Hopp til innhold

Wikipedia:Dugnadskontor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Wikipedia:Dugnad»)


Dugnadskontoret er et sted der man kan legge inn forslag til mindre prosjekter det er sannsynlig at flere vil ha interesse av å delta på. Dette kan dreie seg om alt fra å utvide norsk Wikipadias dekning av et neglisjert felt, eller vedlikeholdsoppgaver (slik som kategorirydding, malutforming, infoboksstandardisering også videre).
For en oversikt over alle nåværende dugnadsforslag, se Kategori:Dugnadsforslag og for tidligere (arkiverte) , se Kategori:Tidligere dugnader.

Innholdsfortegnelse


Brukerjobber (nyeste øverst)[rediger kilde]

 

Innledning for år, tiår, århundrer og årtusen

Lagt inn av: EdoAug (diskusjon) 19. mai 2024 kl. 18:31 (CEST)[svar]
Mange av våre artikler rundt år, tiår, århundrer og årtusen mangler en ordentlig introduksjon, som ender opp med at forhåndsvisningene av artiklene går skeis, ser stygge ut eller er intetsigende. La oss fikse dem! Her gir jeg mine forventninger til grunnleggende introduksjonstekster og bilder, basert på eksisterende artikler. Vær obs på hvilke maler som er anvendt på sidene.

0% fullført (0 av 3150)

 

Datoartikler

Lagt inn av: Mewasul (diskusjon) 1. sep. 2023 kl. 17:22 (CEST)[svar]

Den 14. juni:

For å ta i bruk malen {{Hendelser2}}, som dynamisk henter ut «runde tall» med tanke på en gang å få disse på forsiden, så er det nødvendig med et løft av innholdet i datoartiklene for å faktisk ha noe å vise frem. Datoartikler er artikler slik som 1. januar, 13. mars, 24. september (tilfeldige eksempler) og malen henter tekst fra punktene listet under «hendelser» samt under helligdager/merkedager/høytidsdager. Samtidig som dette kan brukes på forsiden, så er det uansett også et løft på dato-artiklene våre, som ofte er svært korte med få hendelser listet (særlig i forhold til antall fødsler og dødsfall!).

Som hovedprinsipp bør vi nevne hendelser som er omtalt i artiklene vi har, så f.eks. ikke jordskjelv i Afghanistan, dersom hverken artikkelen «jordskjelv» eller «Afghanistan» omtaler den aktuelle hendelsen. En lenke til Jordskjelvet i Laghman 2013 er derimot kjempefin å ha på siden 24. april. Det er ikke nødvendig at den konkrete hendelsen har en konkret artikkel, f.eks. er kan vi omtale at noen ble utnevnt til statsminister uten å ha en artikkel om selve utnevnelsen; men det må i det minste være nevnt i en av lenkene.

Referanser kan gjerne inkluderes! Disse filtreres ut i malen, men bidrar til å gjøre opplysningene i dato-artiklene verifiserbare. I mange tilfeller kan man bruke samme referanse både i artikkelen som omtaler hendelsen og i datoartikkelen; så de kan ha dobbel nytte.

 

Wiki Loves Living Heritage

Lagt inn av: Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 26. mai 2023 kl. 13:23 (CEST)[svar]

Bli med på dugnad og konkurranse om levende kulturarv! Wiki Loves Living Heritage er en internasjonal kampanje.

Oppgaver:

Hva annet bør gjøres for å bedre totalen av kunnskap om levende kulturarv?

Du kan bidra på den Wikipedia-versjonen du foretrekker: bokmål, nynorsk, nordsamisk eller enaresamisk.

 

Oppdatere og supplere innholdet i artikkelen Balansesykkel

Oppdatere og supplere innholdet i artikkelen Balansesykkel[rediger kilde]


 • Oppdatere og forbedre siden Balansesykkel
 • Artikkelen er tynn og trenger mer innhold
 • Gjerne flere bilder
 • flere norske kilder

 

Rydde i lokale data for fødsler og dødsfall

Lagt inn av: Kjetil_r 3. jun. 2017 kl. 12:17 (CEST)[svar]
{{Infoboks biografi}} har nylig fått utvidet Wikidata-støtte. Infoboksen (og infobokser som baserer seg på denne) vil nå:

Utregning av alder var tidligere gjort av malene {{fødselsdato og alder}}, {{fødselsdato}} og {{dødsdato og alder}}. Disse kan nå fjernes, siden opplysningene heller bør komme fra Wikidata.

Tidligere ble også kategorier som Kategori:Fødsler i 1888 og Kategori:Dødsfall i 1953 lagt inn manuelt. Av hensyn til nybegynnere bør disse fjernes fra alle artikler som har {{Infoboks biografi}} og infobokser som baserer seg på denne. Merk at de automatiske kategoriene for fødsels- og dødsdatoer bare legges inn dersom ingen lokale data for fødsels- og dødsdatoer er oppgitt, slik at brukere kan overstyre i tilfelle noe går galt med den automatiske beregningen. Det vil si at vi må vente med å ta ut disse kategoriene til etter vi har fjernet {{fødselsdato og alder}}, {{fødselsdato}} og {{dødsdato og alder}}.

 

Fjerne komma mellom dato og årstall

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 29. apr 2012 kl. 12:59 (CEST)

Mange artikler som er kopiert fra engelsk wikipedia og sikkert andre har datoer med formen 1. januar, 1975. På norsk skal det ikke være komma, riktig form er altså 1. januar 1975. Er dette noe en bot kan ordne? Det er kanskje mulig at det er noen tilfeller hvor komma faktisk skal være der, men jeg tror de vil være ytterst få. --Wikijens (diskusjon) 29. apr 2012 kl. 12:59 (CEST)

 

Rydding av lenker til enwiki

Lagt inn av: — Jeblad 19. mar. 2016 kl. 09:09 (CET)[svar]
En del artikler har lenke til enwiki og andre wikier istedenfor lokal lenke. Noen ganger finnes det lokal artikkel, men veldig ofte mangler vi artikkel. Det er mulig å søke opp lenkene med insource:/\[\[\ *[wW]\ *:/(søk) og insource:/\[\[\ *:\ *[a-z][a-z]\ *:/(søk). Lenker til andre språk enn enwiki har en språkkode som følger umiddelbart etter [[w: eller [[:.

Merk at lenker av typen [[:Kategori: er en lenke til en kategori, mens [[Kategori: er en kategorisering.

 

Rydding av artikler med kildeløs-mal og litteratur-seksjon

Lagt inn av: — Jeblad 28. feb. 2016 kl. 18:39 (CET)[svar]

Det er en del artikler som både har kildeløs-mal og litteraturliste. Dette er en selvmotsigelse, men disse har antakelig overlevd tidligere ryddejobber fordi noe er feil ved dem. Det er mulig å søke dem opp med insource:/\{\{\ *[kK]ildeløs.*=+\ *[lL]itteratur\ /(søk) — Jeblad 28. feb. 2016 kl. 18:39 (CET)[svar]

 

Rydding av artikler med kildeløs-mal og «eksterne lenker»-seksjon

Lagt inn av: — Jeblad 28. feb. 2016 kl. 18:52 (CET)[svar]

Det er en del artikler som både har kildeløs-mal og «eksterne lenker»-seksjon. Dette er en selvmotsigelse, men disse har antakelig overlevd tidligere ryddejobber fordi noe er feil ved dem. Det er mulig å søke dem opp med insource:/\{\{\ *[kK]ildeløs.*=+\ *[eE]ksterne?\ /(søk)

 

Fotballspillere med mange IW-lenker

Lagt inn av: Løken (diskusjon) 5. aug. 2020 kl. 22:39 (CEST)[svar]

Liste over fotballspillere som har flest IW-lenker

 

VM i friidrett 2017

 

Vintersport-VM 2017

 

X Games

 

Ungdoms-OL

Lagt inn av: Migrant 14. februar 2016 kl. 19:18 (CET)

Denne dugnaden er en overordnet dugnad for Ungdoms-OL. Den inneholder lenker til underdugnader for de enkelte lekene.

