Hopp til innhold

NLA Høgskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
NLA Høgskolen
Grunnlagt1968
TypeHøgskole
RektorSigbjørn Sødal
BeliggenhetBergen, Oslo, Kristiansand
Studenter2600 [1] (2020)
Ansatte253 [2] (2020)
MedlemskapUniversitets- og høgskolerådet[3]
Org.nummer995189186
Nettstedhttps://nla.no (norsk), https://nla.no/en (engelsk)
Kart
NLA Høgskolen
60°24′30″N 5°19′32″Ø

NLA Høgskolen er en privat, kristen høgskole. Høgskolen har omkring 2600 studenter og 253 ansatte fordelt på tre studiesteder: NLA Høgskolen Bergen, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand og NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo.

Studietilbud

[rediger | rediger kilde]

NLA Høgskolen tilbyr grunnskolelærerutdanning i Oslo og Bergen. I Bergen finner man også barnehagelærerutdanning, sammen med bachelor- og mastergradsstudier i pedagogikk, interkulturell forståelse og teologi/praktisk teologi og ledelse. I Oslo og i Kristiansand tilbys bachelorgrader innen økonomi under navnet 'Hauge School of Management', samt bachelorgrader innen utøvende musikk og praktisk teologi.

Ved studiestedet NLA Mediehøgskolen Gimlekollen tilbys bachelor og mastergrad i journalistikk, bachelor- og årsstudier i interkulturell kommunikasjon, samt kommunikasjon og livssyn.

NLA Høgskolen Staffeldtsgate har et bachelorløp i menighet, musikk og ledelse (MML). Denne har som siktemål å utdanne rytmiske kirkemusikere. Det er mulig å bygge videre på bacheloren med ett tilleggsår for å få en utøvende bachelorgrad i tillegg. NLA har også en bachelor i Utøvende rytmisk musikk (URM) er en ren musikkbachelor som utdanner profesjonelle musikere. I tillegg tilbyr skolen årsstudium i låtskrivning og produksjon.

Norsk Lærerakademi for kristendomsstudier (oppstart 1968) og pedagogikk (oppstart i 1977) i Bergen ble en realitet i september 1986. I 1995 ble NLA Lærerhøgskolen etablert i Bergen. I 2006 fikk høgskolen akkreditering og 1. januar 2013 fusjonerte NLA Høgskolen med Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo og Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand. Høsten 2013 kom Hauge School of Management til - en verdibasert utdanning i økonomi og ledelse, med utgangspunkt i NLA Høgskolen i Staffeldtsgate.

NLA Høgskolen er en privat høgskole og eies av syv kristne organisasjoner.

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]