Sandeid fengsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sandeid fengsel. Til venstre innenfor gjerdet sees produserte paller.

Sandeid fengsel er et fengsel med lavt sikkerhetsnivå som ligger i Vindafjord i Rogaland og er underlagt Kriminalomsorgens region sørvest. Fengslet var tidligere en leir som tilhørte og ble benyttet av Sivilforsvaret. Fengselet har ordinær kapasitet på 88 plasser.

Fengselet var tidligere forbeholdt innsatte med korte dommer. Nå er det flest langtidssonende her. Det er innsatte med alle typer dommer som soner i Sandeid fengsel.

Innsattes arbeid består av pallespikring, skogsarbeid, gartneri, vaskeri, kjøkkentjeneste, bygging av benker og lekehytter, verksted, bilpleie m.m. Det legges vekt på utdanning. Det er mulighet for selvstudier på både grunnskole- videregående- og høyskolenivå. Det arrangeres kurs til båtførerprøven, Datakortet, personliftkurs, stillas, truckførerkurs og andre.

Området består av flere bygg. Det er tre brakker som de innsatte bor i. Det er plass til 80 menn og 8 kvinner. Rommene består av 4- og 2- mannsrom med felles stuer og bad/vaskerom. Første etasje i brakkene blir brukt som verksted og kontor. Et eget bygg inneholder fengselets administrasjon, med fengselets kjøkken og matsal i første etasje. Velferdsbygget har bibliotek, storskjermfremvisning, biljard og bordtennis for de innsatte. Det inneholder også klasserom til studiearbeid og kurs. I underetasjen er vaskeriet med utlevering av tøy. Det er et eget bygg til vakthold.

Det er fasiliteter som treningsrom, hobbyverksted, volleyballbane, ballbinge, samt en 700 meter lang tursti inne på fengselsområdet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Prisonbars.PNGDenne fengselrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.