach 3&505&258424&258 424 3&505&259436&259 436 3&505&263014&263 014 3&505&260018&260 018 Nordrhein-Westfalen
27. Aachen 3&505&243947&243 947 3&505&241861&241 861 3&505&244386&244 386 3&505&259030&259 030 Nordrhein-Westfalen
28. Braunschweig 3&505&261141&261 141 3&505&258833&258 833 3&505&245816&245 816 3&505&245810&245 810 Niedersachsen
29. Chemnitz 3&505&317644&317 644 3&505&294244&294 244 3&505&259246&259 246 3&505&244951&244 951 Sachsen
30. Kiel 3&505&250062&250 062 3&505&245567&245 567 3&505&232612&232 612 3&505&236902&236 902 Schleswig-Holstein
31. Krefeld 3&505&223969&223 969 3&505&244020&244 020 3&505&239916&239 916 3&505&236516&236 516 Nordrhein-Westfalen
32. Halle (Saale)1 3&505&232294&232 294 3&505&310234&310 234 3&505&247736&247 736 3&505&234295&234 295 Sachsen-Anhalt
33. Magdeburg 3&505&289032&289 032 3&505&278807&278 807 3&505&231450&231 450 3&505&230140&230 140 Sachsen-Anhalt
34. Freiburg im Breisgau 3&505&175106&175 106 3&505&191029&191 029 3&505&205102&205 102 3&505&219430&219 430 Baden-Württemberg
35. Oberhausen 3&505&228947&228 947 3&505&223840&223 840 3&505&222151&222 151 3&505&217108&217 108 Nordrhein-Westfalen
36. Lübeck 3&505&220588&220 588 3&505&214758&214 758 3&505&213399&213 399 3&505&211541&211 541 Schleswig-Holstein
37. Erfurt 3&505&211575&211 575 3&505&208989&208 989 3&505&200564&200 564 3&505&202929&202 929 Thüringen
38. Rostock 3&505&232506&232 506 3&505&248088&248 088 3&505&200506&200 506 3&505&200413&200 413 Mecklenburg-Vorpommern
39. Mainz 3&505&187392&187 392 3&505&179486&179 486 3&505&182870&182 870 3&505&198118&198 118 Rheinland-Pfalz
40. Kassel 3&505&195912&195 912 3&505&194268&194 268 3&505&194766&194 766 3&505&193803&193 803 Hessen
41. Hagen 3&505&218927&218 927 3&505&214449&214 449 3&505&203151&203 151 3&505&193748&193 748 Nordrhein-Westfalen
42. Hamm 3&505&171869&171 869 3&505&179639&179 639 3&505&182427&182 427 3&505&183065&183 065 Nordrhein-Westfalen
43. Saarbrücken 3&505&193554&193 554 3&505&191694&191 694 3&505&183257&183 257 3&505&176452&176 452 Saarland
44. Mülheim an der Ruhr 3&505&181279&181 279 3&505&177681&177 681 3&505&172862&172 862 3&505&168925&168 925 Nordrhein-Westfalen
45. Herne 3&505&182542&182 542 3&505&178132&178 132 3&505&174529&174 529 3&505&168454&168 454 Nordrhein-Westfalen
46. Ludwigshafen am Rhein 3&505&159399&159 399 3&505&162233&162 233 3&505&163383&163 383 3&505&163777&163 777 Rheinland-Pfalz
47. Osnabrück 3&505&157367&157 367 3&505&163168&163 168 3&505&164101&164 101 3&505&162870&162 870 Niedersachsen
48. Solingen 3&505&166085&166 085 3&505&165401&165 401 3&505&164973&164 973 3&505&162575&162 575 Nordrhein-Westfalen
49. Leverkusen 3&505&160825&160 825 3&505&160919&160 919 3&505&161047&161 047 3&505&161345&161 345 Nordrhein-Westfalen
50. Oldenburg 3&505&136764&136 764 3&505&143131&143 131 3&505&154832&154 832 3&505&159563&159 563 Niedersachsen
51. Neuss 3&505&149334&149 334 3&505&147019&147 019 3&505&150013&150 013 3&505&151449&151 449 Nordrhein-Westfalen
52. Potsdam 3&505&130900&130 900 3&505&139794&139 794 3&505&129324&129 324 3&505&150833&150 833 Brandenburg
