Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°57′24″N 11°03′06″Ø

Kriminalomsorgens utdanningssenter Teisen.JPG
Kriminalomsorgens utdanningssenter holdt til på Teisen i Oslo 1984-2015.
Grunnlagt1. april 1937[1]
Direktør Hans-Jørgen Brucker[2]
Beliggenhet Lillestrøm
Ansatte442 (2011)[3]
Nettstedhttp://www.krus.no/

Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS) er en etatsskole i Lillestrøm i Lillestrøm kommune. Høgskolen utdanner fengselsbetjenter og verksbetjenter, de driver forskning og er ansvarlig for etter- og videreutdanning innen Kriminalomsorgen.

Fengselsskolen, senere KRUS har holdt til ulike steder. I perioden 1959-84 holdt Fengselsskolen til i en brakkebygning inne på Oslo kretsfengsels område. I 1984 flyttet Fengselsskolen til Teisen i Oslo, hvor den på leiebasis fikk overta gamle Teisen gymnas.

Våren 2014 ble det besluttet at KRUS skulle flytte til nytt bygg i Solheimsgata i Lillestrøm, og 8. juni 2015 ble nye lokaler tatt i bruk. Bygget huser både KRUS, Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) og Kriminalomsorgen region øst, og har fått navnet Kriminalomsorgens hus.

Fengselsskolen[rediger | rediger kilde]

Fengselsbetjentutdanningen ble i 2012 godkjent høgskole av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Fengselsbetjentutdanningen er en toårig høgskole som fører frem til den akademiske graden høgskolekandidat i straffegjennomføring. Utdanningen gjennomføres med lønn. Den teoretiske grunnutdanningen foregår ved KRUS i Lillestrøm. Den praktiske opplæringen foregår under utplassering ved et fengsel i ett år[4]. KRUS gir også kriminalomsorgsfaglig utdanning til verksbetjenter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]