 

VM i friidrett 2015

 

Seiling

Lagt inn av: Løken (diskusjon) 24. mar. 2015 kl. 11:48 (CET) [svar]

Opprette og utvikle artikler seiling.

 

Håndballmesterskap

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 11:22 (CEST)

Denne dugnaden er en overordnet dugnad for internasjonale håndballmesterskap. Den inneholder lenker til underdugnader for de enkelte mesterskapene.

 

Olympiske leker

Lagt inn av: Wikijens 28. mai 2011 kl. 08:20 (CET)[svar]

Denne dugnaden er en overordnet dugnad for de olympiske leker. Den inneholder lenker til underdugnader for de enkelte lekene.

 

Verdensmesterskap

Lagt inn av: Løken 22. mai 2011 kl. 18:50 (CEST) [svar]

Opprette og utvikle artikler om all verdens verdensmesterskap.

 

Fotballmesterskap

Lagt inn av: Wikijens 28. des 2010 kl. 20:44 (CET)

Denne dugnaden er en overordnet dugnad for internasjonale fotballmesterskap. Den inneholder lenker til underdugnader for de enkelte mesterskapene.

 

Landslag i fotball

Lagt inn av: Løken 25. okt 2010 kl. 20:54 (CEST)

Lage artikler om all verdens fotballandslag.

 

Premier League

Lagt inn av: Løken 7. jun 2010 kl. 00:07 (CET)
Etter VM-dugnaden slo det meg at vi er dårlig oppdaterte på fotballspillere. Her er det litt å ta tak i, spessielt i de «mindre» klubbene. Dugnaden går ut på å lage artikler om nye spillere, trenere og dommere, samt å oppdatere informasjon gjennom overgansmarkedet/sesongen.

 

Norske idrettsutøvere

Lagt inn av: -- cavernia -- 5. jan 2010 kl. 13:40 (CET)

Ved inngangen til 2010 er det 579 norske idrettsutøvere med artikkel på engelsk wikipedia (se også en:Category:Norwegian sportspeople), men som mangler artikkel på norsk. Dugnadsforslaget går ut på å opprette norske artikler om disse personene.

 

UFC Utøvere

Lagt inn av: Frictional (diskusjon) 6. nov. 2017 kl. 02:17 (CET)[svar]

Skrive om utøvere som er i UFC

 

Alpinanlegg

Lagt inn av: Mysteriumen•♪Ⓜ 25. nov 2009 kl. 06:41 (CET)
Oppgaven går ut på å opprette artikler som beskriver norske alpinanlegg. Det er ikke mange slike artikler i norsk wikipedia nå, det kan bli annerledes.

32.42% fullført (59 av 182)

 

Rydding i artikler om fotballag og andre idrettslag

Lagt inn av: Blue Elf 3. mai 2008 kl. 18:17 (CEST)[svar]

Mange artikler om fotballag og andre idrettslag kan bli bedre. Ikke bare bør en god del av dem utvides, men det trengs også språkvask og rydding, og det bør flikkes på kategorier. Jeg tror det er enighet om at det er greit å kategorisere fleridrettslag under både Idrettslag i XX fylke og under de enkelte idrettene som er nevt i artiklene, for å lette oversikten. Men det er nokså tilfeldig hvordan det er gjort så langt, og det gjør det tungvindt å finne fort fram.

 

Forbedring av artiklene om Ishockey-VM

Lagt inn av: Blue Elf 31. mar 2008 kl. 11:27 (CEST)

Artiklene om Ishockey-VM mangler informasjon om B-VM, C-VM osv. En trenger kanskje ikke å ha med fullstendige resultater for disse, men de bør nevnes, både i hovedartikkelen og artiklene om de enkelte års VM, både for menn og kvinner. Informasjon iallfall om de senere års VM finnes på det internasjonale ishockeyforbundets nettsider.

Geografi[rediger kilde]

 

Kommunesammenslåinger i Norge

Lagt inn av: PeterFisk (diskusjon) 17. feb. 2016 kl. 09:08 (CET)[svar]
Dugnad i forbindelse med norske kommunesammenslåinger. Den første sammenslåingen i kommunereformen kom allerede 1. januar 2017, og deretter kommer det fire sammenslåinger året etter. En hel del artikler og kategorier må endres pga. dette. (Se Kommunereformen i Norge og Kommunestruktur i Norge.)

Ikke fjern innbyggertall i utgåtte kommuner, dette er verdifull og interessant informasjon for ettertiden.

 

Amerikanske fylker

Lagt inn av: Profoss (diskusjon) 29. nov. 2015 kl. 20:46 (CET)[svar]

Denne dugnaden er for å oppdatere og legge inn kilder på amerikanske fylker.

 

Byer

Lagt inn av: Løken (diskusjon) 15. jul. 2015 kl. 01:03 (CEST)[svar]

Vi har ganske mange artikler om byer, men det er plass til mer. Under følger lister over byer etter forskjellige kriterier. Fra før har vi dugnad for alle indiske byer og byer i USA, men her følger en mer generell en.

 

Fylker i Afrika

Lagt inn av: Profoss (diskusjon) 30. okt 2011 kl. 21:37 (CET)

Denne dugnaden går ut på å forbedre dekningen av undernasjonale enheter (delstater, distrikter, departementer, etc) i Afrika.

 

Samveldet

Lagt inn av: Profoss (diskusjon - bidrag) 7. aug 2010 kl. 13:44 (CEST)

Denne dugnaden tar sikte på å forbedre dekkningen av samvelderiker på norsk wikipedia.

 

Afrika sør for Sahara

 

Portugal

Lagt inn av: Harald Haugland 29. mar 2010 kl. 11:06 (CEST)

I oktober er det 100 år siden Portugal ble republikk. En dugnad angående Portugal kan være med på å gi Wikipedia på norsk flere artikler og utdype vår dekning av landet. Dugnaden blir ukens konkurranse for uke 13 i 2010.

 

Kongoene

Lagt inn av: Profoss 13. des 2009 kl. 13:21 (CET)

Denne dugnaden er ukens konkurranse for uke 51 2009, målet for konkurransen er å forbedre dekningen på norsk wikipedia om Kongoene (Den demokratiske republikken Kongo og Republikken Kongo).

48.89% fullført (66 av 135)

 

Danmark

Lagt inn av: Profoss 20. nov 2009 kl. 11:32 (CET)

Norge deler en lang historie med Danmark, denne dugnaden tar sikte på å utbedre og skape nye artikler om Danmark.

