Bruvoll fengsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bruvoll fengsel
Beliggenhet
Drift
Map
Bruvoll fengsel
60°27′08″N 11°30′16″Ø

Bruvoll fengsel er et forhenværende fengsel, nå en avdeling av Hedmark fengsel, som ligger på Haug i Nord-Odal, en kilometer nord for Bruvoll. Fengslet ble opprettet av Stortinget i 2006. Fengselsplassene er midlertidige og ble etablert som et ledd i arbeidet med å redusere soningskøen i Norge. Etter Stortingets vedtak skulle fengslet være i drift ut 2009, men har blitt permanent. Fengslet ble en del av Hedmark fengsel i 2010.

Tomten er inngjerdet, og er på 46 200 m². Bygningsmassen er på totalt 4900 m². Det er i fengselet 70 soningsplasser av typen «lavere sikkerhetsnivå», som i realiteten betyr åpen soning. Fengslet har 40 ansatte.

De innsatte har ulike tilbud. Blant annet en dugnadsgjeng som består av innsatte og ansatte og som tilbyr vedlikeholdstjenester til lokale lag, foreninger og kommunale virksomheter.

Området ble først opparbeidet av Statsbygg som Bruvoll leir for Sivilforsvaret, senere ble det øvingssenter for Politihøgskolen, og ble i 2006 bygget om til fengsel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Prisonbars.PNGDenne fengselrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.