Høgskolen i Molde

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Høgskolen i Molde
MottoMed kunnskap for bærekraft og innovasjon
Grunnlagt1994
TypeVitenskapelig høgskole
BeliggenhetMolde, Kristiansund
Studenter3564 [1] (2021)
Ansatte242 [2] (2021)
MedlemskapCoalition for Advancing Research Assessment[3]
Universitets- og høgskolerådet[4]
Org.nummer971555483
Nettstedhttps://www.himolde.no
ErstatterMøre og Romsdal distriktshøgskole, Molde, Sjukepleierhøgskolen i Molde
Kart
Høgskolen i Molde
62°44′11″N 7°06′29″Ø

Høgskolen i Molde, vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) ble etablert 1. august 1994 og godkjent som vitenskapelig høgskole i logistikk 1. januar 2010. Høgskolen i Molde var resultatet av at Møre og Romsdal distriktshøgskole, Molde og Sjukepleierhøgskolen i Molde ble slått sammen som en del av Høgskolereformen i 1994. I dag har høgskolen omkring 3700 studenter og 270 tilsatte. Høgskolen i Molde har studiesteder i Molde og Kristiansund.

Den opprinnelige distriktshøgskolen ble opprettet i 1969, som en av de tre første i landet med studier innen EDB og økonomi.

Høgskolen tilbyr fag- og profesjonsstudier innen helse- og sosialfag, logistikk, økonomi, sport management, informatikk, rettsvitenskap og samfunnsfag. Skolen er kanskje mest kjent for sine studier innen transportøkonomi og logistikk. Disse kan tas i varierende lengder fra halvårsenheter til bachelorgrader, mastergrader og doktorgrad, samt en rekke kurs-, etter- og videreutdanninger.

Innen transportøkonomi og logistikk er skolen nasjonalt knutepunkt for forskning og utdanning. Høgskolen er Norges eneste utdanningsinstitusjon som tildeler doktorgrad i logistikk, en rett den oppnådde i 2003. Høgskolen har en samarbeidsavtale med Transportøkonomisk institutt blant annet med fokus på å fremme forskningsmessig samarbeid gjennom forskerutveksling, bistillinger, doktorgradsutdanning, felles prosjekter mv, samt å fremme samarbeid om undervisning og formidling rettet mot samferdselssektoren.

Innen helse og sosialfag har høgskolen et felles doktorgradsstudium – Profesjonsutøvelse mellom fag, bruker og forvaltning – sammen med Høgskolen i Volda (som ble akkreditert 19. juni 2014).[5]

Høgskolen tilbyr også utdanning opp til mastergradsnivå i helsefag, sport management, økonomi og administrasjon, og samfunnsfag, bachelorgrad i juss, og årsstudium i it og idrett.

Høgskolens lokaler i Molde

Høgskolens tre avdelinger er:

  • Avdeling for logistikk (LOG)
  • Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS)
  • Avdeling for helse- og sosialfag (HS)

Høgskolen er internasjonalt orientert, og huser blant annet en egen seksjon av Erasmus Student Network. Skolen har en stor andel av utenlandske studenter på mastergrads- og doktorgradsnivå i logistikk. Studentene ved høgskolen tilbys også ta deler av sin ordinære utdanning i utlandet, blant annet gjennom en rekke bilaterale utvekslingsavtaler med utenlandske samarbeidsinstitusjoner i Europa, USA, Canada, Australia og Sør-Afrika. Høgskolen har også en samarbeidsinstitusjon i Kina.

Høgskolen i Molde ble akkreditert som vitenskapelig høyskole (innen fagområdet logistikk) av NOKUT 1. januar 2010.[6]

Høgskolen i Molde var den første norske utdanningsinstitusjonen i Second Life. Den virtuelle campusen heter Kamimo og er en plattform for e-læring. Kamimo er utviklet av reklamebyrået Design Container.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]