53. Heidelberg 3&505&133227&133 227 3&505&136796&136 796 3&505&140259&140 259 3&505&145311&145 311 Baden-Württemberg
54. Paderborn 3&505&110155&110 155 3&505&120680&120 680 3&505&139084&139 084 3&505&144181&144 181 Nordrhein-Westfalen
55. Darmstadt 3&505&138201&138 201 3&505&138920&138 920 3&505&138242&138 242 3&505&142191&142 191 Hessen
56. Würzburg 3&505&128652&128 652 3&505&127777&127 777 3&505&127966&127 966 3&505&135212&135 212 Bayern
57. Regensburg 3&505&132604&132 604 3&505&121691&121 691 3&505&125676&125 676 3&505&132495&132 495 Bayern
58. Ingolstadt 3&504&90490&90 490 3&505&105489&105 489 3&505&115722&115 722 3&505&123055&123 055 Bayern
59. Heilbronn 3&505&111938&111 938 3&505&115843&115 843 3&505&119305&119 305 3&505&121627&121 627 Baden-Württemberg
60. Göttingen 3&505&129656&129 656 3&505&121831&121 831 3&505&124132&124 132 3&505&121513&121 513 Niedersachsen
61. Ulm 3&505&100671&100 671 3&505&110529&110 529 3&505&117233&117 233 3&505&121434&121 434 Baden-Württemberg
62. Recklinghausen 3&505&119418&119 418 3&505&125060&125 060 3&505&124785&124 785 3&505&120536&120 536 Nordrhein-Westfalen
63. Wolfsburg 3&505&125935&125 935 3&505&128510&128 510 3&505&121805&121 805 3&505&120009&120 009 Niedersachsen
64. Pforzheim 3&505&106500&106 500 3&505&112944&112 944 3&505&117156&117 156 3&505&119423&119 423 Baden-Württemberg
65. Bottrop 3&505&114571&114 571 3&505&118936&118 936 3&505&120611&120 611 3&505&118597&118 597 Nordrhein-Westfalen
66. Offenbach am Main 3&505&110993&110 993 3&505&114992&114 992 3&505&117535&117 535 3&505&118245&118 245 Hessen
67. Bremerhaven 3&505&138728&138 728 3&505&130446&130 446 3&505&120822&120 822 3&505&115313&115 313 Bremen
68. Fürth 3&504&99088&99 088 3&505&103362&103 362 3&505&110477&110 477 3&505&114130&114 130 Bayern
69. Remscheid 3&505&129082&129 082 3&505&123155&123 155 3&505&119287&119 287 3&505&113935&113 935 Nordrhein-Westfalen
70. Reutlingen 3&504&95456&95 456 3&505&103687&103 687 3&505&110650&110 650 3&505&112458&112 458 Baden-Württemberg
71. Moers 3&504&99923&99 923 3&505&104595&104 595 3&505&107062&107 062 3&505&107111&107 111 Nordrhein-Westfalen
72. Koblenz 3&505&113676&113 676 3&505&108733&108 733 3&505&107950&107 950 3&505&106087&106 087 Rheinland-Pfalz
73. Bergisch Gladbach 3&505&101472&101 472 3&505&104037&104 037 3&505&105693&105 693 3&505&105840&105 840 Nordrhein-Westfalen
74. Salzgitter 3&505&113600&113 600 3&505&114355&114 355 3&505&112302&112 302 3&505&105320&105 320 Niedersachsen
75. Siegen 3&505&112320&112 320 3&505&109174&109 174 3&505&108476&108 476 3&505&105049&105 049 Nordrhein-Westfalen
76. Erlangen 3&505&101845&101 845 3&505&102440&102 440 3&505&100778&100 778 3&505&104650&104 650 Bayern
77. Trier 3&504&95536&95 536 3&504&97835&97 835 3&504&99410&99 410 3&505&103888&103 888 Rheinland-Pfalz
78. Hildesheim 3&505&102619&102 619 3&505&105291&105 291 3&505&103909&103 909 3&505&103593&103 593 Niedersachsen
79. Cottbus 3&505&113479&113 479 3&505&125891&125 891 3&505&108491&108 491 3&505&102811&102 811 Brandenburg
