Khamshajiny Gunaratnam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Khamshajiny Gunaratnam
Kamzy Gunaratnam.jpg
Født27. mars 1988 (30 år)
Jaffna
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse student, spaltist, politiker
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Norge
NettstedOslo kommune, varaordføreren
Varaordfører i Oslo
2015-
ForgjengerLibe Rieber-Mohn

Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (født 27. mars 1988Sri Lanka) er en norsk politiker fra Arbeiderpartiet og varaordfører i Oslo fra 21. oktober 2015[1]. Gunaratnam ble innvalgt representant i Oslo bystyre første gang i 2007. Hun har tidligere sittet i kultur- og utdanningskomiteen og er nå inne i sin andre periode som medlem av helse- og sosialkomiteen.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Gunaratnam kom til Norge sammen med sin mor og en bror i 1991. Hennes far hadde da flyktet til Norge og bodde i Hammerfest. Familien ble samlet og flyttet til Groruddalen i Oslo. Hun vokste opp på Veitvet og Rødtvet. Hun gikk på Rødtvet skole og Apalløkka ungdomsskole. Med fornavnet Khamshajiny fikk hun tilnavnet «Kamzy», som hun etter hver også begynte å kalle seg selv.

Etter ungdomsskolen valgte Gunaratnam Oslo Handelsgymnas for videregående opplæring. Det var der hun etter hver ble politisk interessert. Hun engasjerte seg først i Tamil Youth Organisation, men ble etter et møte med Raymond Johansen introdusert til Arbeiderpartiets ideologi og historie. Som elev på videregående ble hun i 2006 kvotert inn på Oslo Ap sin nominasjonsliste, og votert inn i Oslo bystyre som 19-åring. Gunaratnam har vært nestleder og leder for Ungdom mot rasisme.

Hun satt som leder i AUF i Oslo fra 2009-2011. I 2013 var hun rådgiver for Arbeiderpartiets valgkamp. I 2014 ble hun forespurt å være nestleder i Oslo Ap, men takket nei og mente det var for tidlig. Hun ble likevel overtalt til å stå som nominert og ble valgt. Som nestleder ble det naturlig at hun fikk en sentral posisjon i det nye byrådet, og hun fikk vervet som varaordfører i Oslo, den yngste noen gang.

Hun har studert sosialgeografi ved Universitetet i Oslo og fag ved lærerutdanningen ved Høyskolen i Oslo[2][3]

Gunaratnam var blant de overlevende etter massedrapene på Utøya i 2011[3][4][5][6].

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]