Wikipedia:Dugnadskontor/Vedlikeholdskategoriene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vedlikeholdskategoriene[rediger kilde]

Lagt inn av: Wikijens 27. jul 2009 kl. 11:38 (CEST)
Mange av kategoriene som ligger i Kategori:Wikipedia-vedlikehold og står på listen under Vedlikehold på Wikipedia:Portal har vokst seg veldig store, og jeg har inntrykk av at det blir gjort lite for å utbedre artiklene i disse kategoriene. Det er dermed blitt slik at vedlikeholdsmalene blir stående mere som en advarsel øverst i artiklene enn som et verktøy for utbedring av artiklene. Jeg foreslår derfor at vi prøver en dugnad for å få tømt (eller i det minste redusert kraftig) noen av disse vedlikeholdskategoriene. Jeg ser i utgangspunktet for meg følgende kategorier som viktige:

  1. Kategori:Artikler som bør flettes. Her kreves det at noen med administratorrettigheter kan ta seg av det formelle mtp historikk osv. For veldig små artikler mener jeg vi kan se litt mellom fingrene og rett og slett omgjøre en av artiklene til omdirigering. For artikler hvor det ikke er opplagt om fletting er fornuftig eller ikke, foreslår jeg at vi tar en diskusjon på denne undersiden, og deretter enten fletter eller fjerner flettemal. (0/555 artikler flettet)
  2. Kategori:Språkvask. Her trenger vi noen som skriver godt og riktig norsk. Hvis det er for uklart hva som i det hele tatt menes i artikkelen er sletteforslag en mulighet. (57/601 artikler vasket)
  3. Kategori:Opprydning. Omtrent samme som med språkvask. Her kan kanskje noen som har erfaring med bestemte typer artikler få satt på riktige infobokser, lagt i riktige kategorier, ordnet rekkefølge på avsnitt osv. (0/ca. 2000 artikler ryddet) - (Kategori:Viktig opprydning? (0/61 artikler ryddet))


Legg inn artikkelnavnet du har ryddet og signatur (~~~~) under:

Kommentarer[rediger kilde]

Gikk gjennom artikklene som begynner på Z, u, Å, og Ø. Av 6 artikkler ble 1 nominert til sletting, 2 trengte litt enkel språkvask, og på 3 kunne malen rett og slett fjernes uten noen nevneverdige endringer. --Xover 30. jul 2009 kl. 11:38 (CEST)
Og der forsvannt det 14 til gitt, under bokstavene Y og W. Med 2 unntak som var maskinoversatt fra Tyrkisk og fullstendig uforståelige for meg, trengte disse i hovedsak kun litt enkel språkvask. --Xover 30. jul 2009 kl. 15:19 (CEST)
Een vask av maskinoversatt musikkalbumartikkel. Er ikke like rask som deg :-) Wikijens 30. jul 2009 kl. 16:07 (CEST)

Liste med større artikler som bør ryddes (fra SommerSang)[rediger kilde]

Japans politikk og administrasjon burde gis en egen artikkel, se Japan

Profoss 10. nov 2009 kl. 18:14 (CET)

Helt nøyaktig: Den første bør utvides, de andre bør vedlikeholdes, og noen bør oså utvides. SommerSang 10. nov 2009 kl. 19:46 (CET)

Noen flere artikler jeg syns bør utvides:

Sistnevnte er også markert med at den trenger henvisning.

SommerSang 10. nov 2009 kl. 20:32 (CET)