Thor Gjermund Eriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thor Gjermund Eriksen
Thor Gjermund Eriksen på Sentralbanksjefens årstale 2018 (190424).jpg
Født2. okt. 1966Rediger på Wikidata (55 år)
Beskjeftigelse Politiker, journalist, redaktørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Thor Gjermund Eriksen (født 2. oktober 1966 i Oslo) er en norsk journalist og redaktør, og tidligere konsernsjef i Amedia. Han tok over som kringkastingssjef i NRK etter Hans-Tore Bjerkaas 11. mars 2013.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Han er født og oppvokst på Høybråten i Oslo, hvor han fortsatt bor. Han gikk på Høybråten skole, Haugenstua skole[1] og Stig ungdomsskole og deretter Bredtvet videregående skole fra 1982 til 1985.

Politiske verv[rediger | rediger kilde]

Han har sin politiske bakgrunn i Sosialistisk Venstreparti (SV) og var flere år medlem av sentralstyret i SVs ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom, og var frem til han ble utnevnt til kringkastingssjef medlem i Arbeiderpartiet. Han har vært pressesekretær på Stortinget for SV og blant annet personlig rådgiver for Erik Solheim og tidligere byrådssekretær for miljø- og samferdselsbyråd Raymond Johansen i Oslo.

Journalistisk bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Som journalist ble Eriksen først fast ansatt i Dagbladet i 1995. I 2000 ble han leder for politisk avdeling i Aftenposten, men gikk tilbake til Dagbladet året etter som politisk redaktør. I 2003 fikk han jobben som ansvarlig redaktør i Dagbladet, en jobb han trakk seg fra 8. mars 2006. Etter dette gikk han over til en direktørstilling i Amedia. 1. desember 2010 ble han utnevnt til konstituert konsernsjef i Amedia etter Even Nordstrøms plutselige avgang, og han ble fast tilsatt i stillingen fra juni 2011. 11. desember 2012 ble han utnevnt til kringkastingssjef i NRK. Kort tid etter ansettelsen kom det frem at Eriksen har et kjæresteforhold til Ann Kristin Enkrog, TV 2s direktør for HR og administrasjon, men at han ikke informerte NRKs styre om dette før ansettelsen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hauger, Knut Kristian. «NRK-sjefens beskjed til Flesvig: - Som om vi fra Haugenstua ikke har lidd nok». kampanje.com. Besøkt 28. april 2021. 
  2. ^ «Ny NRK-sjef kjæreste med TV 2-direktør». Dagbladet. 13. desember 2012. Besøkt 23. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]