Wikipedia:Dugnadskontor/Datoartikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Datoartikler[rediger kilde]

Lagt inn av: Mewasul (diskusjon) 1. sep. 2023 kl. 17:22 (CEST)[svar]

Den 2. mai:

For å ta i bruk malen {{Hendelser2}}, som dynamisk henter ut «runde tall» med tanke på en gang å få disse på forsiden, så er det nødvendig med et løft av innholdet i datoartiklene for å faktisk ha noe å vise frem. Datoartikler er artikler slik som 1. januar, 13. mars, 24. september (tilfeldige eksempler) og malen henter tekst fra punktene listet under «hendelser» samt under helligdager/merkedager/høytidsdager. Samtidig som dette kan brukes på forsiden, så er det uansett også et løft på dato-artiklene våre, som ofte er svært korte med få hendelser listet (særlig i forhold til antall fødsler og dødsfall!).

Som hovedprinsipp bør vi nevne hendelser som er omtalt i artiklene vi har, så f.eks. ikke jordskjelv i Afghanistan, dersom hverken artikkelen «jordskjelv» eller «Afghanistan» omtaler den aktuelle hendelsen. En lenke til Jordskjelvet i Laghman 2013 er derimot kjempefin å ha på siden 24. april. Det er ikke nødvendig at den konkrete hendelsen har en konkret artikkel, f.eks. er kan vi omtale at noen ble utnevnt til statsminister uten å ha en artikkel om selve utnevnelsen; men det må i det minste være nevnt i en av lenkene.

Referanser kan gjerne inkluderes! Disse filtreres ut i malen, men bidrar til å gjøre opplysningene i dato-artiklene verifiserbare. I mange tilfeller kan man bruke samme referanse både i artikkelen som omtaler hendelsen og i datoartikkelen; så de kan ha dobbel nytte.


Konkrete og overkommelige oppgaver som kan krysses ut når de er utført:

Spørsmål:

  • Det kan være verd å vurdere om vi kun skal lenke til de artiklene som omtaler hendelsen, for å sette mest fokus på dette?
    • Eventuelt fremheve slik?