Denne dugnaden er ukens konkurranse for uke 48. N.B. Alle artikler relatert til Danmark er med i konkurransen, denne siden er ment som inspirasjonskilde og samarbeidsområde.

Rødlenkeliste:

97.97% fullført (193 av 197)

 

Opprydning i norske fjorder

Lagt inn av: Profoss 18. nov 2009 kl. 11:51 (CET)

Liste over norske fjorder (geografisk plassering) og Liste over norske fjorder trenger opprydning og fletting. Og artikkelene i listen trenger opprydning og utvidelse. Med infobokser og kart og likende.

 

Liste over byer i India

Lagt inn av: Harald Haugland 13. nov 2009 kl. 22:38 (CET)
Liste over byer i India har ganske mange røde lenker. Etter å ha hatt en konkurranse med biografier, kunne vi jo ha en med byer, og jeg tror byer i India vil være mer enn nok for en ukes konkurranse, så derfor foreslår jeg ikke byer i andre land.

Denne dugnaden var ukens konkurranse i uke 47 (se konkurransesiden).

23.85% fullført (130 av 545)

 

Standardisering av artikler om land

Lagt inn av: Profoss 25. sep 2009 kl. 04:19 (CEST) (foreslått av Kjetil_r)
Landsartikkelene bør følge Wikipedia:Stilmanual/Land, denne dugnaden tar sikte på nettopp det.

 • Fremdrift:
  • Kommenterte land (84)
  • Standardiserte land (18)

 

Standardisering av infobokser for regionale enheter

Lagt inn av: Wikijens 11. jul 2009 kl. 19:19 (CEST)

Det er veldig stor forskjell på hvordan infoboksmalene for undernasjonale geografiske enheter er oppbygd og også hvordan de er navngitt. En opprydning av disse er nok et stort arbeid, men tror på lang sikt at det vil gjøre ting lettere å håndtere hvis disse får en standard form. Det bør avklares hvilke punkter slike infobokser bør inneholde, mest mulig likt for alle, men selvfølgelig med mulighet for noe variasjon, der hvor det er nødvendig. Det ville også være en fordel hvis alle slike hadde et standard navn, og at de også kategoriseres likt. Neste skritt blir da å sørge for at alle relevante artikler (kommuner, fylker, regioner osv.) har riktig infoboks, med alle tilgjengelige punkter utfylt. Jeg ser for meg at dette vil fungere best hvis de spesifikke malene bygger på standard grunnmaler, det er vel allerede til en viss grad slik det fungerer nå. Jeg foreslår at vi først kommer frem til hva disse infoboksene som standard skal inneholde, deretter oppretter/pusser på grunnmalene, og til sist går gjennom land for land. Håper på innspill fra noen som har mere erfaring med denne type maler.

Mange av disse malene ligger i Kategori:Infobokser geografi
 • Infobokser som ikke er basert på grunnmalen (40 av 52):
 • Gå igjenom eksisterene geografiinfobokser som allerede er basert på grunnmalen og rydd opp
 • Gå igjenom artikler som viser direkte til grunnmalen og lag separat landsbasert infoboks for disse
 • Gå over og oppdater dokumentasjonen for hver mal
 • Legge til infobokser på land som ikke har

 

Oversettelse Amanda-artikler

Lagt inn av: Gaz (diskusjon) 23. jul. 2020 kl. 22:50 (CEST)[svar]

Jeg jobber med artikler relatert til Amandaprisen og håper på sikt å få løftet den til en god liste. Det mangler imidlertid en god del artikler for filmer, regissører, skuespillere osv., både vinnere og nominerte, men jeg vet at mange av dem allerede eksisterer på andre wikier, spesielt innen de utenlandske kategoriene. Hvis noen har lyst å bidra med å oversette en eller flere av dem, hadde det vært alle tiders.

 

Verdensutstillinger

Lagt inn av: Anne-Sophie Ofrim 25. nov 2010 kl. 20:57 (CET)
Vi har en del rødlenker når det gjelder Verdensutstillinger, både de offisielle og de ikke-offisielle.

33.33% fullført (34 av 102)

 

De fire store i norsk rock

Lagt inn av: Tonyab 8. nov 2010 kl. 18:42 (CET)
Vi bør utbedre artiklene om De fire store i norsk rock, og gjøre minst en artikkel relatert til emnet til en anbefalt artikkel. Lage skikkelige diskografier, ordentlige artikler om hvert album, lage maler, kategorier og skrive artikler om låtene deres.

Det vil si artikler relatert deLillos, DumDum Boys, Jokke og Valentinerne og Raga Rockers.

 

Kjell Aukrusts bøker

Lagt inn av: Ojboy96 27. mai 2010 kl. 13:48 (CEST)[svar]

Vi burde ha informasjon om alle Kjell Aukrusts bøker, og det burde vi gjøre noe med.

21.21% fullført (7 av 33)

 

Verdensarven

Lagt inn av: Wikijens 22. jan 2010 kl. 19:59 (CET)
Dugnaden går ut på å opprette og utvide/forbedre artikler om steder som står på UNESCOs liste over verdensarven. Denne listen inneholder 890 steder pr. 2009. Nedenfor følger en tabell med disse stedene. Tabellen er i utgangspunktet sortert etter året stedene kom på listen. Den kan også sorteres etter navn, etter land, etter kontinent eller etter størrelse på norsk wikipediaartikkel. Hvis man sorterer etter sistnevnte, fungerer listen også som rødliste, da ikkeeksisterende artikler kommer øverst. Man kan også slik få et overblikk over hvilke av artiklene som er korte og trenger utvidelse. Tabellen er ikke komplett, men legges ut ettersom denne dugnaden danner grunnlaget for Ukens konkurranse, uke 4. Tabellen vil bli gradvis utvidet. Det er forsøkt å gjøre lenkene i tabellen så overensstemmende som mulig med stedene på UNESCOs liste. Dvs. at det f. eks. er lenker til en bys gamleby, og ikke til byen, hvis det er nettopp gamlebyen som står på listen. I de fleste tilfeller, vil disse vel være inklusjonsverdige på wikipedia gjennom at de står på listen. I noen tilfeller har det vært vanskelig å få dette til å gå opp, og det må overlates til noen med spesialkunnskap å vurdere hvordan artiklene bør avgrenses. Tabellen skulle helst oppdatere seg selv, så det ikke er nødvendig å oppdatere hver gang man oppretter en artikkel.

62.44% fullført (251 av 402)

 

Oscar

Lagt inn av: -- cavernia -- 6. jan 2010 kl. 17:47 (CET)

Fra artikkelen Oscar utgår en rekke årlige og kronologiske oversikter, med tilsammen rundt 1750 røde lenker (unike). Her er altså potensiale for mange nye artikler.

1.49% fullført (26 av 1750)

 

Rock and Roll Hall of Fame

Lagt inn av: GAD 3. jan 2010 kl. 11:54 (CET)

Ukas konkurranse i uke 1, 2010 går ut på å utvide og skrive nye artikler omkring artister og andre som er innvalgt i Rock and Roll Hall of Fame. Det gis også poeng for nye artikler om assosierte emner, for eksempel personer som har vært med i innvalgte grupper, men som ikke er nevnt i æresgalleriets begrunnelse, låtskrivere, managere, plateselskaper, plater og sanger - alt forutsatt at disse har lenke i en hovedartikkel.

