NLA Høgskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NLA Høgskolen
Grunnlagt1968
TypeHøgskole
RektorErik Waaler
Beliggenhet Bergen
Studenter2300 [1] (2016)
Ansatte183 [2] (2016)
Nettstedwww.nla.no

NLA Høgskolen
60°24′30″N 5°19′32″Ø

NLA Høgskolen (Norsk Lærerakademi) er en norsk privat kristen høgskole, akkreditert av NOKUT. Høgskolen har omkring 2000 studenter og 200 ansatte fordelt på tre studiesteder: NLA Høgskolen Bergen, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand og NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo der Bergen er det største og har rektorposisjonen. NLA Høgskolen fikk studiesteder i Oslo og Kristiansand etter at Mediehøgskolen Gimlekollen og Høgskolen i Staffeldtsgate gikk inn i NLA Høgskolen 1. januar 2013.

NLA Høgskolen er eneste private høgskole i Norge som tilbyr grunnskolelærerutdanning. Denne utdanningen tilbys i Bergen, hvor også barnehagelærerutdanningen tilbys sammen med bachelor- og mastergradsstudier i pedagogikk, interkulturell forståelse og teologi/praktisk teologi og ledelse. I Oslo tilbys bachelorgrader innen Økonomi under navnet Hauge School of Management, samt bachelorgrader innen utøvende musikk og praktisk teologi. Ved studiestedet NLA Mediehøgskolen Gimlekollen tilbys bachelor og mastergrad i journalistikk, samt bachelor- og årsstudier i interkulturell kommunikasjon, kommunikasjon og livssyn og informasjons- og kommunikasjonsarbeid.

Musikkstudiene ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate er en av nordens mest anerkjente rytmiske musikkutdannelser og har hovedfokus på pop, rock, jazz og soul. En rekke profilerte norske artister og backingmusikere har blitt uteksaminert fra skolen i årenes løp. For tiden har skolen et bachelorløp i menighet, musikk og ledelse (MML). Denne har som siktemål å utdanne rytmiske kirkemusikere. Det er mulig å bygge videre på bacheloren med ett tilleggsår for å få en utøvende bachelorgrad i tillegg. NLA har også en bachelor i Utøvende rytmisk musikk (URM) er en ren musikkbachelor som utdanner profesjonelle musikere. I tillegg tilbyr skolen årsstudium i låtskrivning og produksjon. En rekke kjente norske musikere er tilknyttet musikkavdelingen ved NLA (Jonny Sjo, Bernt Rune Stray, Christian Ingebrigtsen, Wetle Holte, Tore Aas med flere).

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen startet sin undervisning i Bergen høsten 1968 under navnet Norsk Lærerakademi. Høgskolen er tildelt eksamensrett i en rekke fag innen kristendom, pedagogikk, musikk og mediefag.

Ledelse og eierskap[rediger | rediger kilde]

Høgskolen ledes av et styre som velges av generalforsamlingen. NLA Høgskolen eies av de kristne organisasjonene:

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]