Arendal fengsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 58°28′01″N 8°45′39″Ø

Arendal fengsel

Arendal fengsel, eller Arendal Kretsfengsel, er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå i Arendal som er underlagt Kriminalomsorgens region sørvest. Fengselet har ordinær kapasitet på 32 plasser (kun menn). Arendal fengsel har i tillegg tre avdelinger med lavere sikkerhetsnivå. Avdeling Håvet ligger i tilknytningen til fengselet og har ordinær kapasitet på 13 plasser, avdeling Kleivgrend med ordinær kapasitet på 28 plasser samt avdeling Evje med 20 plasser.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fengselet ble åpnet 1862 som Arendal Distriktfængsel. Distriktet fengselet omfattet var «Nedenæs Amtst Landdistrikt, byene Østerrisør Arendal og Grimstad, samt Ladestederne Lillesand og Tvedestrand». Fengselbestyrer var i lang tid politimesteren i byen. Fengselets eldste bygninger er oppført i tegl, i nyromansk stil.

Arendal fengsel ligger i øvre del av bydelen Blødekjær. Da fengselet ble bygd midt på 1800-tallet var dette utenfor bygrensen, i landkommunen Østre Moland. Fengselet var ett av mange fengsler som ble oppført på denne tiden, som følge av «Lov om Fængselsæsenet af 13de Oktober 1857».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fengselstubbDenne fengselrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Aust-AgderstubbDenne artikkelen relatert til Aust-Agder er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.