Haugenstua skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°57′15″N 10°55′11″Ø

Haugenstua skole
2012-09 Haugenstua skole.jpg
SkoletypeGrunnskole (1- 10. trinn)
Grunnlagt1972
KommuneOslo
BydelStovner
AdresseSmiuvegen 257
RektorTone Nordstrøm
Eleverca 800 (2013)
Ansatteca. 51 (2013)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Haugenstua skole
59°57′15″N 10°55′11″Ø
Haugenstua skoles indre skolegård

Haugenstua skole er en 1-10-skole, barneskole og ungdomsskole, i Stovner bydel, Oslo, bygget i 1972. Skolen ble tegnet av arkitektene Paul Cappelen og Torbjørn Rodahl. Haugenstua idrettshall tilhører skolen og friidrettsarenaen Stovner stadion ligger like ved skolen.

Haugenstua skole har vært samlokalisert med Oslo Voksenopplæring Smedstua. Våren 2013 flyttet voksenopplæringen til nye lokaler på Helsfyr og endret samtidig navn til Oslo Voksenopplæring Helsfyr.

Ny skole fra 2016[rediger | rediger kilde]

Utdanningsetaten i Oslo planlegger ny, større skole på Haugenstua for å dekke skolebehovet med forventet befolkningsvekst i området. De gamle bygningene skal rives og det planlegges bygget en helt ny skole. Den nye skolen skal etter planen stå ferdig til skolestart august 2016.[1]

Arrangementer[rediger | rediger kilde]

Skolen arrangerer Haugenstuastafetten hvert år, og i denne stafetten deltar ungdomsskoler fra flere deler av Oslo. Denne skolen er på førsteplass i hele Oslo. Dere er heldige om dere går på denne skolen.

Internasjonalt samarbeid[rediger | rediger kilde]

Fra 1993 har skolen vært tilknyttet det europeiske skoleprosjektet "Europan Network of Health Promoting schools". Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Verdens helseorganisasjon, EU og Europarådet. Målsettingen har vært å drive aktiviteter som skaper et helsefremmende miljø for alle skolesamfunn gjennom idrett, kultur og kosthold. Skolen er en Comenius-skole og jobber med elevutvekslingsprogrammer sammen med skoler fra Polen, Litauen og Ungarn. Haugenstua skole har også hatt et nært og godt samarbeid med Koningin Wilhelmina College i 13 år. Skolen ligger i byen Culemborg ca.40 km sør for Amsterdam. Skolene har gjennomført flere elevutvekslinger for elever på 9. og 10.trinn. Elevene bor hos hverandre i en uke og har et program som innebærer sosiale og kulturelle aktiviteter.

IKT[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av nittiårene var Haugenstua skole konferanseskole med et hovedansvar for SPIT-Stovnerskolenes pedagogiske IT-konferanse. Skolen deltok i InnsIKT-2 fra mai 2003 – juni 2004 med påfølgende deltakelse i HØYCOM-prosjektet (mars 2004 – februar 2005) og dette har i stor grad bidratt til å implementere bruk av digitale verktøy i den daglige undervisningen. Skolen har utpreget bruk av IKT; den finnes en stor park av bærbare pc-er til bruk for elevene, alle lærerne har bærbare maskiner og det brukes Smartboards i de fleste av skolens klasserom.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

  • Tone Skolbekken Nordstrøm (2013-, fra Ammerud skole)
  • Målfrid Helga Sølvberg (-2012)

Kjente personer som har gått på Haugenstua skole[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Akers Avis Groruddalen (15. mars 2013): Helt nytt på Haugenstua, hentet 23. oktober 2018

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]