Lovisenberg diakonale høgskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lovisenberg diakonale høgskole
Grunnlagt 1868/1994
Type privat sykepleierutdanning
Beliggenhet Oslo
Studenter 796[1] (2011)
Ansatte 67[2] (2011)
Nettsted www.ldh.no

Lovisenberg diakonale høgskole (LDH) er med sine 900 studenter en av Norges største sykepleierutdanninger og tilbyr bachelor i sykepleie, flere etter- og videreutdanninger innen sykepleie og helsefag samt en mastergrad. LDH eies av den ideelle Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. Høgskolen har kvalitet og nestekjærlighet som verdigrunnlag, og jobber for å utdanne verdibevisste og praksisnære fagutøvere. Høgskolen er samlokalisert med blant annet sykehus, hospice, gjestehus, sykehjem, barnehage og kirke på Campus Lovisenberg på Lovisenberg nord i indre by i Oslo, noe som gir mulighet for fellesskap og samarbeid.

Norge eldste sykepleierutdanning[rediger | rediger kilde]

Cathinka Guldberg er Norges første profesjonelle sykepleier og startet sykepleierutdanningen med to elever på Grønland i Oslo i 1868. Hun grunnla Diakonissehuset samme år og virksomheten flyttet til Lovisenberg i 1888.

Høgskolen slik den fremstår i dag ble etablert 1. august 1994 med basis i Diakonissehusets og Betaniens Sykepleiehøgskoler og fikk navnet Lovisenberg diakonale høgskole. LDH ble en akkreditert høgskole i 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]