Politikk[rediger kilde]

 

Parlamentsvalg i Storbritannia

Lagt inn av:Gilli 8. jun 2010 kl. 22:37 (CEST) (CET)
Nå som Storbritannia har hatt parlamentsvalg har jeg oppdaget at det står lite eller ingenting om hvordan et av verdens eldste demokratier fungerer. Derfor tror jeg det er smart å oppdatere hvordan tidligere britiske parlamentsvalg har foregått.

Til det trengs det å kunne skrive litt om parlamentsvalget generelt og litt om hvert eneste valg. I tillegg kunne noen av partiartikkelene trengt en språkvask.

 

Franske presidenter/Liste over Frankrikes presidenter

Lagt inn av: Daria 24. jan 2010 kl. 23:08 (CET)

listen over Frankrikes presidenter er det mange røde lenker som kan gjøres blå.

9.33% fullført (14 av 150)

 

Norske valg

Lagt inn av: Ooo86 22. aug 2009 kl. 21:53 (CEST)
1) Mal:Norske valg er litt for rød til å være no:wp. I alle fall Stortingsvalg i Norge burde vært fult ut dekket med ett minimum av ord og tall. Jeg fører opp denne oppgaven her i anledning det nært forestående valget, dersom noen kan la seg inspirere til å ta ett valg eller to..

0.5% fullført
(For Stortingsvalg - kun fra 1909 og fremover)
0% fullført
(For Kommune- og fylkestingsvalg - kun ett valg dekket)

2) Forbedring av eksisterende valgartikler og forbedring av artikkelen om Stortinget bør også være høyt på ønskelisten for no:wp, hvis noen trenger arbeidsoppgaver i disse valgtider.

 • Opprette nye sider (4 av 32) *Lenker til rep.lister på eksistrende sider *Opprette kobling mellom valget og regjeringskonsekvenser, jfr Liste over Norges regjeringer (30 av 34)

 

Liste over nåværende statsledere

Lagt inn av: Profoss 13. nov 2009 kl. 07:04 (CET)
Liste over nåværende statsledere ligger det statsledere verden rundt som ikke har artikkel på norsk wikipedia. Denne listen bør oppdateres med utskiftede statsledere fra en:List of current heads of state and government.

 • Selve listen oppdateres med statsledere og oversettes helt til norsk. √ Gjort Jon Salte (d)
83.93% fullført (47 av 56)

Religion[rediger kilde]

 

Infoboks gud

Jeg foreslår en dugnad for å legge inn den nye malen {{Infoboks gud}} i artikler om guder. Jeg har begynt med norrøn mytologi, men dette er en stor jobb hvis vi skal igjennom alle religionene. Hvis jeg kan få lurt med meg litt hjelp, er det flott! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kenneaal (diskusjon · bidrag) 19. apr. 2012 kl. 00:29 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]


6.99% fullført (13 av 186)

 

Kjappdugnad med kardinaler

Lagt inn av: Profoss 10. apr 2010 kl. 15:17 (CEST)

Denne dugnaden dreier seg om å lage undersider på Liste over kardinalutnevnelser og korrigere eventuelle feillenker.

Infrastruktur[rediger kilde]

 

Stasjonene til Mexico bys undergrunnsbane

Lagt inn av: Eisfbnore (d) (b) (@) 24. jun 2010 kl. 03:59 (CEST)

Denne dugnaden er del av
Underprosjekt Undergrunnsbane.

Som forsinket ukenlig oppfølger til dugnaden om Mexico bys metroPortal:Undergrunnsbane tar vi i denne omgang for oss stasjonene. Det er et omfattende arbeid, så det er bare å stikke spadene i jorden! Eisfbnore (d) (b) (@) 24. jun 2010 kl. 04:01 (CEST)

Etter Enighet på Torget skal stasjonene nå hete ...metrostasjon. Eisfbnore (d) (b) (@) 27. jun 2010 kl. 06:10 (CEST)
Wikipedia:Ukens konkurranse/Stasjonene til Mexico bys undergrunnsbane er ukens konkurranse i uke 27.
37.42% fullført (61 av 163)

 

Jernbane

Lagt inn av: -- cavernia -- 15. feb 2010 kl. 00:02 (CET)

Denne dugnaden er ukens konkurranse for uke 7, 2010. Målet for konkurransen er å få opprettet artikler som samlet beskriver jernbanenettet i hver nasjon.

41.8% fullført (79 av 189)

 

Ny undergrunnsbaneinfoboks

Lagt inn av: Profoss (diskusjon - bidrag) 29. jul 2010 kl. 15:33 (CEST)

Denne dugnaden er del av
Underprosjekt Undergrunnsbane.

Denne dugnaden går ut på å ferdigstille ny infoboks til bruk på jernbanestasjoner, undergrunnsstasjoner, pendlertogstasjoner, metrostasjoner etc.

Planen er å komme frem til en grunnmal med felles parametere og begrepsapparat og rulle ut den infoboksen på de berørte artikelene.


 

Forvaltningsreformen av veinettet i Norge

Lagt inn av: ZorroIII 20. jul 2009 kl. 08:30 (CEST)

0.75% fullført
1. januar 2010 iverksettes forvaltningsreformen (regionreformen) av veinettet i Norge. Dagens øvrige riksveier (veier med hvite riksveiskilt) blir fylkesveier, dagens stamveier blir riksveier.

Vedlikehold[rediger kilde]

 

Fikse doble malparametre

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 17. feb. 2016 kl. 01:40 (CET)[svar]
Kategori:Sider_med_duplikate_argumenter_i_malkall har en lang rekke sider hvor maler blir kalt opp med doble (eller flere) argumenter. Det er kun siste argument som blir brukt. Dette må ryddes opp i.

93.62% fullført (704 av 752)

 

Opprydding interwiki

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 26. jan. 2016 kl. 21:31 (CET)[svar]
I forbindelse med flytting av interwikilenker til wikidata så har det blitt liggende igjen en god del interwikilenker som må sjekkes manuelt.

 

Wikidatareferanser

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 5. apr. 2015 kl. 18:56 (CEST)[svar]

Denne dugnaden er en overordnet dugnad for wikidatareferanser. Den inneholder lenker til underdugnader for de enkelte referanseverkene. Dugnaden går ut på å systematisk legge inn referanser i wikidata på enkle faktaopplysninger (f.eks. fødselsdatoer). Elektronisk tilgjengelige verker eller lister fra troverdige kilder legges til, og så går man systematisk gjennom og "henter ut" referanser til wikidata. Eksempel: På Bokken Lassons wikidataside (d:Q4938790) er under fødselsdato lagt til referanse til Biblioteksentralen:Merkedager.

 

Rydde i datoartiklene

Lagt inn av: 3s 21. apr 2011 kl. 23:15 (CEST)
Jeg vil sette igang med å rydde i artiklene for de ulike datoene. Først og fremst mener jeg vi trenger å rydde vekk en del folk som ikke er viktige nok til å stå oppført på de ulike dagene. det er en tendens til at folk fører inn fotballspillere, musikere, skuespillere osv som ikke har stor nok betydning til at de bør stå på en slik liste; listen mister da sin verdi som en database for de viktigste hendelsene, fødslene og dødsfallene på den aktuelle dagen. Artiklene finner i Kategori:Dager i året

10.66% fullført (39 av 366)

 

Standardisering av navigasjonsbokser

Lagt inn av: Jon Harald Søby 5. des 2010 kl. 01:34 (CET)
Overføre diverse typer navigasjonsbokser over til bruk av {{navboks}}. Typer som skal byttes ut er blant annet {{NavStart}}/{{NavSlutt}} og {{Navigasjon}}, men også nonstandard-bokser som kun bruker wikikode uten noen maler. {{navbox}} skal også etterhvert byttes til {{navboks}} (norsk syntaks i stedet for engelsk), men dette har lav prioritet.


