Kongsvinger fengsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kongsvinger fengsel er et fengsel som ligger i Kongsvinger i Innlandet og er underlagt Kriminalomsorgens region nordøst. Fengselet har to forskjellige lokaliteter i byen, den nye ligger på Vardåsen og den eldste ligger i sentrum av byen.

Fengselet har 117 plasser. Avdeling Vardåsen er bygget på en gammel militærleir og har avdelingene A, B og F som sikkerhetsavdeling på 12 meter høye betongmurer. Avdeling C, D og E er såkalte åpne soningsplasser med 48 plasser.

Avdeling A er bygget av en gammel offisersbrakke. Avdelingen har plass til 10 innsatte med særskilte behov eller de som må vernes fra seg selv eller andre innsatte. Avdelingen har ikke samvær med de andre avdelingene.

Avdeling B er bygget av anlegg fra tiden da Vardåsen var militærleir. Avdeling B huser 24 innsatte på store 1-roms celler. I kjelleren på avdeling B ligger treningsrommet til Vardåsen.

Avdeling F er et nytt brakkebygg. Avdelingen huser 15 innsatte på små enkeltrom med egne små bad, og er en varetektsavdeling.

Avdeling G ligger lokalisert i byen. Dette er en av Norges eldste fengselsavdelinger og huser 20 innsatte med høyt sikkerhetsnivå. De innsatte bor her på enkeltceller uten egne bad og toalett.

«En avdeling er allerede klar for 15 utenlandske fanger, og i løpet av ett år skal alle de 97 cellene fylles med utlendinger» skrev NRK i 2012.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Prisonbars.PNGDenne fengselrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.