Lene Westgaard-Halle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Lene Westgaard-Halle (H)

Lene Camilla Westgaard-Halle (født 4. juli 1979 i Oslo) er en norsk statsviter og politiker (H).

Hun kommer fra Drammen og bor på Brunlanes i Larvik. Westgaard-Halle var leder i Larvik Høyre og medlem av Vestfold Høyres fylkesstyre fra 2010 til 2012.[1] Hun satt 10 år som representant i Drammen bystyre som formannskapsrepresentant og medlem av skolekomiteen, og i Buskerud fylkesting hvor hun var medlem av hovedutvalget for utdanning og fylkesutvalget. Hun har sittet i flere styrer, blant annet styret ved Sykehuset Buskerud HF og universitetsstyret ved Universitetet i Oslo.

Westgaard-Halle ble aktiv i politikken på ungdomsskolen, og var bystyrekandidat første gang i 1999. Hun har tidligere ledet Drammen Europeisk Ungdom fra 2001 til 2003, Buskerud Unge Høyre fra 2002 til 2004 og Moderat Gruppe i Oslo fra 2005 til 2007. Westgaard-Halle satt også i ledelsen i Studentparlamentet i studietiden på Universitet i Oslo. Hun var i flere år medlem av Drammen Høyres hovedstyre, styret i Buskerud Høyre, så vel som styret i Vestfold Høyre, hvor hun også var kvinnepolitisk leder. Hun var vararepresentant til Stortinget i perioden 20052009. Hun er i dag fylkestingsrepresentant i Vestfold fylkesting og nestleder i hovedutvalg for helse og kultur, og kommunestyrerepresentant i Larvik hvor hun sitter i oppvekstkomiteen og formannskapet.

Westgaard-Halle jobbet i flere år som kommunikasjonsrådgiver i Kommunalbanken, og jobber i dag som politisk rådgiver på Stortinget.

Hun var aktiv alpinist i Drammen Slalåmklubb i mange år og er datter av landslagsalpinist Dag Lars Westgaard.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]