Offenbach am Main

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Offenbach» omdirigeres hit; se også Jacques Offenbach
Offenbach
Offenbach

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatHessen Hessen
DistriktRegierungsbezirk Darmstadt
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00
Areal44,9 km²
Befolkning123 734 (31. desember 2015[1])
Bef.tetthet2 755 77 innb./km²
Høyde over havet98 meter
NettsideNettside
Beliggenhet

Offenbach am Main
50°06′00″N 8°46′00″Ø

Büsingpalais
City Tower

Offenbach am Main er en by i delstaten Hessen og en forstad til Frankfurt am Main. Offenbach er formelt en egen by som er den femte største byen i Hessen. I praksis har Offenbach vokst sammen med storbyen Frankfurt.

Arkeologiske utgravninger har bevist at området har vært bebodd siden stenalderen. Innbyggertallet i Offenbach am Main passerte i 1954 grensen på 100 000, og byen fikk dermed status som storby.

Byen er et viktig industri-, tjeneste- og messested, men har grunnet en negativ utvikling innen industrien fått visse sosiale problem. I byen avholdes årlig en internasjonal messe for lærvarer, en industri den tidligere var kjent for ved siden av berømmelsen den hadde som messeby, men den er i dag best kjent som Frankfurts industri-forstad. Tysklands meteorologiske tjeneste har sitt sentrum i Offenbach.

Med hensyn til kommunikasjonsmuligheter har Offenbach et godt utgangspunkt der den ligger ved motorveien A3 mellom Frankfurt via Würzburg til Passau ved grensen med Østerrike. Vest for byen ligger A661, som er en forbindelse med A66, A5 og A45 nord og øst for Frankfurt. Videre ligger Frankfurt internasjonale lufthavn nær Offenbach.

I Offenbach ligger Hyundai-konsernets hovedkontor for Europa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bevölkerung in Hessen nach Gemeinden am 31.12.2015. Hessisches Statistisches Landesamt. 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]