Janne Sjelmo Nordås

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Janne Sjelmo Nordås
Janne Sjelmo Nordås
Født 11. mai 1964 (51 år)
Parti Senterpartiet
Stortingsrepresentant
2009–
Valgkrets Nordland

Janne Sjelmo Nordås (født 11. mai 1964) er en norsk politiker (SP) fra Varntresk i Hattfjelldal i Nordland. Hun ble i 2009 innvalgt på Stortinget og er der medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Nordås har yrkesbakgrunn som servitør, gårdbruker, butikkavdelingsleder før hun ble heltidspolitiker. Hun har studert informasjonsledelse og kommunal økonomi og ledelse.

Hun har vært medlem av fylkestinget i Nordland siden 1999, og er leder i Nordland Senterparti. Hun var vararepresentant til Stortinget i perioden 2005–2009. Hun er medlem av Landsdelsutvalget for Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Hun var medlem i Hattfjelldal kommunestyre i perioden 19952003.

Nordås ble i oktober 2007 medlem av fylkesrådet i Nordland, med ansvar for næringssaker, men ble etter kun tre uker i vervet utnevnt som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet noe hun var til 1. oktober 2009[1] etter at hun 14. september 2009 ble valgt inn på Stortinget på 7. mandat fra Nordland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Commons-logo.svg Commons: Kategori:Janne Sjelmo Nordås – bilder, video eller lyd
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)