80. Jena 3&505&103718&103 718 3&505&102518&102 518 3&504&99893&99 893 3&505&102752&102 752 Thüringen
81. Gera 3&505&125383&125 383 3&505&129037&129 037 3&505&112835&112 835 3&505&101618&101 618 Thüringen
82. Witten 3&505&105876&105 876 3&505&105403&105 403 3&505&103196&103 196 3&504&99598&99 598 Nordrhein-Westfalen
83. Kaiserslautern 3&504&98745&98 745 3&504&99351&99 351 3&504&99825&99 825 3&504&97770&97 770 Rheinland-Pfalz
84. Gütersloh 3&504&78221&78 221 3&504&86807&86 807 3&504&95158&95 158 3&504&96383&96 383 Nordrhein-Westfalen
85. Iserlohn 3&504&93823&93 823 3&504&96314&96 314 3&504&98790&98 790 3&504&96112&96 112 Nordrhein-Westfalen
86. Schwerin 3&505&121175&121 175 3&505&127447&127 447 3&505&101267&101 267 3&504&95855&95 855 Mecklenburg-Vorpommern
87. Zwickau 3&505&122129&122 129 3&505&114632&114 632 3&505&103008&103 008 3&504&95841&95 841 Sachsen
88. Düren 3&504&85913&85 913 3&504&86508&86 508 3&504&91801&91 801 3&504&92945&92 945 Nordrhein-Westfalen
89. Ratingen 3&504&89466&89 466 3&504&91007&91 007 3&504&91437&91 437 3&504&92255&92 255 Nordrhein-Westfalen
90. Esslingen am Neckar 3&504&90835&90 835 3&504&91685&91 685 3&504&89667&89 667 3&504&91557&91 557 Baden-Württemberg
91. Dessau-Roßlau2 3&505&102529&102 529 3&504&96754&96 754 3&504&83153&83 153 3&504&89934&89 934 Sachsen-Anhalt
92. Marl 3&504&89082&89 082 3&504&91467&91 467 3&504&93256&93 256 3&504&89735&89 735 Nordrhein-Westfalen
93. Lünen 3&504&85872&85 872 3&504&87845&87 845 3&504&92017&92 017 3&504&88832&88 832 Nordrhein-Westfalen
94. Hanau 3&504&86402&86 402 3&504&86913&86 913 3&504&88294&88 294 3&504&88287&88 287 Hessen
95. Flensburg 3&504&87862&87 862 3&504&86977&86 977 3&504&84281&84 281 3&504&87792&87 792 Schleswig-Holstein
96. Ludwigsburg 3&504&81589&81 589 3&504&82343&82 343 3&504&87146&87 146 3&504&87349&87 349 Baden-Württemberg
97. Velbert 3&504&93056&93 056 3&504&89253&89 253 3&504&89782&89 782 3&504&86121&86 121 Nordrhein-Westfalen
98. Tübingen 3&504&73132&73 132 3&504&80372&80 372 3&504&81128&81 128 3&504&83813&83 813 Baden-Württemberg
99. Minden 3&504&77713&77 713 3&504&78145&78 145 3&504&83079&83 079 3&504&83028&83 028 Nordrhein-Westfalen
100. Worms 3&504&73603&73 603 3&504&76503&76 503 3&504&80361&80 361 3&504&82290&82 290 Rheinland-Pfalz
101. Wilhelmshaven 3&504&99230&99 230 3&504&90561&90 561 3&504&85287&85 287 3&504&82192&82 192 Niedersachsen
102. Konstanz 3&504&68305&68 305 3&504&75089&75 089 3&504&78087&78 087 3&504&81511&81 511 Baden-Württemberg
103. Villingen-Schwenningen 3&504&78904&78 904 3&504&78218&78 218 3&504&80891&80 891 3&504&81417&81 417 Baden-Württemberg
104. Marburg 3&504&76419&76 419 3&504&74146&74 146 3&504&77390&77 390 3&504&79240&79 240 Hessen
105. Dorsten 3&504&70287&70 287 3&504&78035&78 035 3&504&81063&81 063 3&504&78547&78 547 Nordrhein-Westfalen
106. Neumünster 3&504&80145&80 145 3&504&80743&80 743 3&504&79831&79 831 3&504&77595&77 595 Schleswig-Holstein
107. Lüdenscheid 3&504&74578&74 578 3&504&79401&79 401 3&504&80613&80 613 3&504&77361&77 361 Nordrhein-Westfalen
108. Castrop-Rauxel 3&504&78877&78 877 3&504&79037&79 037 3&504&78608&78 608 3&504&76876&76 876 Nordrhein-Westfalen
