Hopp til innhold

Larvik fengsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Larvik fengsel

Larvik fengsel (offisielt Søndre Vestfold fengsel, avdeling Larvik) er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå som ligger i Larvik i Vestfold og er underlagt Kriminalomsorgens region sør. Fengselet har ordinær kapasitet på 16 plasser som fortrinnsvis benyttes til unge opptil 25 år.

Fengselets skole ligger administrativt under Thor Heyerdahl videregående skole. Det undervises i allmenne fag på grunnskole- og videregående nivå. Skolen tilbyr dessuten dataundervisning, botrening og kroppsøving. Skolen har prosjekt- og temabasert undervisning. Om sommeren har skolen tilbud om tre til fire ukers sommerundervisning. Ved fengselets arbeidsdrift produseres det keramikk for salg på lokale messer. Keramikken støpes i former, brennes, males og/eller glaseres.

Bygningen er erklært verneverdig. Larvik fengsel ble tegnet av to kjente tysk-norske arkitekter, Heinrich Ernst Schirmer og Wilhelm von Hanno, som dels i fellesskap, dels hver for seg tegnet en rekke kjente monumentalbygg i Oslo. Førstnevnte ledet også restaureringen av Nidarosdomen. Fengselet sto ferdig som Laurvigs Districtsfængsel i 1863.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]