Hopp til innhold

Øivin Skappel Fjeldstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øivin Skappel Fjeldstad
Født6. feb. 1936Rediger på Wikidata (88 år)
BeskjeftigelsePolitiker, banksjef, forretningsdrivende Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedNorges handelshøyskole
FarØivin Fjeldstad
SøskenLise Fjeldstad
PartiHøyre
NasjonalitetNorge

Øivin Skappel Fjeldstad (født 6. februar 1936) er en norsk næringslivsmann og politiker.

Han er sønn av kapellmester Øivin Fjeldstad og bror av skuespillerinnen Lise Fjeldstad. Fjeldstad er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og har arbeidet som konsulent, kontorsjef, økonomi- og finansdirektør i Dalen Portland Cementfabrikk, Årdal og Sunndal Verk, Follum Fabrikker og Akers mekaniske verksted.

Han var medlem av Høyanger kommunestyre for Høyre fra 1967 til 1968 og fra 1975 til 1987 medlem av Ringerike kommunestyre, hvorav en periode også i formannskapet. Fra 1981 til 1985 var han vararepresentant til Stortinget og møtte høsten 1981 som fast vararepresentant for Mona Røkke. I denne perioden var Fjeldstad medlem av Stortingets samferdselskomité. Fra 1982 til 1997 arbeidet Øivin Fjeldstad i Bergen Bank/Den norske Bank, først som banksjef, derefter, fra 1983 til 1993 som viseadministrerende direktør og sist som administrerende direktør for Den norske Bank (Luxembourg) S.A. fra 1993 til 1997.

Øivin Fjeldstad var i tolv år (19841996) ordfører i rådet for Oslo Filharmoniske Orkester. Videre har han hatt en rekke verv i næringslivet, blant annet som medlem av bedriftsforsamlingen for A/S Follum Fabrikker og i A/S Tofte Industrier og styremedlem i Bergens mekaniske verksteder, Aker Trøndelag A/S, Nylands Verksted, Ringerikes Sparebank, Stord Verft, Fjerndata, Nortank, Trajan, Kistefos Træsliberi, Nord & Syd Kredittforsikring, Norgeskreditt, Deutsch Skandinavische Bank AG, Viul tresleperi, DnB Investment Fund SICAV, DnB Luxembourg)) og Atlantic Securities. I Kistefos, Nord & Syd, Atlantic Securities og DnB Investment Fund var han også styreformann.

Fra 1998 til 2004 var Fjeldstad seniorrådgiver i Landesbank Schleswig-Holstein (nå HSH Nordbank). I 1999 ble han styreformann i Anders Jahres Humanitære Stiftelse og styremedlem i blant annet Fred. Olsen Energy ASA og formann i kontrollkomiteen i Finaref AS.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]