109. Rheine 3&504&71432&71 432 3&504&70452&70 452 3&504&75886&75 886 3&504&76546&76 546 Nordrhein-Westfalen
110. Gladbeck 3&504&79747&79 747 3&504&80267&80 267 3&504&77789&77 789 3&504&75997&75 997 Nordrhein-Westfalen
111. Viersen 3&504&81114&81 114 3&504&77453&77 453 3&504&77130&77 130 3&504&75774&75 774 Nordrhein-Westfalen
112. Arnsberg 3&504&78056&78 056 3&504&75864&75 864 3&504&77473&77 473 3&504&75624&75 624 Nordrhein-Westfalen
113. Delmenhorst 3&504&72370&72 370 3&504&75154&75 154 3&504&76644&76 644 3&504&75135&75 135 Niedersachsen
114. Troisdorf 3&504&58618&58 618 3&504&64430&64 430 3&504&72678&72 678 3&504&74940&74 940 Nordrhein-Westfalen
115. Gießen 3&504&76374&76 374 3&504&74497&74 497 3&504&73138&73 138 3&504&74593&74 593 Hessen
116. Detmold 3&504&67612&67 612 3&504&70074&70 074 3&504&73695&73 695 3&504&73583&73 583 Nordrhein-Westfalen
117. Bocholt 3&504&65352&65 352 3&504&68936&68 936 3&504&72138&72 138 3&504&73560&73 560 Nordrhein-Westfalen
118. Bayreuth 3&504&70633&70 633 3&504&72345&72 345 3&504&74153&74 153 3&504&73097&73 097 Bayern
119. Brandenburg an der Havel 3&504&94953&94 953 3&504&89889&89 889 3&504&77516&77 516 3&504&72954&72 954 Brandenburg
120. Lüneburg 3&504&62225&62 225 3&504&61870&61 870 3&504&67398&67 398 3&504&72299&72 299 Niedersachsen
121. Norderstedt 3&504&65301&65 301 3&504&68450&68 450 3&504&71523&71 523 3&504&71903&71 903 Schleswig-Holstein
122. Celle 3&504&72820&72 820 3&504&72260&72 260 3&504&72127&72 127 3&504&70930&70 930 Niedersachsen
123. Dinslaken 3&504&59473&59 473 3&504&65313&65 313 3&504&70714&70 714 3&504&70053&70 053 Nordrhein-Westfalen
124. Bamberg 3&504&71928&71 928 3&504&70521&70 521 3&504&69036&69 036 3&504&69884&69 884 Bayern
125. Aschaffenburg 3&504&59257&59 257 3&504&64098&64 098 3&504&67592&67 592 3&504&68646&68 646 Bayern
126. Unna 3&504&56416&56 416 3&504&61552&61 552 3&504&71375&71 375 3&504&67662&67 662 Nordrhein-Westfalen
127. Plauen 3&504&78828&78 828 3&504&71774&71 774 3&504&71543&71 543 3&504&67613&67 613 Sachsen
128. Lippstadt 3&504&61927&61 927 3&504&62345&62 345 3&504&66933&66 933 3&504&66971&66 971 Nordrhein-Westfalen
129. Neubrandenburg 3&504&79006&79 006 3&504&89284&89 284 3&504&73318&73 318 3&504&66735&66 735 Mecklenburg-Vorpommern
130. Aalen 3&504&63030&63 030 3&504&64781&64 781 3&504&66066&66 066 3&504&66580&66 580 Baden-Württemberg
131. Neuwied 3&504&60485&60 485 3&504&62075&62 075 3&504&67057&67 057 3&504&65319&65 319 Rheinland-Pfalz
132. Herford 3&504&62881&62 881 3&504&63893&63 893 3&504&65083&65 083 3&504&65019&65 019 Nordrhein-Westfalen
133. Weimar 3&504&63709&63 709 3&504&60326&60 326 3&504&62425&62 425 3&504&64720&64 720 Thüringen
134. Kerpen 3&504&54725&54 725 3&504&57337&57 337 3&504&63135&63 135 3&504&64698&64 698 Nordrhein-Westfalen
135. Grevenbroich 3&504&60317&60 317 3&504&60835&60 835 3&504&64688&64 688 3&504&64304&64 304 Nordrhein-Westfalen
136. Fulda 3&504&57035&57 035 3&504&56289&56 289 3&504&62510&62 510 3&504&64097&64 097 Hessen
