Hell Music Festival

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Hell Blues Festival)
Hopp til navigering Hopp til søk

Hell Music Festival, stiftet i 1992 som Hell Blues Festival, var en musikkfestival som ble arrangert årlig i Stjørdal – med blant annet scener på Hell. Fra 1992 til 2005 ble festivalen arrangert i september, i 2006 skiftet festivalen navn og arrangementstidspunkt til juni i et forsøk på å nå et større publikum.[1] Festivalen ble slått konkurs høsten 2007 med flere millioner kroner i underskudd.

Blues in Hell, som ble etablert i 2008, arrangerer bluesfestival i september i likhet med den opprinnelige Hell Blues Festival.[2]

Gjennomførte arrangementer[rediger | rediger kilde]

2006[rediger | rediger kilde]

Festivalen ble i 2006 avholdt i perioden 22.-25. juni, og den trakk totalt et publikum på 10 000. Størst oppmerksomhet fikk Bob Geldof, som både holdt et innlegg på konferansedelen av festivalen, ble tildelt utmerkelsen "Ambassador of Hell" og holdt en konsert. Andre utøvere var blant annet Deep Purple, Buddy Guy, Madrugada,Leif Ødegaard og gitarkameratene Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Espen Lind.

Her mangler tekst om arrangementene for perioden 1992-2005. Dersom du sitter med disse opplysningene, vennligst rediger teksten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Adresseavisen, 8. desember 2005
  2. ^ Har «klippekort» på nominering til festivalpris. Trønder-Avisa (5. november 2013)
festivalstubbDenne festivalrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.