Simon Pegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simon Pegg
Født14. feb. 1970[1][2]Rediger på Wikidata (54 år)
Brockworth
BeskjeftigelseSkuespiller, filmprodusent, skribent, manusforfatter, stemmeskuespiller, komiker, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Bristol
The King's School, Gloucester
Stratford-upon-Avon College
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avWriters Guild of America West
Aktive år1995
Nettstedhttps://simonpegg.net/
IMDbIMDb

Simon Pegg (født 14. februar 1970) er en engelsk standup-komiker, manusforfatter og skuespiller.

Pegg er født og oppvokst i Gloucester, og studerte drama på University of Bristol. I 1993 flyttet han til London der han opptrådte som standup-komiker før han slo igjennom som skuespiller i TV-serier som Six Pairs of Pants, Faith in the Future, Big Train og Hippies. I 1995 spilte han inn en episode av Doctor Who, med Christopher Eccleston som Doktoren.

I 1999 skapte og skrev han Channel 4-serien Speisa sammen med Jessica Hynes. For denne rollen ble han nominert til en British Comedy Award for beste mannlige nykommer. Serien gikk over to sesonger, og har senere blitt en kult-hit på DVD. Serien er fylt med referanser til andre filmer og serier, som har blitt Peggs varemerke.

I 2004 skrev Pegg, sammen med Speisa-regissør Edgar Wright, manus til sin første film, Shaun of the Dead. Filmen ble en overraskende suksess, og banet vei for Pegg til større produksjoner. I 2006 dukket Pegg opp i minst tre filmer, blant annet Mission: Impossible 3 der han spilte Ethan Hunts (Tom Cruise) sin partner. I tillegg jobbet han sammen med Wright på filmen, Hot Fuzz, som er en politifilm, også den med klare referanser til andre filmer.

Simon Pegg har også oversatt den norske animasjonsfilmen Slipp Jimmy fri til engelsk, og hadde stemmen til Odd i den internasjonale versjonen. Pussig nok hadde den nåværende Doktor Who, David Tennant en av stemmene i filmen.

Pegg giftet seg sommeren 2005 med sin mangeårige kjæreste Maureen McCann.

Filmer med Simon Pegg[rediger | rediger kilde]

TV-serier med Simon Pegg[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000030113, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ filmportal.de, Filmportal-ID 9133065a61e945139a9843a3534e9ed9, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]