Hopp til innhold

Martine Aurdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Martine Aurdal
Født17. sep. 1978[1]Rediger på Wikidata (45 år)
Oslo (Norge)
BeskjeftigelseJournalist, redaktør Rediger på Wikidata
EktefelleErling Fossen
MorEva Vinje Aurdal
PartiOslo Byaksjon
NasjonalitetNorge

Martine Jenny Aurdal (født 17. september 1978 i Oslo) er en norsk journalist og forfatter, som jobber som politisk kommentator i Dagbladet. Hun har tidligere vært debattredaktør og leder for samfunnsavdelingen i samme avis.

Hun fikk SKUP-diplom i 2012, for prosjektet «Selvforsvar og gamle venner»[2].

I fem sesonger fram til nyttår 2009 var Aurdal programleder for talkshowet Studio 5 på TV-kanalen FEM, ved siden av jobben som leder av samfunnsavdelingen i Dagbladet. Før hun begynte i Dagbladet var Aurdal ansvarlig redaktør nyhetsmagasinet Ny Tid. Hun sluttet 1. februar 2008 som følge av at Mentor Medier ble nye eiere og Magne Lerø ny ansvarlig redaktør.

Aurdal er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo, med fagene engelsk, statsvitenskap, kjønn og samfunn, medievitenskap. I ettertid har hun også tatt faget politisk analyse. I 2016 tok hun også Sjefskurset ved Forsvarets Høgskole. Aurdal har jobbet som journalist i blant annet NRK, Klassekampen, Aftenposten, Ullern Avis/Akersposten og som redaktør av Samfunnsviter'n.

I 2004 deltok Aurdal i starten av det feministiske tidsskriftet Fett, og var tidsskriftets politikk- og debattredaktør fram til hun ble sjefredaktør i Ny Tid våren 2006.

Aurdal er gift med forfatter Erling Fossen. Foreldrene, Eva Vinje Aurdal og Leon J. Aurdal, er fra henholdsvis Stordal og Sykkylven på Sunnmøre. Moren er ordfører i Ålesund kommune og faren rådmann i Sula kommune.

Aurdal har vært styremedlem i Medienettverket for kvinnelige ledere, har vært styreleder i Bislett Boligsameie VI og i Oslo Byforum. Hun har også sittet en årrekke i styret til Norsk Tidsskriftforening. Aurdal stilte til valg for Oslo Byaksjon ved kommunevalget i 2003.

Bibliografi

[rediger | rediger kilde]
  • Din kamp er min kamp. Medforfatter på biografien om Kamzy Gunaratnam. Aschehoug, 2021.
  • Frihet: Frigjøringen 1945 – sett i dag. Merete Henriksen og Ottar Samuelsen (red.) Bidrag om likhet. Dinamo Forlag, 2020. (Antologi)
  • Stein til byrden. Munchmuseet i bevegelse. Marthe Ramm Fortun (red.) Bidrag om Tøyen. Munchmuseet, 2016. (Antologi)
  • Bare en mamma. Om og med Berit Riise. Cappelen Damm, 2012.
  • Hamsun, kjønn og media. Even Arntzen og Nils M. Knutsen (red.) Hamsun-selskapets skriftserie, 2010. (Antologi.)
  • Frp-landet. Bidrag om bistandspolitikk. Fritt forlag 2008. (Antologi.)
  • Siv. Portrett av en formann. Kagge forlag, 2006.
  • Globale Norge, hva nå? Bidrag om Verdimessige, nasjonale og kulturelle motreaksjoner og konfliktpotensial i globaliseringen. Utenriksdepartementets prosjekt Refleks, 2006. (Antologi.)
  • Rosa Prosa. Tonje Tornes og Ida Roggen (red.) Gyldendal Norsk Forlag, 2006. (Antologi.)

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]