Indre Østfold fengsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Indre Østfold fengsel, gamle avdeling Eidsberg.

Indre Østfold fengsel er et fengsel med to avdelinger i Viken fylke og er underlagt Kriminalomsorgens region Øst. Indre Østfold fengsel har én avdeling i Eidsberg og én avdeling i Trøgstad.

Indre Østfold fengsel, avd. Eidsberg ble opprettet i 1860 med plass til 17 innsatte. Grunnet stor omstilling og stengning av avdeling A ved Oslo fengsel, ble det besluttet å bygge nytt fengsel på tomten der det gamle fengslet ligger. Kriminalomsorgen, Statsbygg og Skanska Husfabrikken AS utviklet i samarbeid en ny standardisering for framtidige fengsler. Standardiseringen kalles Modell 2015 og består i hovedsak av moduler som settes sammen til et fengsel. Modulene ble bygget ved Skanska Husfabrikken AS i Steinkjer. Indre Østfold fengsel, avd. Eidsberg var, sammen med Ullersmo fengsel, de første fengslene som ble satt opp eller utvidet med den nye standarden.

Indre Østfold fengsel, avd. Eidsberg startet byggingen i 2015 og sto ferdig i 2017. Kapasiteten ved avd. Eidsberg har dermed økt til 102 ordinære plasser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Prisonbars.PNGDenne fengselrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.