99.97% fullført (7741 av 7743)

 

Oversette tekst på illustrasjoner

Lagt inn av: Wikijens 2. mai 2010 kl. 13:27 (CEST)[svar]
Denne dugnaden går ut på å oversette tekst på illustrasjoner, plansjer, kart o.l., som ligger på Commons, og som er i bruk på norsk wikipedia med fremmedspråklig tekst. Jeg foreslår i første omgang å dele dugnaden i tre deler:

 1. Finne illustrasjoner som er brukt på norsk wikipedia, hvor man ønsker tekst oversatt.
 2. Komme med forslag til oversettelse av teksten.
 3. Utføre endringene i filene og laste opp norsk versjon på Commons.

Siste punkt krever noe kunnskap om billedredigering. Det ville derfor være fint om noen med kunnskap om dette kunne bidra på denne dugnaden med en beskrivelse av hvordan dette gjøres (hvilke programmer kan brukes osv.) slik at flere får anledning til å hjelpe til. Jeg foreslår at de norske versjonene av illustrasjonene får en standard navneform (f. eks <filnavn>-no.xxx) og at de også samles i en felles kategori på commons.

55.56% fullført (5 av 9)

 

Vedlikeholdskategoriene

Lagt inn av: Wikijens 27. jul 2009 kl. 11:38 (CEST)
Mange av kategoriene som ligger i Kategori:Wikipedia-vedlikehold og står på listen under Vedlikehold på Wikipedia:Portal har vokst seg veldig store, og jeg har inntrykk av at det blir gjort lite for å utbedre artiklene i disse kategoriene. Det er dermed blitt slik at vedlikeholdsmalene blir stående mere som en advarsel øverst i artiklene enn som et verktøy for utbedring av artiklene. Jeg foreslår derfor at vi prøver en dugnad for å få tømt (eller i det minste redusert kraftig) noen av disse vedlikeholdskategoriene. Jeg ser i utgangspunktet for meg følgende kategorier som viktige:

 1. Kategori:Artikler som bør flettes. Her kreves det at noen med administratorrettigheter kan ta seg av det formelle mtp historikk osv. For veldig små artikler mener jeg vi kan se litt mellom fingrene og rett og slett omgjøre en av artiklene til omdirigering. For artikler hvor det ikke er opplagt om fletting er fornuftig eller ikke, foreslår jeg at vi tar en diskusjon på denne undersiden, og deretter enten fletter eller fjerner flettemal. (0/555 artikler flettet)
 2. Kategori:Språkvask. Her trenger vi noen som skriver godt og riktig norsk. Hvis det er for uklart hva som i det hele tatt menes i artikkelen er sletteforslag en mulighet. (57/601 artikler vasket)
 3. Kategori:Opprydning. Omtrent samme som med språkvask. Her kan kanskje noen som har erfaring med bestemte typer artikler få satt på riktige infobokser, lagt i riktige kategorier, ordnet rekkefølge på avsnitt osv. (0/ca. 2000 artikler ryddet) - (Kategori:Viktig opprydning? (0/61 artikler ryddet))

 

Forbedring av sorterbare tabeller

Lagt inn av: TorSch 11. jul 2009 kl. 19:14 (CEST)

a) Opprette en skjult kategori for {{Sorterbare tabeller som bør rettes|problemkolonne}} slik at tabeller som fungerer dårlig kan settes på arbeidsliste.
b) Sjekke og utbedre sorterbare tabeller som sorteres feil. Spesielt her må nevnes behovet å fastsette et format for DATOER, slik at logisk format for sortering blir NS-ISO 8601, altså år - måned - dag (eks. 2009-07-14) uansett hvordan datoen skrives ut. Videre, å sette et standardformat for tall / numerisk sortering, slik at sorteringen ikke ender opp som alfanumerisk (1,10,100,11,110 etc.)
c) Fjerne sorteringsmulighet på kolonner som gir meningsløse eller utilsiktede sorteringer (eks. kommentar-kolonner, kolonner med billedfiler, andre uformatterte kolonner).
d) Se på tekniske muligheter for samsortering av TO kolonner under ett, som f.eks. Land + by, Etternavn + fornavn.
e) Finne usorterte tabeller som burde gjøres sorterbare.

Forslaget redigert av: TorSch 12. jul 2009 kl. 17:42 (CEST)

Forslaget redigert av: TorSch 18. jul 2009 kl. 17:14 (CEST)

 

Fjerning av døde maler

Lagt inn av: Kagee 11. mai 2008 kl. 01:12 (CEST)[svar]
Jeg vet ikke grunnene til at disse malene ikke finnes, men jeg regner med et stort antall typo's, og noen fra en.wikipedia og commons. Maler bør erstattes med norske versjoner, opprettes dersom de ikke finnes, eller fjernes.

Denne oppgaven baserer seg på rapporter generert av "Reports"-verktøyet på Tollserveren, men dette ser ut til å være offline for tiden. — Kagee 17. jul 2009 kl. 16:40 (CEST)

Rapporten kan finnes her -- Hans-Petter 8. nov 2009 kl. 11:38 (CET)
Nå finnes den her, og Reports er online igjen — Kagee 20. mar 2010 kl. 11:19 (CET)
52.65% fullført (318 av 604)

 

Sette inn IW-lenker i kategorier

Lagt inn av: Reinhard Heydt 2. apr 2008 kl. 16:06 (CEST)
Et stort antall kategorier er ikke lenket til andre språk. For generell informasjon om IW-lenker se her. For listen over kategorier som mangler IW-lenker se her.

Usortert[rediger kilde]

 

Manglende sluttår i infobokser

Svært mange infobokser for avdøde personer mangler sluttår. Et eksempel er Totti Bergh. Det står "Ektefelle Laila Dalseth 1963–", uten sluttår, selv om Bergh døde i 2012. Når det gjelder ekteskap, er det i dette tilfellet to biografier hvor ekteskapet er over. Og slike mangler er det mange av. Kronny (diskusjon) 1. feb. 2022 kl. 12:13 (CET)[svar]

 

Rydde temabestemte årsartikler

I artikler som litteraturår, musikkår og kunstår for mange år gjenstår mye arbeid. Bare noen få vil være aktuelle kandidater til utmerket artikkel eller lignende. Å få god oversikt over hendelser, fødsler og dødsfall innenfor disse er målsettingen her. Mange (i alle fall siste ca. 15 år) er påbegynt i det aktuelle året, men lite oppdatert utover i året, derfor halvferdig. Kan derfor være veldig deltarjert frem til et tidspunkt på året, men lite eller ingenting etter dette. Kronny (diskusjon) 26. nov. 2020 kl. 11:10 (CET)[svar]

 

Flyulykker

Lagt inn av: Løken (diskusjon) 26. mar. 2015 kl. 00:32 (CET)[svar]

Opprette og utvide artikler om flyulykker.