137. Herten 3&504&69247&69 247 3&504&69245&69 245 3&504&66930&66 930 3&504&63713&63 713 Nordrhein-Westfalen
138. Dormagen 3&504&56645&56 645 3&504&58260&58 260 3&504&62957&62 957 3&504&63530&63 530 Nordrhein-Westfalen
139. Bergheim 3&504&54064&54 064 3&504&58146&58 146 3&504&63526&63 526 3&504&62722&62 722 Nordrhein-Westfalen
140. Landshut 3&504&55796&55 796 3&504&59066&59 066 3&504&58746&58 746 3&504&62629&62 629 Bayern
141. Garbsen 3&504&57522&57 522 3&504&60776&60 776 3&504&63269&63 269 3&504&62554&62 554 Niedersachsen
142. Frankfurt (Oder) 3&504&80414&80 414 3&504&86131&86 131 3&504&72131&72 131 3&504&61969&61 969 Brandenburg
143. Kempten 3&504&57376&57 376 3&504&61906&61 906 3&504&61389&61 389 3&504&61703&61 703 Bayern
144. Wesel 3&504&56776&56 776 3&504&59631&59 631 3&504&62063&62 063 3&504&61337&61 337 Nordrhein-Westfalen
145. Schwäbisch Gmünd 3&504&56901&56 901 3&504&60081&60 081 3&504&62188&62 188 3&504&60892&60 892 Baden-Württemberg
146. Sindelfingen 3&504&54808&54 808 3&504&58805&58 805 3&504&60766&60 766 3&504&60829&60 829 Baden-Württemberg
147. Rosenheim 3&504&51604&51 604 3&504&56340&56 340 3&504&58908&58 908 3&504&60674&60 674 Bayern
148. Rüsselsheim am Main 3&504&60974&60 974 3&504&59430&59 430 3&504&59357&59 357 3&504&59300&59 300 Hessen
149. Langenfeld (Rheinland) 3&504&47027&47 027 3&504&53455&53 455 3&504&58429&58 429 3&504&59075&59 075 Nordrhein-Westfalen
150. Offenburg 3&504&50486&50 486 3&504&52964&52 964 3&504&56891&56 891 3&504&58993&58 993 Baden-Württemberg
151. Hameln 3&504&58390&58 390 3&504&58539&58 539 3&504&58807&58 807 3&504&58563&58 563 Niedersachsen
152. Friedrichshafen 3&504&52080&52 080 3&504&54129&54 129 3&504&57213&57 213 3&504&58484&58 484 Baden-Württemberg
153. Stolberg 3&504&57550&57 550 3&504&57231&57 231 3&504&58682&58 682 3&504&58294&58 294 Nordrhein-Westfalen
154. Stralsund 3&504&74947&74 947 3&504&72780&72 780 3&504&60663&60 663 3&504&58027&58 027 Mecklenburg-Vorpommern
155. Göppingen 3&504&53347&53 347 3&504&54957&54 957 3&504&57371&57 371 3&504&57396&57 396 Baden-Württemberg
156. Menden (Sauerland) 3&504&53337&53 337 3&504&56527&56 527 3&504&59239&59 239 3&504&57207&57 207 Nordrhein-Westfalen
157. Görlitz 3&504&81399&81 399 3&504&72237&72 237 3&504&61599&61 599 3&504&56724&56 724 Sachsen
158. Hattingen 3&504&57373&57 373 3&504&58241&58 241 3&504&58329&58 329 3&504&56608&56 608 Nordrhein-Westfalen
159. Hürth 3&504&50794&50 794 3&504&50808&50 808 3&504&53261&53 261 3&504&56379&56 379 Nordrhein-Westfalen
160. Hilden 3&504&53343&53 343 3&504&54782&54 782 3&504&56412&56 412 3&504&56180&56 180 Nordrhein-Westfalen
161. Sankt Augustin 3&504&48580&48 580 3&504&51886&51 886 3&504&55248&55 248 3&504&55844&55 844 Nordrhein-Westfalen
162. Eschweiler 3&504&53478&53 478 3&504&54675&54 675 3&504&55090&55 090 3&504&55729&55 729 Nordrhein-Westfalen
163. Euskirchen 3&504&44811&44 811 3&504&49654&49 654 3&504&53680&53 680 3&504&55446&55 446 Nordrhein-Westfalen
164. Baden-Baden 3&504&49142&49 142 3&504&51849&51 849 3&504&52627&52 627 3&504&54853&54 853 Baden-Württemberg
165. Ahlen 3&504&54192&54 192 3&504&54169&54 169 3&504&55631&55 631 3&504&54343&54 343 Nordrhein-Westfalen
