Geir Pollestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Geir Pollestad i 2013

Geir Pollestad (født 13. august 1978Nærbø) er en norsk politiker for Senterpartiet som blant annet har vært statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Geir Pollestad er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen og har tidligere studert økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Stavanger. Han har vært aktiv i Senterungdommen og satt fra 2001 til 2003 som politisk nestleder. Fra 2003 til 2005 var han visepresident i Nordiska Centerungdommens Förbund, som representant for Senterungdommen.

Høsten 2003 stilte Senterungdommen til valg gjennom «Grønn liste» i studentdemokratiet ved Universitetet i Bergen. Geir Pollestad ledet Grønn liste til et godt valgresultat og ble valgt til leder av Norsk Studentunion Bergen for 2004. I samme periode satt han også i landsstyret til Norsk Studentunion.

Ved stortingsvalget i 2005 var Pollestad tredjekandidat for Hordaland Senterparti og lovet blant annet mer til studentkultur i valgkampen. I Jens Stoltenbergs andre regjering var han politisk rådgiver for Åslaug Haga i Olje- og energidepartementet og i Kommunal- og regionaldepartementet, og han var statssekretær i Olje- og energidepartementet og i Samferdselsdepartementet.

Ved stortingsvalget 2009 var Pollestad andrekandidat i Rogaland, men fikk ikke fast stortingsplass. Fra 2009 til 2012 da Magnhild Meltveit Kleppa var statsråd, møtte Pollestad på Stortinget som fast møtende vararepresentant. 28. september 2012 ble han igjen utnevnt til statsekretær i Samferdselsdepartementet.[1]

Ved valget i 2013 ble han valgt inn på fast plass som stortingsrepresentant.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Endringar blant statssekretærane». Statsministerens kontor. 28. september 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Geir Pollestad – bilder, video eller lyd