 

Innhold

Lagt inn av: Iceblock (diskusjon) 5. okt. 2014 kl. 06:41 (CEST)[svar]

Oversette eksisterende og opprette nye oversettelser på Bruker:Iceblock/Innhold og dens undersider og rødlenkede undersider. en:Portal:Contents og undersider er kilde for oversettelsene.

 

Knuter

I Wikipedia på Engelsk finnes det et utall av knuter, knopp, og stikk, beskrevet i detalj og med bilder [1]. I tillegg har disse sidene en listeboks nederst som fremstår som en linje, men kan åpnes til å vise en praktisk, kategorisert liste over knutesidelenker. Feltet "Languages" på venstre kolonne virker som en grei ordbok for navnene til disse knutene i flere språk. Norsk glimrer med sitt fravær der i forbindelse med knuter. Sjøfartskulturen i Norge er sikkert minst like rik, og fortjener noe bedre representasjon.

Dugnaden går ut på

 • lage nye knutesider, beskrive disse med varianter, brukseksempler, styrker, svakheter, historikk, slektskap til andre knuter, koble til samme knute i andre språk, referere til andre gode beskrivelser på nettet, Info om knuten som er spesifikk til Norge.
 • utvikle knutelister
 • utvikle navigasjonsmakro, infoboks, sett av kategorier for knuter.

 

Folketellinger

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 20. feb 2012 kl. 00:24 (CET)


Denne dugnaden går ut på:

 1. å spore opp nylig offentliggjort offisiell befolkningsstatistikk fra forskjellige land.
 2. å opprette/oppdatere lister over provinser/byer osv basert på offisiell statistikk, og samtidig forsøke å standardisere utseendet på disse listene.
 3. å opprette/oppdatere artikler om provinser/byer osv.

 

Introduksjon

Lagt inn av: Profoss (diskusjon) 27. nov 2011 kl. 20:03 (CET)

Dugnaden går ut på å lage nye introduksjonssider til wikipedia for at nye brukere skal ha en enkel sti å følge før første redigering.

 

Pasta

Lagt inn av: – Danmichaelo 27. jul 2011 kl. 20:53 (CEST)
Engelsk Wikipedia har artikler om 79 pastatyper, mens vi «bare» har artikler om 35. Dette må vi gjøre noe med, eller hva? Artiklene fra engelsk kan nok danne utgangspunkt for mange av artiklene som mangler. Det trengs også bilder til noen av artiklene.

44.3% fullført (35 av 79)

 

Opprydding/Utvidning/Forbedring av generelle artikler om programmering

Følgende er sider som er essensielle for Wikipedia i forhold til programmering. Det finnes flere artikler om språk, men få om elementer ved programmering, som datastrukturer, forskjellige paradigmer og konsepter. Enkelte er påbegynt, men mangelfulle, andre eksisterer ikke i det hele tatt. Jeg har spesifisert flere som jeg savner på Bruker:Bleakgadfly, men hvis det er flere sider andre Wikipedianere savner så list dem opp her så skal jeg begynne på dem etterhvert.

0% fullført (0 av 13)

 

Stedsinfoboks

Lagt inn av: Profoss (diskusjon - bidrag) 9. feb 2011 kl. 08:51 (CET)

Lage ny og strømlinjeformet infoboks til steder som kan brukes på alle steder og erstatte nåværene by og sted infobokser.


 

Wikipedia:Årets hvem 1939–1966

Lagt inn av: lil2mas 29. des 2010 kl. 21:39 (CET)
Dugnaden er en del av ukens konkurranse i uke 52/2010. Dugnaden består i å jobbe med artikler i Wikipedia:Årets hvem 1939–1966, både blålenker og å skrive nye artikler ut fra røde lenker på siden.

77.35% fullført (181 av 234)

 

Wikipedia:Årets hvem 1967–1986

Lagt inn av: Harald Haugland 12. apr 2010 kl. 11:27 (CEST)
Dugnaden består i å jobbe med artikler i Wikipedia:Årets hvem 1967–1986, både blålenker og å skrive nye artikler ut fra røde lenker på siden.

Dugnaden er ukens konkurranse uke 4/2015, og har tidligere vært ukens konkurranse i uke 15/2010 og uke 23/2010, samt en del av ukens konkurranse i uke 52/2010.

75% fullført (222 av 296)

 

Liste over norske kjøpesentre

Lagt inn av: Magnus Schaft 30. sep 2010 kl. 15:15 (CEST)
Det har manglet en god oversikt over norske kjøpesentre. Wikipedia-listen inneholdt bare rundt 80, men nå har jeg lagt inn så det er rundt 210 der og da er vi plutselig meget nær en komplett liste. For å avgrense har det vært nødvendig å definere kjøpesenter strengt til å være sammenhengende bygg med minimum 10 butikker.

Dugnaden som ønskes er at alle går inn og sjekker basert på sin lokalkunnskap om sentre mangler, eventuelt supplerer med flere opplysninger om "sine sentre".

Jeg vil karakterisere dette som en viktig dugnad da siden har hatt rundt 4000 treff det siste året og det ikke finnes noen slik liste andre steder.

 

Norske forskere

Lagt inn av: H@r@ld 13. jun 2010 kl. 13:11 (CEST)

Gigantprosjekt: Sørge for at alle norske universitetsforskere har biografi på Wikipedia med lenker til forskningsresultater. Kravene som stilles til vitenskaplig publisering for å bli professor, førsteamanuensis eller en annen forskerstilling ved Universitet eller Høgskole gjør at de fleste som har forskerstilling er notable nok til å fortjene en Wikipediaartikkel. I dette prosjektet er det lagt inn wikitabeller med navn, tittel, institutt og lenkingsmal til artikler i forskningsdokumentasjonssystemet CRISTIN for 10500 forskere ved norske universitet. Data fra mai 2011, og vil oppdateres med ujevne mellomrom.

 

Boligtyper

Lagt inn av: Abroke 21. mai 2010 kl. 09:23 (CEST) Norske boligtyper mangler en rekke artikler, også artikkelen Bolig trenger en oppussing. Din hjelp trengs. Legg gjerne til flere om det er noen som ikke er nevnt.[svar]

92.59% fullført (25 av 27)

 

Finne og sjekke kuriosa

Lagt inn av: Stigmj 24. apr 2010 kl. 16:05 (CEST)

Denne dugnaden går ut på å finne «rare fakta» og kuriosa som kan legges inn i artikler om forskjellige emner. Dette kan deretter brukes på «visste du at»-boksen på forsiden.

 

Norske bedrifter

Lagt inn av: GAD 18. mar 2010 kl. 12:12 (CET)

Dette er en dugnad for ukas konkurranse i uke 12. Den går ut på å skrive nye og bedre artikler om norske bedrifter. Se konkurransesida for nærmere regler. Det er lagd ei ressursside med oversikt over aktuelle bedrifter.

 

Krimkrigen

Lagt inn av: Harald Haugland 18. jan 2010 kl. 00:45 (CET)
Å utvide Krimkrigen og skrive relaterte artikler eller utvide relaterte artikler, samt finne illustrasjoner. Denne dugnaden er ukens konkurranse i uke 3 - 2010

De aktuelle temaene er ment som en disposisjon for artikkelen, listen er hovedsakelig basert på den tyske artikkelen, men med elementer fra den svenske. Om du skriver det på en kladdeside hos deg selv og legger inn (for å unngå redigeringskrasj) eller setter opp en egen artikkel om det, er opp til deg.

