Wikipedia:Dugnadskontor/Knuter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I Wikipedia på Engelsk finnes det et utall av knuter, knopp, og stikk, beskrevet i detalj og med bilder [1]. I tillegg har disse sidene en listeboks nederst som fremstår som en linje, men kan åpnes til å vise en praktisk, kategorisert liste over knutesidelenker. Feltet "Languages" på venstre kolonne virker som en grei ordbok for navnene til disse knutene i flere språk. Norsk glimrer med sitt fravær der i forbindelse med knuter. Sjøfartskulturen i Norge er sikkert minst like rik, og fortjener noe bedre representasjon.

Dugnaden går ut på

  • lage nye knutesider, beskrive disse med varianter, brukseksempler, styrker, svakheter, historikk, slektskap til andre knuter, koble til samme knute i andre språk, referere til andre gode beskrivelser på nettet, Info om knuten som er spesifikk til Norge.
  • utvikle knutelister
  • utvikle navigasjonsmakro, infoboks, sett av kategorier for knuter.

Fremdrift:

  • Status vinter 2014: Kun 4 knutesider.
  • Status sommer 2014: Navigasjonsmakro Mal:Knuter er på plass med 75 knutelenker fordelt på 16 grupper. Nærmere 30 knutesider er etablert med bilder og beskrivelser.
  • Status sommer 2015: Navigasjonsmakro Mal:Knuter er på plass med 100 knutelenker fordelt på 17 grupper. Noen knutekategorier (se nederst) og nærmere 60 knutesider er etablert med bilder og beskrivelser; Dette er mer enn de fleste noen gang lærer å knute men fortsatt veldig lite i forhold til Engelsk som har flere hundre, og ABOK[2] som har flere tusen.

Se også[rediger kilde]

Noter og referanser[rediger kilde]

  1. ^ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_knots liste av knuter, knopp, stikk, osv. i Wikipedia på Engelsk
  2. ^ Ashley, Clifford. The Ashley Book of Knots. Doubleday, New York. ISBN 0-385-04025-3.