NLA Høgskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NLA Høgskolen
Grunnlagt1968
TypeHøgskole
RektorErik Waaler
BeliggenhetBergen
Studenter2300 [1] (2016)
Ansatte183 [2] (2016)
Nettstedwww.nla.no

NLA Høgskolen (Norsk Lærerakademi) er en norsk privat kristen høgskole, akkreditert av NOKUT. Høgskolen har omkring 2000 studenter og 200 ansatte fordelt på tre studiesteder: NLA Høgskolen Bergen, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand og NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo der Bergen er det største og har rektorposisjonen. NLA Høgskolen fikk studiesteder i Oslo og Kristiansand etter at Mediehøgskolen Gimlekollen og Høgskolen i Staffeldtsgate gikk inn i NLA Høgskolen 1. januar 2013.

NLA Høgskolen er eneste private høgskole i Norge som tilbyr grunnskolelærerutdanning. Denne utdanningen tilbys i Bergen, hvor også barnehagelærerutdanningen tilbys sammen med bachelor- og mastergradsstudier i pedagogikk, interkulturell forståelse og teologi/praktisk teologi og ledelse. I Oslo tilbys bachelorgrader innen Økonomi under navnet Hauge School of Management, samt bachelorgrader innen utøvende musikk og praktisk teologi. Ved studiestedet NLA Mediehøgskolen Gimlekollen tilbys bachelor og mastergrad i journalistikk, samt bachelor- og årsstudier i interkulturell kommunikasjon, kommunikasjon og livssyn og informasjons- og kommunikasjonsarbeid.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen startet sin undervisning i Bergen høsten 1968 under navnet Norsk Lærerakademi. Høgskolen er tildelt eksamensrett i en rekke fag innen kristendom, pedagogikk og mediefag.

Ledelse og eierskap[rediger | rediger kilde]

Høgskolen ledes av et styre som velges av generalforsamlingen. NLA Høgskolen eies av de kristne organisasjonene:

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]