Dersom du vil ta et av de aktuelle temaene - sett inn signaturen din bak det du vil jobbe med, slik at andre ikke krasjer med deg.

73.21% fullført (41 av 56)

 

Vanlige stavefeil

Lagt inn av: Iceblock (d) 5. jan 2010 kl. 18:10 (CET)
Finne og rette vanlige stavefeil, f.eks. innvolvere, avsluttning, radio program.

86.14% fullført (4519 av 5246)

 

Nybegynnerhjelpideer

Lagt inn av: Profoss 28. des 2009 kl. 05:33 (CET)

No.wiki klarer vistnok ikke å holde på nybegynnere, jeg mener det er fordi mottakssystemet er tunggrodd og kaotisk. Jeg foreslår en komplett rethink av systemet.

Denne dugnaden bør være et fritt forum for utlufting av ideer og potensielle løsninger, og det å komme med en idé betyr ikke at en selv må sette den ut i livet.

 

Artikler om jula

Lagt inn av: — Jeblad 12. des 2009 kl. 17:04 (CET)
Det mangler en del artikler om jul og tilhørende festivitaser og annet.

73.91% fullført (17 av 23)

Basert på lister fra WikiData[rediger kilde]

 

De 100 mest notable svenske kvinne-skuespillere vi mangler

Lagt inn av: Kimsaka (diskusjon) 20. mar. 2017 kl. 11:38 (CET)[svar]

I dugnaden finner du en tabell over svenske skuespillerinner basert på antall interwikilenker.

Botjobber[rediger kilde]

 

erstatte lenker til det nedlagte domenet for den virtuelle floran

Lagt inn av: – Mvh. Wkee4ager👨🏼‍💻💬 4. jul. 2022 kl. 22:26 (CEST)[svar]

Mange artikler inneholder lenken http://linnaeus.nrm.se/flora/. Den fører til et nedlagt domene. Nylig har den virtuelle floran blitt lagt ut på et nytt domene: https://denvirtuellafloran.se/flora/. Jeg ønsker å fortsette kjøringen av skriptet replace.py fra en terminal på PAWS for å gjennomføre erstatningene.

 

Legge inn infobokser for biografier

Lagt inn av: -- Stigmj (diskusjon) 1. jun. 2017 kl. 12:45 (CEST)[svar]

Legge inn infobokser for biografiartikler der dette mangler.

 

Fjerne fet skrift og kursiv fra ikke-latinsk skrift

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 26. jan. 2017 kl. 20:46 (CET)[svar]

Jeg mener det er en normal konvensjon å anse tekst med fremmede tegn som allerede "markert", og at disse sjelden markeres utover dette med fet eller kursiv. Jeg foreslår å botfjerne slik markering. Det vil hovedsakelig gjelde biografier og geografiartikler, hvor navn på originalspråk typisk følger i parentes i innledningen. Dette bør kanskje luftes på Tinget eller Torget før eventuelt botjob settes igang, men ønsker først en vurdering av om det lar seg gjøre på en grei måte.

 

Fjerne mellomrom foran referanse

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 25. jan. 2017 kl. 20:02 (CET)[svar]

Botjobben går ut på å fjerne mellomrom etter punktum foran referanse, altså endre ". <ref>" til ".<ref>". Kan ikke se at det skulle være noen situasjoner hvor mellomrommet er ønskelig, men man kan kanskje kjøre et mindre testutvalg for å se om det er noe jeg ikke har tenkt på.

 

Standardisere kategorier i wikiteksten

Lagt inn av: -- Stigmj (diskusjon) 5. sep. 2016 kl. 23:15 (CEST)[svar]

Kategoriseringer av artikler bør i følge Hjelp:Kategorier være gruppert på en viss måte og plassert et visst sted i wikiteksten. Denne jobben tar for seg å justere artiklene i henhold til dette oppsettet.

 

Bytte lenker til NFF-lenke-mal

Lagt inn av: -- Stigmj (diskusjon) 10. jun. 2016 kl. 11:58 (CEST)[svar]

Fjerne eksterne lenker til fotball.no og erstatte med bruk av {{NFF-lenke}} der dette er mulig.

 

Bytte til Filmlenker

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 29. mar. 2016 kl. 13:00 (CEST)[svar]

{{Filmlenker}} er nå klar for å kunne rulles ut til erstatning for en rekke filmrelaterte maler/eksterne lenker. Denne jobben går på å identifisere alle malene som skal byttes ut og hva som eventuelt må gjøres spesielt.

 

Legge til Sportslenker

Lagt inn av: Løken (diskusjon) 25. mar. 2016 kl. 18:17 (CET)[svar]

{{Sportslenker}} blir større og større og flere og flere element får lenker. Det trenger dermed mer automatisk innlegging av sportslenker som før ble gjort av blant annet Profbot og spesielt Jebladbot. Det hadde vært ønskelig om man samtidig fjerner dubletter som oppstår og fjerner eventuelle kildeløsmaler. Hvem kan ta jobben?

 

Subste fotballandslagmal i brødtekst

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 25. mar. 2016 kl. 18:18 (CET)[svar]

Vi har en mal {{F}} som brukes for enkelt å gi lenke til et lands herrelandslag i fotball mens kun landets navn vises. Som det beskrives på malsiden er formålet en forenkling for den som redigerer (slippe å skrive langt lenkenavn), ellers har den ingen funksjon. Jeg foreslår å subste alle forekomstene av denne malen i brødtekst slik at det blir vanlige lenker. Grunnen til at jeg foreslår begrensning til brødtekst er at i tabeller kan det tenkes at den letter oversikteligheten når man redigerer – kanskje bør den allikevel substes også der, men da trengs sikkert noe mere diskusjon og veiing for og imot. Men altså dette forslaget gjelder KUN brødtekst for å være minimalt kontroversielt. --Wikijens (diskusjon) 25. mar. 2016 kl. 18:18 (CET)[svar]

 

Legge til mellomrom rundt overskrifter

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 24. mar. 2016 kl. 22:24 (CET)[svar]

Forslaget går ut på at vi legger inn mellomrom mellom == og selve overskriften (før og etter) i seksjoner, altså tilsvarende denne endringen. Jeg tolker det som at dette må kunne regnes som "standard" ettersom det er det man får ved bruk av "Titler" under "Avansert" i redigeringsmenyen, og også det som anbefales på Wikipedia:Stilmanual#Grunnleggende formatering. Er det eventuelt noen uforutsette ulemper/problemer? --Wikijens (diskusjon) 24. mar. 2016 kl. 22:24 (CET)[svar]

 

Fjerne mellomrom etter infoboks

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 17. mar. 2016 kl. 15:36 (CET)[svar]

Forslaget går ut på å fjerne linjeskift etter infoboks for å unngå at brødtekst starter lenger ned enn vanlig, altså at en bot foretar endringer tilsvarende denne. Tilsvarende uønsket luft oppstår også tilsynelatende ved bruk av {{kursiv tittel}} og kanskje i enkelte andre tilfeller. Hvis disse tilfellene også kan løses, er det fint, men forslaget går i utgangspunktet ut på å rette de enkle tilfellene, hvor luft er forårsaket av linjeskift i artikkelkoden. --Wikijens (diskusjon) 17. mar. 2016 kl. 15:36 (CET)[svar]

 

Standardisere søsterprosjekter

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 15. mar. 2016 kl. 18:05 (CET)[svar]

{{Referansemal}} inneholder en liste over en rekke maler som benyttes for å lenke til søsterprosjekter. Måten disse malene er utformet på og hvordan de brukes i artiklene våre bør standardiseres.