166. Bad Salzuflen 3&504&51248&51 248 3&504&53771&53 771 3&504&55028&55 028 3&504&54300&54 300 Nordrhein-Westfalen
167. Meerbusch 3&504&49876&49 876 3&504&52104&52 104 3&504&55175&55 175 3&504&54152&54 152 Nordrhein-Westfalen
168. Wolfenbüttel 3&504&50256&50 256 3&504&52032&52 032 3&504&54690&54 690 3&504&53954&53 954 Niedersachsen
169. Greifswald 3&504&61278&61 278 3&504&66251&66 251 3&504&54236&54 236 3&504&53845&53 845 Mecklenburg-Vorpommern
170. Schweinfurt 3&504&52445&52 445 3&504&54483&54 483 3&504&54325&54 325 3&504&53798&53 798 Bayern
171. Pulheim 3&504&44870&44 870 3&504&49353&49 353 3&504&53158&53 158 3&504&53752&53 752 Nordrhein-Westfalen
172. Neustadt an der Weinstraße 3&504&50328&50 328 3&504&51988&51 988 3&504&53917&53 917 3&504&53683&53 683 Rheinland-Pfalz
173. Nordhorn 3&504&48492&48 492 3&504&49359&49 359 3&504&51968&51 968 3&504&53259&53 259 Niedersachsen
174. Waiblingen 3&504&45114&45 114 3&504&48387&48 387 3&504&51362&51 362 3&504&52790&52 790 Baden-Württemberg
175. Gummersbach 3&504&48660&48 660 3&504&50965&50 965 3&504&53311&53 311 3&504&52467&52 467 Nordrhein-Westfalen
176. Neu-Ulm 3&504&47415&47 415 3&504&46264&46 264 3&504&50188&50 188 3&504&52211&52 211 Bayern
177. Willich 3&504&39115&39 115 3&504&42416&42 416 3&504&50300&50 300 3&504&52046&52 046 Nordrhein-Westfalen
178. Wetzlar 3&504&51997&51 997 3&504&51737&51 737 3&504&52608&52 608 3&504&51934&51 934 Hessen
179. Bad Homburg vor der Höhe 3&504&51221&51 221 3&504&51820&51 820 3&504&52838&52 838 3&504&51825&51 825 Hessen
180. Emden 3&504&51186&51 186 3&504&50735&50 735 3&504&50963&50 963 3&504&51714&51 714 Niedersachsen
181. Langenhagen 3&504&46764&46 764 3&504&47432&47 432 3&504&49432&49 432 3&504&51672&51 672 Niedersachsen
182. Bergkamen 3&504&47977&47 977 3&504&49761&49 761 3&504&52905&52 905 3&504&51661&51 661 Nordrhein-Westfalen
183. Cuxhaven 3&504&58666&58 666 3&504&56090&56 090 3&504&53391&53 391 3&504&51587&51 587 Niedersachsen
184. Lingen (Ems) 3&504&44097&44 097 3&504&49137&49 137 3&504&51684&51 684 3&504&51554&51 554 Niedersachsen
185. Ibbenbüren 3&504&42323&42 323 3&504&44643&44 643 3&504&48843&48 843 3&504&51402&51 402 Nordrhein-Westfalen
186. Erftstadt 3&504&43208&43 208 3&504&45403&45 403 3&504&50689&50 689 3&504&50972&50 972 Nordrhein-Westfalen
187. Passau 3&504&50698&50 698 3&504&50328&50 328 3&504&50536&50 536 3&504&50741&50 741 Bayern
188. Speyer 3&504&43864&43 864 3&504&46553&46 553 3&504&49776&49 776 3&504&50673&50 673 Rheinland-Pfalz

1 Sammenslåing av Halle og Halle-Neustadt 6. mai 1990.
2 Sammenslåing av Dessau og Roßlau (Elbe) 1. juli 2007 .

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Deutscher Städtetag (utgiver): Statistisches Jahrbuch Deutscher Gemeinden, 1890 ff.
  • Statistisches Bundesamt (utgiver): Statistisches Jahrbuch für die Bundesrepublik Deutschland, 1952 ff.
  • Staatliche Zentralverwaltung für Statistik (utgiver): Statistisches Jahrbuch der Deutschen Demokratischen Republik, 1955-1989

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]