 

Fjerne tomme dødsparametre fra infobokser

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 10. mar. 2016 kl. 22:25 (CET)[svar]

Jeg foreslår å fjerne parametrene død=, dødssted=, dødsland= (og evt. dsted= eller andre varianter) fra infobokser hvor de ikke er i bruk. Jeg ser ikke noe poeng i å ha disse parametrene "klare" i tilfelle noen skulle dø, i slike tilfeller skal jo ting tas nøye og med referanser og det hele, og da er det tid nok til også å finne riktig parameternavn. Det er godt mulig også andre (alle?) tomme parametre med fordel kan fjernes, men dette dugnadsforslaget gjelder kun de nevnte for at det ikke skal bli en lang teknisk diskusjon. Bør kanskje annonseres på ting/torg før jobben evt. settes igang så mulige motforestillinger kan komme frem. --Wikijens (diskusjon) 10. mar. 2016 kl. 22:25 (CET)[svar]

 

Endre fra kode til tankestrektegn

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 9. mar. 2016 kl. 12:32 (CET)[svar]

Jeg foreslår å endre alle forekomster av – (& ndash;) og – (& #x2013;) til – (tankestrek også i koden). Jeg kan ikke umiddelbart se noen negative konsekvenser, men forslaget må gjerne stå en stund før det eventuelt gjennomføres slik at mulige motforestillinger kan bli presentert. --Wikijens (diskusjon) 9. mar. 2016 kl. 12:32 (CET)[svar]

 

Standardisere eksterne lenker-maler

Lagt inn av: Wikijens (diskusjon) 8. mar. 2016 kl. 16:46 (CET)[svar]
Jeg ønsker en standardisering av kodeteksten for eksterne lenker-maler/-moduler. Med utgangspunkt i den jeg kjenner best, {{Sportslenker}} foreslår jeg at alle kall skal få formen

* {{Sportslenker}}

Altså med *, mellomrom og stor bokstav. Jeg er klar over at det fungerer like godt med f. eks.

*{{sportslenker}}

men synes det er lettere å forholde seg til en konsistent form. Det vil vel også gjøre eventuelle fremtidige endringer/justeringer lettere, når det er færre variabler å ta hensyn til. --Wikijens (diskusjon) 8. mar. 2016 kl. 16:46 (CET)[svar]

 

Quote attributter i HTML-tags

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 8. mar. 2016 kl. 14:44 (CET)[svar]

Det ble påbegynt en jobb tidligere med å legge på "hermetegn" på attributt-verdier i rå HTML-tags. Denne jobben ble avbrutt på grunn av uenigheter om nødvendigheten av disse endringene. Dette dugnadsforslaget går på å revurdere denne jobben.

 

Identifisering av kildeløse artikler

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 15:20 (CET)[svar]

Denne jobben går ut på å identifisere kildeløse artikler som en oppfølging av en tidligere diskusjon om dette.

 

Rette omdirigeringer i en rekke sportsartikler

Lagt inn av: Stigmj (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 12:44 (CET)[svar]

Det ble foreslått på Torget en stund tilbake at en rekke sportsartikler skulle få byttet ut navnene til utøverene med korrekte artikkelnavn. En liste over artiklene ble laget.

 

Fjerne maler som er inkludert i sportslenker

Lagt inn av: Avilena (diskusjon) 28. feb. 2016 kl. 19:38 (CET)[svar]

{{FIFA-spiller}}, {{UEFA-spiller}} og {{soccerbase}} må fjernes fra Eksterne lenker dersom {{sportslenker}} er med.

 

Feil anførselstegn (fikse med bot eller lage kategori)

Lagt inn av: Telaneo (Diskusjonsside) 8. feb. 2016 kl. 19:13 (CET)[svar]

Så snart som jeg vet så er ikke dette noe som kan fikses med en bot, men det er vel mulig å finne sider hvor det brukes? Siden i 99% av tillfellene hvor «"» og varianter av den brukes så er det feil, så burde dette være en god ide å fikse. Boten kan legge inn en kategori hvis den finner «"», «“», «”», «‘», «’», «`» eller «´». Det burde dekke alle.

 

Standardisere redirect og omdirigering

Lagt inn av: H@r@ld diskusjon 18. mai 2014 I april var det 154 737 artikler på bokmål og nynorsk inneholder #REDIRECT eller #redirect, mens 127 222 inneholdt #OMDIRIGERING eller #omdirigering. Kunne dette vært standardisert til en form, helst #OMDIRIGERING, ved hjelp av en botjobb? Når jeg gjør innholdsanalyser av norsk Wikipedia må jeg hele tiden legge inn sjekk på begge disse og koble meg på registeret over omdirigeringer.

Fullført Stigmj (diskusjon) 15. jan. 2016 kl. 17:27 (CET)[svar]
Fullført Stigmj (diskusjon) 27. feb. 2016 kl. 16:03 (CET)[svar]
Fullført Stigmj (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 15:46 (CET)[svar]

Fullført Stigmj (diskusjon) 11. apr. 2016 kl. 15:04 (CEST)[svar]

 

Endre eller fjerne rester fra wikipedia på andre språk

Lagt inn av: Wikijens 11. okt 2009 kl. 13:52 (CEST)
Jeg tenkte man kunne utvide den forrige botdugnaden (om iw-kommentar fra nynorsk) til andre typiske tekster som ofte kommer med når man oversetter fra andre språk. Tanken er at man her kan foreslå ting som boter kan endre eller slette automatisk, etterhvert som man kommer på dem. Wikijens 11. okt 2009 kl. 13:52 (CEST) Et første forslag er:

 • Endre teksten «[[Category:» til «[[Kategori:». Hvis man har med de to hakeparentesene foran i søket, skulle det vel ikke være noen fare for at boten gjør uønskede endringer (f. eks. sitater fra engelsk som inneholder ordet «Category»).
 • Slette iw-lenker til oss selv, altså teksten «[[no:». Tror ikke denne heller skal ha uønskede konsekvenser. Er ikke sikker på om boter er i stand til å slette også det som kommer etter (altså dit iw-lenken peker). En mulig alternativ søkestreng kunne da kanskje være «[[no:{{PAGENAME}}]]»?

Det var et viktig arbeide som skulle gjøres og Alle var sikker på at Noen skulle gjøre det. Enhver kunne ha gjort det, men Ingen gjorde det. Noen ble sint på grunn av dette, for det var Alles jobb. Alle trodde Enhver kunne gjøre det, men Ingen forsto at Alle ikke ville gjøre det. Det endte med at Alle bebreidet Noen da Ingen gjorde hva Enhver kunne ha gjort.


 1. ^ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_knots liste av knuter, knopp, stikk, osv. i Wikipedia på Engelsk